Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-underläge mot senaste årens trätobröder IFK Timrå på bortakonstgräs. Kryss blev det också mellan både Essvik-Selånger 2 och Matfors-Kraftfull. Segrare i afton blev IFK Sundsvall över Sund och Kuben 2 lade Kovland på rygg hemma på konstgräset.

 

Effektivt Kuben 2 vann med klara siffror mot ett Kovland som brände allt

Kovland förlorar inte ofta men ikväll blev Kubens "Tigerungar" för svåra hemma på konstgräset där en Hussein Al-Hasans 1-0-ledning från mitten av den första halvleken utökades till 3-0 avslutningskvarten via fullträffar från Abdurehman Hassen Ahmed, som satte bollen i öppet mål sedan man hittat in bakom Kovlands backlinje, och William Häglund efter en snabb kontring.
- Det var absolut ingen 3-0-match. De gjorde mål på sin enda chans i första och i andra brände vi flera frilägen och borde gjort tre-fyra mål på våra chanser innan de gör sina två mål på slutet, förklarar Kovlands tränare Joel Falk.
(kommentarer från Kuben kommer under lördagen, hoppas jag)

Kubikenborgs IF 2Kovlands IF Herr
Kubikenborgs IF 2 - Kovlands IF 3-0
24 maj 2023 - 19:45 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Hussein Al-Hasan (24)
2-0 Abdurehman Hassen Ahmed (75)
3-0 William Häglund (85) 
Domare: Mahar Usew
Publik: 65
 

IFK Sundsvall hittade luckorna i Sunds försvar och vände till en säker 4-1-vinst

Det började bra för Sund då lagkaptenen Arti Sallauka satte en frispark redan i den fjärde minuten men sedan tog IFK Sundsvall över och gick till pausvila med en 3-1-ledning, 1-1 gjorde Hamidou Gaye i minut 23 på pass från Abbas Ibrahim och bara minuten senare stötte August Ekenberg in 2-1 på ett inspel från vänster och trean innan paus placerade Gustav Persson in efter en passning i sidled från Hamidou Gaye
Tidigt in i andra styrde en Sundspelare in Niclas Silversveds inlägg och där dog kampen om poängen.
- Vi hittade glappet mellan deras lagdelar och utnyttjade det på bästa sätt. Efter 4-1 spelade vi mer eller mindre av matchen och försökte undvika skador på deras efterslängar, säger IFK Sundsvalls sportchef Mikael Kotermajer.
- Vi gjorde ingenting rätt efter vårt frisparksmål och det här var vår sämsta match sedan jag tog över som tränare för två år sedan, dundrar Armando Buzi, som även avslöjar att en spelare bytte om och omoget åkte hem innan matchstarten.
I IFK Sundsvall ville man hylla stabiliteten i försvars- och mittfältsspelet samt Abbas Ibrahims första halvlek som var formidabel.
I Sund var det ingen som höjde sig denna afton.

Sund IFIFK Sundsvall
Sund IF - IFK Sundsvall 1-4
24 maj 2023 - 19:30 - HK Vallen
1-0 Bletuart Sallauka (4)
1-1 Hamidou Gaye (23)
1-2 August Ekenberg (24)
1-3 Gustav Persson (43)
1-4 självmål (50)
Domare: Omar Meqbil
Publik: ej räknad
 

Svartviks första poängtapp men hämtade in tvåmålsunderläge på Timrås konstgräs i sevärd prestigematch

IFK Timrå och Svartvik har mötts i viktiga matcher senaste åren från division 6 upp till fyran i år. Och det blev ännu en jämn och spännande tillställning där hemmalaget rev åt sig en 2-0-ledning. Redan i den andra minuten serverade Adrian Yman Tayser Shiqwara ett smörpass somhan i sin tur placerade utom räckhåll för årsdebuterande Ville Stenman i bortamålet.
Strax innan halvtimman rann Tayser igenom på en boll bakom backlinjen med 2-0 som resultat. Svartvik replikerade emellertid omgående med en reducering genom Hampus Olsson på André Sundlings öppnande pass.
Åtta minuter in i andra vände Daniel Johansson på en femöring och dundrade in 2-2 upp i nättaket.
Båda lagen hade lägen för ett tredje mål men krysset stod sig. Närmast var gästerna på slutet men hemmamålvakten Thawa Singkok stod för en mäktig reflexräddning och returen blockades på mållijen av en försvarare,
- En sevärd match mellan två riktigt bra lag där det bjöds både på skönspel och fräna närkamper. Märktes att det här var en prestigematch, säger Timråtränaren Victor Selander.
- Vi hade några kanonlägen att avgöra på slutet men med tanke på att vi hämtade in ett 0-2-underläge i kanske säsongens, på papperet, svåraste bortamatch gör att jag är mer nöjd än missnöjd, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.
I ett duktigt Timrå var defensive mittfältaren Jakob Eliasson bäst, löpte kopiöst, täckte ytor och vann varenda närkamp.
Toppar i Svartvik var målvakten Ville Stenman som ersatte lillebror och de båda halvskadade Hampus Andersson och William Sjödal som bet ihop och lirade ändå sinakrämpor till trots. Plus även till det övriga manskapet där ingen föll ur ramen.

IFK Timrå HerrSvartviks IF
IFK Timrå - Svartviks IF 2-2
24 maj 2023 - 19:30 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Tayser Shiqwara (2)
2-0 Tayser Shiqwara (28) 
2-1 Hampus Olsson (31) 
2-2 Daniel Johansson (53)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 79
 

Tre nickmål och en på straff när Essvik och Selånger 2 kryssade på Kustängen

Essvik och Selånger 2 kryssade på ett studsigt och svårspelat naturgräs på Kustängen.
1-0 satte Jonathan Åhlin i den 17:e minuten på straff,
- Helt felaktigt dömd då vår spelare rensade undan på hörna och deras spelare hoppade in i vår och pendlingen träffade honom, påpekar SSK-tränaren Juan Medina.
Med timman spelad utjämnade SSK 2 då Totte Landar nickade in en frispark från vänsterkanten men Essvik återtog ledningen när det återstod sju minuter, även det på nick. genom Eliaz Edberg,
Men SSK-bilagan skulle få sista ordet. I den 88:e nickade, givetvis, Hampus Norrmén in 2-2 på hörna.
- I första halvlek var vi avslagna men hade ändå kontroll på matchen. I andra halvlek blev vi stillastående och tog inga initiativ men är ändå besviken att vi inte kan knyta ihop säcken, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
- Vi gör en bra och stabil match mot ett Essvik somkämpar, sliter och lyfter långt. Efter deras 2-1-mål gick vi ner på en trebackslinje, spelade rakare och fick belöning med 2-2-målet, säger SSK-tränaren Juan Medina.
I Essvik kan hela laget spelmässigt bättre.
Nickstarke mittbacken Hampus Norrmén och slitvargen Algot Hagman på mitten stack ut lite extra i Selånger 2.

Essviks AIFSelånger SK 2
Essviks AIF - Selånger SK 2 2-2
24 maj 2023 - 19:00 - Kustängen
1-0 Jonathan Åhlin (17, straff)
1-1 Totte Landar (60) 
2-1 Eliaz Edberg (83)
2-2 Hampus Norrmén (88)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 34
 

Kryss på Thulevallehs stenhårda naturgräs: "Skapar tillräckligt för att vinna"

Efter nästan en timmes spel på ett stenhårt Thulevallen utan mål gav Oskar Andersson Brukets Blå ledningen efter att ha kommit fri tack vare en lång boll på djupet från Joel Molin.
Max Stenmark var sedan nära att sätta tvåan då han lyfter bollen över målvakten men den hårda planen gjorde att bollen studsade över ribban.
Kvarten senare utjämnade istället Kraftfulls Mahmoud El Assir sedan han hunnit före en tvekande hemmamålvakt på en boll på djupet och rullat in 1-1.
Oliver Andersson fick därefter läget att avgöra men med solen i ögonen nickade han utanför i öppet läge. Även Kraftfull hade sina chanser, och en boll i nät efter Elvin Jasaris instick till Salo Gavador, men målet bortdömt för en hårfin offside så krysset bestod.
- Vår sämsta match i år, uppträdde lojt och passiva och tog få löpningar för att öppna upp deras försvar, men skapar ändå tillräckligt med chanser att vinna den här matchen, säger Matfors tränare Jonny Hellström.
- Grabbarna kämpade som ett lag i 90 minuter och visade rätt attityd och vi får välförtjänt med oss poäng från Thulevallen trots en utespelare mellan stolparna, säger Kraftfulls tränare SalemAbdul.
I Matfors spelade i vanlig ordning mittbacken Abozar Yaghobi klokt och var svårpasserad. Överbetyg även till inhopparen Rasmus "Eagge" Wiklander som defensiv mittfältare.
I Kraftfull ska hela laget ha en eloge för sin inställning med extra plus för utespelaren mellan stolparna Kabiru Abubakar.

Matfors IF         
Matfors IF - FC Kraftfull 1-1
24 maj 2023 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Oliver Andersson (59) 
1-1 Mahmoud El Assir (72)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 68

Omgång 9: Danne Johansson sexmålsskytt, hattrick av Gustav Åsell och två pytsar av Marcus Sawert och Semir Salia

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson sköt Sund i sank och gjorde sex mål på raken i Svartviks 8-0-seger. Selånger 2:s Gustav Åsell prickade in ett hattrick mot IFK Sundsva...

Läs mer

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå plus en match uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer