Omgång 4 Västra: Emil Johansson åttamålsskytt! Stödeseger efter Puttes volley, Hassel kvitterade på stopptid och säker derbyvinst för Östavall

25 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Omgångens målskytt var Indals Emil Johansson som gjorde hela åtta mål mot Ljunga under söndagen! Annars inleddes den fjärde spelrundan i onsdags med en toppmatch på Skogsvallen mellan två obesegrade lag, ettan Östavall och trean Wiskan där hemmalaget rev åt sig en 2-0-ledning efter två tidiga hörnor och släppte sedan aldrig initiativet och vann med klara 4-1. Idag lördag tog Stöde hem en 3-1-vinst över Ånge tack vare Putte Nilssons praktvolley och i den andra utjämnade Adam Broman för Hassel med en nick på stopptid i derbyt mot Matfors 2. 

 

Emil Johansson åttamålsskytt när Indal vann med 9-0: "Han hade kunnat gjort några fler"

Matchen mellan de båda omstartade klubbarna Indal och Ljunga på Härevallen blev något av en "One Man Show". Hemmalagets unge anfallare Emil Johansson visade att skolningen i GIF Sundsvall gett effekt och han svarade för åtta av Indals nio mål och sprang lite in och ut genom Ljungas lite stabbiga försvar. Det enda målet han "släppte ifrån sig" var fyran som Niklas Norlander gjorde i den 14:e minuten.
- Emil hade faktiskt kunnat gjort några fler mål. Vi rullade på riktigt bra och hade utöver målen flera chanser ytterligare så 9-0 var nästan i underkant. I andra luftade vi bänken och alla fick speltid. Vill ge Ljunga en eloge att de aldrig gav upp och försökte spela fin fotboll och aldrig oschyst, säger Indals tränare Anders Aspenrud.
Ljunga hade inga motmedel mot snabbe och företagsamme Emil Johansson. Extra plus i Indal även till klockrene mittbacken Robin Jonasson och targetplayern Johan Smott som spelade i 90 minuter men som trots massor av lägen förblev mållös. Låg emellertid bakom ett knippe av Emils fullträffar.
- Det var egentligen ingen 9-0-match, de hade engiftig anfallare som gjorde flera mål efter klassavslut. Vi var lite naiva när vi gick till anfall och när vi tappade boll blev det oceaner av ytor bakåt som de utnyttjade. Paradoxalt flöt vårt spel bättre sista tjugo när vi blev trötta, säger Björn Östgård i Ljunga.
Sigge Pettersson var företagssam i Ljunga och tar steg framåt i varje match.
 

Indals IF emblemLjunga IF 1 emblem 
Indals IF - Ljunga IF 9-0
25 maj 2024 - 15:00 - Härevallen
1-0 Emil Johansson (4)
2-0 9. Emil Johansson (5)
3-0 Emil Johansson (13)
4-0 Niklas Norlander (14)
5-0 Emil Johansson (34)
6-0 Emil Johansson (38)
7-0 Emil Johansson (46)
8-0 Emil Johansson (66)
9-0 Emil Johansson (83)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 54
 

Adam Broman kvitterade för Hassel på stopptid i derbyt mot Matfors 2: "Trodde de skulle vara bättre"

Thulevallens stenhårda underlag inbjöd inte till något skönspel i derbyt mellan Matfors 2 och Hassel i värmen.
Hemmalaget inledde bäst och tog ledningen redan i den åttånde minuten då Oskar Cantzler Johansson utnyttjade lite fummel i Hasselförsvaret och satte bollen snyggt.
Med halvtimman spelad tappade hemmaförsvaret totalt bort Patrick Undheim som från mittlinjen löpte sig fri och placerade in bollen mellan benen på keepern.
Brukets Bilaga fick en kanonstart även på den andra halvleken. Hassel hade avsparken men MIF vann boll och Liam Hedberg kunde kontra in 2-1.
Ledningsmålet gjorde hemmalaget lite försiktiga och Hassel kunde ta över mycket av spelet och man fick också till en poänggivande kvittering, även om den kom i senaste laget. På stopptid missade hemmalaget en rensning och bollen gick till hörna. På den skapade sig Adam Broman utrymme och hans nick seglade in i bortre krysset till 2-2.
- Inget direkt skönspel men vi skapade fler giftiga chanser än dem och var det större laget före paus men efter vårt tidiga ledningsmål i andra blev vi ängsliga och ju längre matchen led tröt orken och vi tappar segern. En eloge till Hassel som aldrig ger upp utan krigar ända in i kaklet, berömmer Matforstränaren Tony Salthammer.
- Skönt att få med oss poäng då vi växer in i matchen mer och mer. Vårt mittfält sög åt sig fler och fler bollar och vi spelade oss fram till många lägen men tyvärr blev det för mycket knallpulver i avslutningarna men ändå skönt med poäng. Trodde på förhand att Matfors skulle vara bättre, säger Hassels team manager Seth Larsson, som avslöjar att klubben gjort klart med ett samarbete med Kubens andralag i fyran.
I Matfors 2 jobbade Oskar Cantzler Johansson, Ragge Wiklander, Linus Lindblom och Felix Vesterlund hårt åt bägge hållen.
Många var bra i Hassel men en extra blomma till utespelaren Hans Planck som greppade handskarna i brist på keeper och gjorde det på ett utmärkt sätt.
Matchen leddes med säker hand av domaren Alyaman Haj Rachid.

Matfors IF 2 emblemHassels IF emblem 
Matfors IF 2 - Hassels IF 2-2
25 maj 2024 - 13:00 - Thulevallen
1-0 Oskar Cantzler Johansson (8)
1-1 Patrick Undheim (30)
2-1 Liam Hedberg (46)
2-2 Adam Broman (90+1)
Domare: Alyaman Haj Rachid
Publik: ej räknad
 

Putte Nilssons volleyträff lade grunden till Stödes seger över Ånge

Patrik "Putte" Nilsson satte tonen för Stödes 3-1-seger över Ånge med en veritabel volleykanon från 15 meter. Hemmalaget gick sedan upp till en 3-0-ledning strax innan timman spelad innan gästerna fick till ett reduceringsmål med kvarten kvar men trots en forcering fick man aldrig kontakt.
- Det blev inget skönspel mellan två lag som bemödade sig med ett passningsorienterat spel för planen var i för dåligt skick men jag är nöjd med segern efter debaclet senast. Hamma i borgen är vi starka, säger Stödes tränare Fredrik Viklund.
- Vi började bra och skapade flera lägen men det var de som tog ledningen genom ett drömmål, men vi kände att vi hade det mesta av matchen och vi kvitterar, tror vi, men målet blev annullerat för offside. Sen tappar vi fokus och de kan göra två enkla mål. Trots att vi får till en reducering och pressar på kommer vi inte närmare, säger Ånges tränare Gisle Grimstad.
Youssef Aljadi i målet, slitvargen på högerkanten Anton Skarpsvärd Olsson och Oskar Terners andra halvlek, spelade bland annat fram till 2-0-målet, var dagens höjdare i Stöde.
I Ånge var unge mittbacken Herman Söderberg felfri.

Stöde IF emblemÅnge IF  emblem 
Stöde IF - Ånge IF 3-1
25 maj 2024 - 12:00 - Stöde IP
1-0 Patrik Nilsson (17)
2-0 Andrew Söderberg (53)
3-0 Linus Idh (59)
3-1 Zakaria Suliman (75)
Domare: Thomas Thunström
Publik:

Östavall tog hem toppderbyt på Skogsvallen över Wiskan efter drömstart med två tidiga hörnmål

Omgång 4 inleddes under onsdagen med en toppmatch på Skogsvallen mellan två obesegrade lag, ettan Östavall och trean Wiskan där hemmalaget rev åt sig en 2-0-ledning efter två tidiga hörnor. Först nickade Magnus Rimeslåtten in ettan i den tredje minuten och tvåan satte Mathias Edlund dit efter sju efter en målvaktsretur.
Ett wingklippt Wiskan som saknade många tongivande spelare blev rejält tillbakatryckta under den första halvleken och efter dryga halvtimman mötte Joshua Sundling en boll inne i straffområdet och nätet stod som en strut bakom en chanslös Erik Aldebrandt i Wiskanmålet, inlånad från samarbetsklubben Fränsta IK sedan ordinarie Stefan Eriksson tvingats kasta in handduken på grund av magsjuka.
3-0 var faktiskt i underkant i halvtid.
Med segern i tryggt förvar kändes det som att Östavall mer eller mindre spelade av den andra halvleken samtidigt som ett väl kämpande Wiskan försvarade sig väl och stack emellan upp och hotade. Bland annat fick veteranmålvakten Tony Eklund, snart 58, sträcka sig på en frispark i sim premiärmatch för säsongen och i den 84:e tvingades han vittja sitt nät efter Anton Olssons avslut stolpe in. Då hade ÖIF:s Johan Tovar rammat ribban fram till 4-0 tidigare i halvleken.
På stopptid slarvade gästerna med ett uppspel och Tobias Engström kunde fastställa segersiffrorna till 4-1.
Se och lyssna på när målgörarna berättar om sina fullträffar och vad tränarna tyckte om matchen plus veterankeepern Tony Eklunds intryck mellan stolparna här nedan under "Lokalfotbollen-TV". Fler bilder från matchen kommer att läggas in under torsdagen.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️Östavalls tränare David Nordberg var klart nöjd efter derbyvinsten och fjärde raka segern.
⚽️Östavalls fyra målgörare berättar om sina fullträffar.
⚽️Wiskans målskytt Anton Olsson och tränaren Sebastian Backlund om derbyt
⚽️Östavalls snart 58-årige sista utpost Tony Eklund håller fortfarande hög klass mellan stolparna.

22 maj 2024 - 19:00 - Skogsvallen
1-0 Magnus Rimeslåtten (3) ...nick
2-0 Mathias Edlund (7)
3-0 Joshua Sundling (31)
3-1. Anton Olsson (84)
4-1 Tobias Engström (90+1)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 91
 

Statristik div 5 Medelpad 1 (Västra)

Omgång 3 B (23-26 juni): Matfors 2 målfrossade på Ljunga - tre matcher spelas onsdag

23 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2, Söråker och Alnö U har inlett med två segrar medan Svartvik 2, Matfors 2 och Indal har öppnat med lika många förluster i Slutspel B inför...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer