Omgång 5 Östra: Kungsnäs, Sundsvalls FF och Södermalm tog hem säkra vinster medan IFK Timrå 2 och Sidsjö-Böle kryssade

29 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Onsdagskvällen bjöd inte på några jämna matcher utan Kungsnäs, Sundsvalls FF och Södermalm tog alla hem klara vinster. Under tisdagskvällen hämtade IFK Timrå 2 in underläge två gånger om mot obesegrade Sidsjö-Böle och kryssade för femte gången på raken. Omgångens lirare var Sundsvalls Victor Andersson som var tillbaka på planen efter skada och prickade in hela fyra mål på direkten.

 

Trots flera "division 3-spelare" - Alnö U chanslösa mot Kungsnäs

Alnö U kom till spel mot topplaget Kungsnäs med ett starkt lag på papperet. Men de gack int' ändå. 1-0 satte Ivar Edlund redan i den elfte minuten sedan han blivit frispelad från mittlinjen och sju minuter in i andra halvleken höll han sig framme på en hörna. Ivars två första mål den här säsongen för anfallaren som spelat på massor av platser i inledningen av serien, även mittback.
Bara fyra minuter senare fick Tim Schröder Locklund en skänk av bortamålvakten som tappade bollen framför fötterna på honom. Med tre minuter kvar satte Edwin Björnström lagets fjärde mål och rak seger #5 var bärgad.
- Vi mötte ett till stora delar ett division 3-lag men hade det mesta av spelet och bollinnehavaren hade hela tiden passningsalternativ tack vare fin rörelse. Det kändes tryggt även när vi bara ledde med 1-0. Vi klev in med en klar spelplan och den höll vi i 90 minuter och alla 17 i matchtruppen fick speltid, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.
- Enkel matematik. Vi spelade uselt utan engagemang, de jättebra. I paus trodde jag faktiskt att vi skulle vända på matchen då de inte hade så mycket mer än målet i första. Men efter 0-3 var det rullgardin ner, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.
I Kungsnäs ska alla i truppen ta åt sig äran för segern, i Alnö var det ingen som nådde upp till normal standard, speciellt inte de "inlånade" spelarna från A-laget.

Kungsnäs FC emblemAlnö IF Herr utv emblem 
Kungsnäs FC - Alnö IF utveckling 4-0
1-0 Ivar Edlund (11) 
2-0 Ivar Edlund (52)
3-0 Tim Schröder Locklund (56)
4-0 Edwin Björnström (87)
Domare: Nils Börlin
Publik: 46

 

Sundsvalls FF:s Victor Andersson "het som en potatis" - gjorde fyra mål på Söråker

Tio minuter in i matchen tog sig Söråker metodiskt fram i planen och Filip Petré Oskarsson satte ledningsmålet från nära håll. Gästande Sundsvalls FF har en målfarlig ungdom i Victor Andersson och det var också han som utjämnade efter dryga halvtimman i en spelmässigt jämn första halvlek.
Den andra halvleken blev emellertid enahanda. Redan efter 20 sekunder gjorde Victor Andersson sitt andra mål och därefter tog SFF över fullständigt. Oskar Magnusson satte trean bara ett par minuter senare och i den 52:a fullbordade Victor Andersson sitt hattrick. Tre mål på sju minuter när Söråker formligen föll ihop som ett korthus.
- Mycket kamp i den första halvleken och när vi fick våra chanser var vi inte tillräckligt heta i avsluten. I andra halvlek föll alla bitarna på plats och vi gör fyra mål på 20 minuter. Victor Andersson var tillbaka efter en skada och han var het som en potatis. Efter förra matchen tog vi ett lagsnack och hade en bra träningsvecka. Resultatet såg vi ikväll, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.
Men SFF-grabbarna var inte nöjda och kvarten senare fintade Viggo Jakobsson bort en försvarare och lade en perfekt boll på djupet till Victor Andersson som löpte sig fri och rundade målvakten innan han rullade in sitt fjärde och lagets femte mål för kvällen.
- Fruktansvärt besviken! Vår första halvlek var bra och det kändes som att vi hade bra kontroll på händelserna på planen och skulle avgöra i andra. Men vi tappade hela konceptet som vi snackade om i halvtid. Efter deras snabba mål fick de luft under vingarna samtidigt som orken och motivationen tröt, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.
Victor Andersson gör fyra mål, "enough said"! Oskar Magnusson styrde mittfältet och den lille mittbacken Lucas Lind var ettrig som en pitbull i närkamperna. Men överlag gjorde SFF en charmant match, speciellt i andra halvlek.
I Söråker svarade högerbacken Leo Berglund för en stark kämpainsats och Tarek Darwichs var riktigt bra på det centrala mittfältet i första halvlek.

Söråkers FF emblemSundsvalls FF Herr emblem 
Söråkers FF - Sundsvalls FF 1-5
29 maj 2024 - 19:00 - Söråkers IP
1-0 Filip Petré Oskarsson (10) 
1-1 Victor Andersson (34)
1-2 Victor Andersson (46) 
1-3 Oskar Magnusson (49)
1-4 Victor Andersson (52)
1-5 Victor Andersson (67)
Domare: Yasin Jimeali Mohamed
Publik: 50
Södermalm FF emblem 

Gubbarna i Södermalm har fått upp ångan - 5-0 över Svartvik 2

Gubbarna i Södermalm har fått upp ångan och ikväll tog man hem en 5-0-vinst över ynglingarna i Svartvik där man bland annat gör ett mål med en man mindre sedan Mikael Edström dragit på sig två gula kort på 26 minuter.
Dennis Marzouki satte ledningsmålet i minut 19 och Jimmy Ilvonen dubblat efter dryga halvtimman.
- Vi fick lite mer ytor att spela på när Micke blev utvisad, ler Södermalms tränare Johan Thelin.
Och ännu större ytor blev det strax före paus då Svartviks Adrian Sundberg spelat klart efter tvenne "ostskivor".
Med tjugan kvar stängde Tommy Riise matchen och fem minuter senare dubblade han sitt målskytte fram till 4-0. I den 88:e minuten åkte Svartviks Rasmus Fisk ut och Södermalm visade att man även kan göra mål med en man mer då Marcus Dückhow fastställde vinsten till 5-0.
- Vi har gjort fyra bra matcher tidigare och ikväll kom den femte och äntligen fick vi spela på riktigt gräs när det blev hemmapremiär på Kustängen. Vi hittade ett vägvinnande spel mot ett lag som även de ville spela fotboll men vägde kanske lite för lätt mot oss, säger Johan Thelin.
- Våra två första baklänges-mål blir till på grund av att vi tar mindre bra eller dåliga beslut. Vi kommer inte upp i tempo tycker jag, men vi gör många bra saker också. Men de vinner på sin rutin och fysik idag även om 5-0 inte speglar matchbilden, säger Svartvikstränaren Jens Dolk.
I Södermalm var Henrik Westrin tryggheten själv, inte bara mellan stolparna utan även inom sitt straffområde och de ytorna närmast utanför. Bland utespelarna var Peter Flobecker den främste och löste sin uppgift oavsett vart han placerades på planen.

          Svartviks IF 2 emblem 
Södermalm FF - Svartviks IF 2 5-0
29 maj 2024 - 19:00 - Kustängen
1-0 Dennis Marzouki (19)
2-0 Jimmy Ilvonen (35)
3-0 Tommy Riise (70)
4-0 Tommy Riise (75)
5-0 Marcus Dückhow (89)
Utvisning Södermalm: Mikael Edström (26)
Utvisningar Svartvik: Adrian Sundberg (43) och Rasmus Fisk (89)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 78
  

IFK Timrå 2 hämtade in dubbla underlägen mot obesegrade Sidsjö-Böle tack vare drömmål och kryssade för femte gången!

Denniz Ekman gav gästande Sidsjö-Böle ledningen mot IFK Timrå 2 gånger om, men båda gångerna utjämnade hemmalaget, och det efter vackra mål via perfekta skott från ynglingarna Milan Hellborg och Gabriel Söderberg. Den välspelade matchen slöt också 2-2 vilket gör att Sidsjö-Böle är obesegrade och leder en haltande tabell men även den unga Timråbilagan vägrar torska och ikväll spelade man hem sitt femte raka kryss av lika många möjliga.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Milan Hellborg och Gabriel Söderberg berättar om sina snygga mål när Timrå 2 kryssade mot Sidsjö-Böle
⚽️ Denniz Ekman gjorde Sidsjö-Böles båda mål mot Timrå 2
⚽️ Vikarierande Timrå 2-tränaren om femte krysset på raken
⚽️ Sidsjö-Böle fortfarande obesegrade efter 2-2 mot Timrå 2, hör tränaren Mikael Eklöfs matchkommentar

28 maj 2024 - 20:30 - Timrå IP Konstgräs
0-1 Denniz Ekman (34)
1-1 Milan Hellborg (40)
1-2 Denniz Ekman (52)
2-2 Gabriel Söderberg (73)
Domare: Mahar Usew (mycket bra!)
Publik: 76
 

Tabell omgång 5

1 Kungsnäs FC   5 4 1 0 19 4 15 13
2 Sidsjö-Böle IF   5 3 2 0 17 9 8 11
3 Sundsvalls FF Herr   5 3 0 2 17 10 7 9
4 Södermalm FF   5 2 1 2 14 15 −1 7
5 Alnö IF Herr utv   5 2 1 2 12 13 −1 7
6 IFK Timrå Herr 2   5 0 5 0 10 10 0 5
7 Söråkers FF   5 0 1 4 9 23 −14 1
8 Svartviks IF 2   5 0 1 4 4 18 −14 1

 

Statistik div 5 Östra 2024

Omgång 3 B (23-26 juni): Matfors 2 målfrossade på Ljunga - tre matcher spelas onsdag

23 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2, Söråker och Alnö U har inlett med två segrar medan Svartvik 2, Matfors 2 och Indal har öppnat med lika många förluster i Slutspel B inför...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer