Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dragit på sig ett rött kort och Berg därefter avgjort i slutminuten. Idag söndag ska Kuben göra allt i sin makt för att behålla sin vinstsvit då man reser till Västerbotten för möte med Obbola.

 

Kuben bara vinner - sjätte raka efter dubbla mål av Axel Näsholm och Linus Sahlin

Kuben fortsätter sin vinnande resa i division3 Mellersta Norrland. Idag kom sjätte raka segern då man på Storsjö Arena lade hemmalaget Obbola på rygg med klara 5-1.
Axel Näsman satte ettan redan i den åttonde minuten och i den 17:e ökade Linus Sahlin på innan Axel dök upp igen efter halvtimman och gjorde sitt andra mål.
Brorsan Arvid ville också vara med på ett hörn och bara några minuter senare stod det 0-4 på resultattavlan.
Den andra halvleken spelades mer eller mindre av och med knappa tjugan var satte även Linus Sahlins sitt andra mål innan Obbolas Dimitri Dellsand tröstmålade, 1-5.
- Otroligt skön seger och att vi befäster serieledningen. Solid backlinje, mittfältare som står upp bra och anfallare som jobbar hårt åt bägge håll och skapar många lägen för varandra. Angående tvåmålsskytten Axel Näsholm är han i toppform sedan sitt drömmål i DM finalen. Han står för många nyckelpassningar och hårt gnugg, en fin pojk, säger Kubens tränare Stefan Lagergren

Obbola IK emblemKubikenborgs IF emblem 
Obbola IK - Kubikenborgs IF 1-5
5 maj 2024 - 16:00 - Storsjö Arena
0-1 Axel Näsholm (8)
0-2 Linus Sahlin (17)
0-3 Axel Näsholm (31)
0-4 Arvid Näsholm (34)
0-5 Linus Sahlin (71)
1-5 Dimitri Dellsand (80)
Domare: Vilhelm Burström
Publik: 189
 

Selånger bröt Dvärsätts svit på fyra raka segrar: "Krigarinsats"

Det syntes att det var en toppmatch som utspelades på NP3 Arena när Selånger tog emot Dvärsätt. Jämtarna har inlett med fyra raka vinster och visade att man ville plocka en femte och inledd starkt och ett inspel från kanten skarvades i stolpen.
Med kvarten spelad stack Selånger upp och på Isac Gunnarssons inåtskruvade hörna gick Mika Petteri Lindroos till väders och knoppade centralt in 1-0.
Trots markant bollinnehav försvarade sig SSK efter bästa märke och det som slank igenom nöp Filip Widén i kassen. Selånger själva hade ett par lägen att utöka sin ledning men nådde aldrig riktigt ända fram men 1-0 ger även det tre poäng.
- Jag tycker vi blev rånade på en straffspark i slutet av första när Oskar Erlandsson är på väg igenom på kanten men blir fälld i skottögonblicket, säger SSK-tränaren Jesper Hellström.
- De är otroligt starka på fasta situationer men vi tog verkligen kampen och istället var det vi som kunde avgöra på en fast. Det här var verkligen en krigarseger, fortsätter Jesper Hellström.
Mika Petteri Lindroos var en gigant i mittförsvaret tillsammans med Gustaf Lindgren och på högeryttern imponerade Oskar Erlandsson både framåt och i defensiven

Selånger SK emblemDvärsätts BK emblem 
Selånger SK - Dvärsätts BK 1-0
5 maj 2024 - 14:00 - NP3 Arena
1-0 Mika Petteri Lindroos (15)
Domare: Henning Lövgren
Publik:
 

Alnö drog på sig en tidig utvisning i ledning - föll långt in på stopptid

Det började bra för Alnö då Karl Lindström slog en hörna direkt i mål efter 20 minuters spel.
Sedan drog Philip Pallin på sig sitt andra gula kort efter dryga halvtimman sedan en spelare bara ramlat ihop. Och då ska också nämnas att tränaren Daryosh Hematian fått ett rött av domaren Henoc Ekanga och fått lämna redan efter elva minuter. Varför var oklart då han försökte påkalla domarens uppmärksamhet genom att ropa "domarn, domarn" efter att hans målvakt blivit överkörd vid flera tillfällen utan beivrande av gula kort från från rättskiparen.
- Vet inte om jag brutit några revben och fått hjärnskakning men jag har flera blåmärken och huvudvärk nu efter matchen, säger Theo McIntyre.
Med en man mer nickade först Niclas Schwartz in kvitteringen och i den andra minuten av andra satte han tvåan.
Men Alnö gav inte upp och William Svelander utjämnade i den 63:e minuten och Alnö såg sedan ut att fixa en pinne. Men i den fjärde övertidsminuten skickade Henrik Dillner in 2-3 på hörna via en nickskarv och Bergs IK kunde resa hem med tre poäng och Alnö inkassera ännu en sur förlust.
- En match vi borde vunnit men det var mycket som gick emot oss idag. VI var det bättre laget under den timmen vi var en man mindre och med fullt manskap hade vi vunnit klart, påpekar Theo McIntyre.
 
Alnö IF emblemBergs IK emblem 
Alnö IF - Bergs IK 2-3
4 maj 2024 - 16:00 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Karl Lindström (20) 
1-1 Niclas Schwartz (37) 
1-2 Niclas Schwartz (47)
2-2 William Svelander (63)
2-3 Henrik Dillner (90+4)
Utvisning Alnö: Philip Pallin (32)
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 86
 

Kevin Henryson matchhjälte när Fränsta tog med sig hela potten från Olympia

Ett piggt Fränsta svarade för en riktigt bra bortamatch och hade det inte varit för Anundsjös eminente burväktare Mathias Eriksson hade segern varit spikad långt tidigare. Först limmade han David Danielians straffspark och i andra halvlek nöp han två frilägen från Oskar Nordlund. Chanslös var han dock när Oskar Nordlund samspelade med Kevin Henrysson där den senare tog initiativet och bröt fram själv och avslutade i höjd med straffområdeslinjen på bästa sätt i fel hörn för mv-Norin i mitten av den första halvleken, bara några minuter efter straffmissen.
Men även Anundsjö hade sina chanser, bland annat räddade också Fränstakeepern Barabanov ett friläge plus att man fick två mål, korrekt, bortdömda för offside. Vid den ena var bollen på väg in i målet när en hemmaspelare bara var tvungen att ge den en extra tå - i offsideposition. Hade han inte rört bollen hade 1-1 varit ett faktum.
- Idag var vi påkopplade från start och det gav resultat även om vi hade lite "tur" när deras målsugne spelare fick hjärnsläpp. Men sett till hela matchen var vår seger helt rättvis och vi visade att vi hör hemma i den här divisionen och vi kommer att bli bättre ju längre vi får spela ihop det här laget, säger tränaren Filip Filipovic.
Ola Hagberg i mittförsvaret var klockren i sina första 90 minuter och i målet var Misha Barabanov en gigant i luftrummet plus att han räddade ett friläge när det stod och vägde. Linus Abou-Reslan löpte mil och slog inte bort en enda passning.
Ett gott betyg ska även delas ut till duktige rättskiparen Joel Störvold.
 
Anundsjö IF  emblemFränsta IK emblem 
Anundsjö IF - Fränsta IK 0-1
4 maj 2024 - 15:00 - Olympia
0-1 Kevin Fergeus Henryson (21)
Domare: Joel Störvold
Publik:
 

Övriga matcher i omgång 5

 
IFK Umeå emblemBjörna IF emblem 
IFK Umeå - Björna IF 3-1
4 maj 2024 - 13:00 - Vildmannavallen
 
Kramfors-Alliansen emblemOpe IF emblem 
Kramfors-Alliansen - Ope IF 0-1
4 maj 2024 - 14:00 - Kramfors IP
 

Statistik div 3 Mellersta Norrland 2024

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitteerade på stolltid för Fränsta i Kramfors och Alnö ligger under i paus

Igår kväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victo...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer