Omgång 4: Angen fyramålsskytt för Selånger,6-ig vinst för Heffnersklubban 2, stortorsk för Timrå och SDFF föll mot serieledarna

Selånger bjöd på målkalas på Frösön och prickade in åtta bollar, hattrick av "Angen" Lindholm Forsell. IFK Timrå hade chansen att hänga med i toppen men skuffade rejält i kamratmötet med IFK Östersund 2 och föll med hela 0-6. SDFF:s unga andralag ställdes inför en riktig utmaning när fullpoängaren Ope kom på besök och det blev också en klar förlust. Idag sköt Heffmersklubban 2 jumbon Östersunds FK i sank efter sex spelmål och sex olika målgörare i matchen som fullbordade omgång 4.

 

Sex spelmål och sex olika målskyttar när Heffnersklubban 2 tog 6-ig seger över jumbon

Heffnersklubban 2 hade inga större problem att ta hem en klar seger över jumbon Östersunds FK. Segern skrevs till slut till 6-1 sedan man gjort sex fina spelmål och spridit på målskyttarna till lika många.
- Vi hade kontroll på matchen från start till mål sånär på en period i slutet av första och inledningen av andra, och det är då de kan göra mål på sitt enda avslut de har på hela matchen. Vi bjöd på ett mångsidigt anfallsspel och kom till många chanser efter fint spel genom mittfältet och ut på kanterna eller instick centralt och vi hade gjort många fler mål om de inte haft så duktig målvakt. Extra roligt att vi visade bredd på målskyttet, säger Heffnersklubbans tränare Mattias Svensson.
Alice Bergman bäst i ett riktigt bra Heffnersklubban 2 och i Östersunds FK var importen från Småland mellan stolparna Linnea Lundqvist formidabel.

Heffnersklubban BK 2Östersunds FK
Heffnersklubbans BK 2 - Östersunds FK 6-1
26 maj 2024 - 13:00 - HK Vallen
1-0 Wilma Johansson (7)
2-0 Alice Hellman (18)
3-0 Mira Hulinder (40)
3-1 Nora Lindvall (50)
4-1 självmål (67)
5-1 Elina Uhlin (76)
6-1 Ester Johansson (83)
Domare: Yasin Jimeali Mohamed
Publik: 57

 

Brakseger för Selånger på Frösön - Angen fyramålsskytt!

Innan kvarten var spelad ledde Selånger bortamötet mot Frösö med 3-0, två mål av Angelica Lindholm Forsell.
Därefter blev det stiltje på målskyttet fram till strax innan tjugan återstod, då prickade SSK in tre mål på drygt tre minuter, två nya pytsar från "Angen" och totalt fyra i matchen.
Frösö stack emellan med två snabba innan de blåröd-randiga avslutade med två mål fram till en 8-2-vinst.
- Vår första halvtimma var den bästa vi spelat i år. Det här var vår match från början till slut och vi vaskade fram ett otal chanser och sett till dem borde vi nog gjort tvåsiffrigt, säger Selångers assisterande tränare Fredrik Söderberg.
Angelica "Angen" Lindholm Forsell är hetare än en spis och gjorde fyra nya mål idag och var tillsammans med löpstarka Emmie Björklund på kanten lagets främsta men det var stabilt och säkert över hela planen.

Frösö IF emblemSelånger SK emblem 
Frösö IF - Selånger SK 2-8
25 maj 2024 - 13:00 - Länsförsäkringar AC
0-1 Angelica Lindholm Forsell (4)
0-2 Emmie Björklund (8)
0-3 Angelica Lindholm Forsell (14)
0-4 Angelica Lindholm Forsell (66)
0-6 Julia Holmlund (68)
0-5 Angelica Lindholm Forsell (69)
1-6 Elvira Westerlund (74)
2-6 Jenny Olsson (77)
2-7 Julia Holmlund (80)
2-8 Alva Jönsson (82)
Domare:
Publik:
 

Stortorsk för IFK Timrå efter mål i baken redan i den första minuten i kamratmötet med IFK Östersund 2: "Viker ner oss"

IFK Timrå hade hängt på toppen vid seger mot IFK Östersund men gästerna tog ledningen i kamratmötet på Timrås konstgräs redan i den första minuten och ökade på i mitten av halvleken.
Men efter paus kom "raset" med fyra insläppta och 0-6 i baken. Värsta skarprättare hos gästerna var Irma Olsson Estmer som gjorde hälften av målen, hattrick alltså.
- Vi möter ett bra lag idag men det som svider och känns tungt är att vi inte kommer upp i nivå. När det blåser motvind tidigt med 1-0 i baken så viker vi ned oss istället för att knyta näven och göra jobbet tillsammans. Vi vet att vi kan prestera bättre men idag lämnar vi över ansvaret till någon annan istället för att hjälpa och göra varandra bättre på planen. Nya tag på fredag då vi laddar upp för säsongens första derby, säger Timråtränaren Malin Gröning.

IFK Timrå emblemIFK Östersund 2 emblem 
IFK Timrå - IFK Östersund 2 0-6
25 maj 2024 - 13:00 - Timrå IP Konstgräs
0-1 Irma Olsson Estmer (1)
0-2 Kajsa Rasteby (24)
0-3 Irma Olsson Estmer (48)
0-4 Irma Olsson Estmer (56)
0-5 Saga Biörklund (70)
0-6 Tilla Lindman Albertsson (87)
Domare: Elias Kling
Publik: 78
 

SDFF spelade upp sig efter mardrömsstart mot serieledarna Ope

SDFF 2 hamnade i underläge redan i den första minuten mot Ope och innan pausvilan hade serieledarna tryckt in två bollar till, varav två från Nova Hägred.
Det unga hemmalaget morskade upp sig i den andra halvleken och vaskade fram ett par lägen till reducering och hade ett par bollar i virket. Även Ope hade sina chanser men längst bak stod Elin Gripenberg, inlånad från A-laget, för många fina parader och knep bland annat en straff. Hon kunde dock inte hindra Elira Gashi från att fastställa bortasegern till 0-4 i slutminuterna.
- Vi är ett ungdomslag i en seniorserie och det tog en halvtimma innan polletten ramlade ner och vi började spela mer fysiskt och klev in i närkamperna. Det här var det klart bästa laget vi mött i år men vi skapade ändå flera chanser att spräcka nollan. Lider lite med tjejerna att vi inte fick spräcka nollan åtminstone, säger SDFF-tränaren Micke Byström.
Utöver Elin Gripenberg mellan stolparna utmärkte sig Josefin Edin, visade löpvilja och beslutsamhet i spelet, och Nadifo Shino var bra i vanlig ordning oavsett om hon spelar offensiv mittfältare eller högerback.
Domaren Thomas Thunström tillät tjejerna att kampa och blåste inte sönder matchen.

24 maj 2023 - 19:30 - Kubikenborgs IP
0-1 Nova Hägred (1)
0-2 Jenny Cederberg (20)
0-3 Nova Hägred (40)
0-4 Elira Gashi (85)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 37
 

Övriga matcher i omgång 4

  

Härnösands SK emblemBrunflo FK emblem 
Härnösands SK - Brunflo FK 2-2
25 maj 2024 - 13:00 - Högslättens IP
 

Statistik div 2 Mellersta Norrland 2024

Omgång 8: Selånger vann derbyt över Timrå, SDFF 2 föll i Brunflo igår och idag vann HKBK 2 över Härnösand

Selånger avgjorde derbyt mot Timrå med tre mål på tretton minuter av den första halvleken, totalt 4-0. SDFF 2 lirade i Brunflo under onsdagen och föll...

Läs mer

Omgång 7: Selånger föll i seriefinalen, SDFF 2 tog död på Östersund 2:s förlustnolla och Klara Berglunds mål gav Timrå tre pinnar

Det bjöds på tidig seriefinal under lördagen på Torvallen mellan Ope och Selånger där vinnaren verkligen satte sig i förarsätet inför fortsättningen. ...

Läs mer

Omgång 6: SDFF 2 och Timrå vann i Jämtland men förlust för Heffnersklubban 2 medan Selångers rivstart gav 5-0-seger

Selånger vann över Härnösand med 5-0 på nationaldagen och fem olika målskyttar. Under lördag spelade Heffnersklubban 2 borta mot topplaget IFK Östersu...

Läs mer

Omgång 5: Timrå vann klart över SDFF 2 i kvällens derby - Angen frälste Selånger i onsdagens dito

Selånger jagar Ope i toppen av tabellen och bjöd under onsdagen in till derby på IP när Heffnersklubban 2 kom på besök i omgång 5 - och tack vare ett ...

Läs mer

Omgång 3; "Angen" fyramålsskytt när Selånger tog hem en storseger och uddamålsvinst för Timrå men kraftig förlust för Heffnersklubban 2 mot Ope

I omgång 3 visade Selångers altmeister Angelica Lindholm Forsell målformen och prickade in fyra av de sju fullträffarna mot Brunflo. Tella Åström sköt...

Läs mer

Omgång 2: Selånger avgjorde sent i derbyt mot SDFF 2, klar vinst för Heffnersklubban 2 men förlust för IFK Timrå

Omgång 2 av Damtvåan inleddes med en match ur den 7:e omgången (!) där Heffnersklubban 2 tog hem en säker seger över Brunflo. Under onsdagskvällen lyc...

Läs mer