Omgång 3, grupp 1: Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan Kovland tog hem en knapp uddamålsvinst över Sidsjö-Böle och skuggar. I övrigt är det en öppen historia om vilka lag som landar topp 4 och tar sig till A-slutspelet. 

 

Marlene och Victoria vände Kovlands underläget till seger mot Sidsjö-Böle

Kovland tar rygg på Medskogsbron i tabellen efter uddamålssegern över Sidsjö-Böle men de ungdomliga gästerna röt ifrån ganska bra så någon promenad i parken på Ånäsvallen blev det inte för hemmalaget.
Med dryga kvarten spelad testade Ida Johansson hemmamålvakten efter att fintat sig förbi och avlossat en högervrist. KIF-keepern räddade men på returen höll sig Tilda Sundqvist framme och satte 0-1.
Gästernas ledning stod sig till slutet av halvleken då Marlene Ejerås var före ett tvekande bortaförsvar på ett inlägg.
I den andra halvleken vägde spelet allt mer över i hemmafavör och i mitten av den andra halvleken, efter en grötig situation framför bölemålet, får Victoria Fast Sjölund dit en tass och och Kovland har vänt och håller sedan undan till vinst.
- Första matchen på naturgräs och de satte hög press och vi tappade en hel del boll och fick aldrig till vårt spel och hamnade i målmässigt underläge men lyckades få till en kvittering före halvtid. I andra skärpte vi till vårt passningsspel och kom ur deras press bättre och förlade det mesta av spelet på deras planhalva och vinner till slut rättvist mot ett bra Sidsjö-Böle, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
- Vi fortsätter rotera ungdomsspelare som får testa på division 3. Idag hade vi ganska bra rull i första halvlek och kommer till många lägen och tar också ledningen men det kvitterar tack vare sin tyngd. I andra halvlek tvingas vi till byten centralt vilket gör att vi tappar lite bollinnehav. Kovland visar på fint spel i slutet och matar många inlägg och får fina lägen. Vi tvingas lägga mer långbollar men Kovland är rutinerade och duktiga på att hålla oss på rätt sida. Vi räddas av ribban en gång men orkar inte stå emot och ta poäng tyvärr, säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson.
I Kovland var, som vanligt, Jonna Wistrand pådrivare men överbetyg även till Alma Häggkvist och Tuva Lindberg.
I Sidsjö-Böle var Kajsa Mårtensdotter felfri som mittback och positiv pådrivare. I första halvlek var det många som bidrog till fina kombinationer och modigt spel hela vägen från egen målvakt.

Kovlands IF Dam emblemSidsjö-Böle IF Dam emblem 
Kovlands IF - Sidsjö-Böle IF 2-1
23 maj 2024 - 19:30 - Ånäsvallen
0-1 Tilda Sundqvist (33)
1-1 Marlene Ejerås (42)
2-1 Victoria Fast Sjölund (69)
Domare: Jan Öberg
Publik: 57
 

Söråker hade spelet - Timrå 2 gjorde målen

Det blev IFK Timrå 2 som tog hem derbyt på Söråker IP där hemmalaget hade markant spelövertag och skapade mängder med chanser, men det var gästerna som utnyttjade sina.
Livia Engström Gyllenqvist gjorde 0-1 i den tolfte minuten och med tjugan spelad dubblade Jennifer Bolin försprånget. Ett försprång som Nora Staaf halverade i slutet av halvleken när hon högg mellan två tvekande försvarare.
Men trots en evig press efter pausvilan från hemmalaget stod Timråförsvaret pall med både flyt, skicklighet och eminent målvaktsspel av Linnea Söderberg kunde man lämna Löta med tre poäng i bagaget.
- Vi dominerar totalt och förlägger spelet till 80 procent på deras planhalva men får inte in bollen trots massor av chanser, tror vi bränner sju-åtta frilägen. Men det var en sådan kväll när inget ville sig. Sett till vår prestation borde den lett till en klar seger men det är som bekant målen som räknas och där drog vi det kortaste strået, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.
- Vi gör en riktigt bra match överlag, tappar dock ork och fokus något i slutet av första halvlek. Vi kommer ut i andra med ny energi och orkar stå emot trots att Söråker pressade på ordentligt i slutet, säger Timråtränaren Linda Söderberg
Söråker hade i Nora Staaf planens bästa spelare som gjorde precis allt rätt, utom det där med att få in bollen i nätet fler än en gång.
I Timrå storspelade målvakten Linnea Söderberg men hela laget ska ha en eloge för sin kämpainsats.

Söråkers FF emblemIFK Timrå 2 emblem 
Söråkers FF - IFK Timrå 2 1-2
23 maj 2024 - 19:30 - Söråkers IP
0-1 Livia Engström Gyllenqvist (12)
0-2 Jennifer Bolin (20)
1-2 Nora Staaf (40)
Domare: Elias Kling
Publik: 102
 

Marlene Laggren gjorde hälften av Medskogsbrons mål mot Sundsvalls FF

Medskogsbron befäster sin serieledning och i afton hemma på Viforsplan kunde man avgå med en klar 4-0-seger över Sundsvalls FF. Siffror som var i underkant men hemmalaget var effektiva samtidigt som förre SFF-keepern Jennifer Thunfors spikade igen längst bak.
Istället tog hemmalaget ledningen i minut 19 sedan Matilda Svensson serverat Marlene Laggren en perfekt boll på djupet och avslutade med en välplacerad bredsida.
I slutet av den första halvleken kom psykologiska 2-0 då Rosie Nilsson, efter en hörna, klackade in bollen.
När sedan Ellinor Tellebos långskott passerade en solbländad bortakeeper var det game over och med dryga kvarten kvar satte Marlene Laggren sitt andra mål, snarlikt likt sitt första men på pass från Triin Veskioja så det var lite av veteranernas afton denna kväll.
- Vi fick en rejäl energiboost efter vårt 2-0-mål och efter det vägde matchen över till vår fördel och i andra halvlek kontrollerade vi taktpinnen
- Vi gör en blek insats men har några chanser att ta ledningen i början av matchen. Men när Medskogs gör 1-0 och sedan 2-0 har vi svårt att få ordning på spelet. Många felpass och att vi är för snälla i närkamperna gör att vi skapar för lite för att komma ikapp, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg:
I Medskogsbron höll alltså Jennifer Thunfors nollan mot sina gamla lagkompisar och Marlene Laggren gör två snygga mål och får de bästa betygen hos vinnarna.
I Sundsvalls FF kan alla bättre.

Medskogsbrons BK emblemSundsvalls FF Dam emblem 
Medskogsbrons BK - Sundsvalls FF 4-0
23 maj 2024 - 19:00 - Viforsplan
1-0 Marlene Laggren (19)
2-0 Rosie Nilsson (42)
3-0 Ellinor Tellebo (48)
4-0 Marlene Laggren (74)
Domare: Jordan Blomqvist
Publik: 38
 

Statistik div 3 Medelpad 1, damer

Omgång 1 B: Ketchupflaskan i topp för Njurunda och 2-0-vinst för Alnö 2 mot Timrå 2

17 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Först ut i Damtreans Slutspel B var IFK Timrå 2 som gästades hemma på Bergeforsens IP av Alnö 2 under söndagen, där bortalaget tog hem en stabil 2-0-s...

Läs mer

Omgång 1 A: Söröje första laget att ta poäng av Medskogs i år, tennisseger för Kovland och effektivt Matfors vann på Stöde IP

17 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron gick ren i grundserien men i den första matchen i A-slutspelet hamnade man i 0-2-underläge mot överraskningslaget Söröje och fick nöja si...

Läs mer

Omgång 7, grupp 1: Sund tog sista A-slutspelsplatsen och Medskogsbron tog full pott i serien!

6 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det blev Sund som tog hem den fjärde platsen till A-slutspelet efter en avgörande 4-1-seger över Söråker och gör nu trion Medskogsbron, tog full pott ...

Läs mer

Omgång 7, grupp 2: Tova Alm nickade Söröje till A-slutspelet inför 300 åskådare i Njurundaderbyt! Så gick det i övrigt i sista omgången

6 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Söröje vann derbyt över Njurunda inför 300 begaistrade åskådare hemma på IP i Västanå. Tova Alm både nickade in vinstmålet och laget vidare till A-slu...

Läs mer

Omgång 6, grupp 2: Sju särdeles segrar för Selånger 2 och Stöde och oavgjort mellan Matfors och Söröje

3 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Clara Högbom gjorde hela fem mål när Stöde vann med klara 7-0 över Heffnersklubban 3. Sju mål prickade även Selånger 2 i kvällens möte mot Alnö 2 på S...

Läs mer

Omgång 6: Tre poäng till Kovland, Sund och Sundsvalls FF

2 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Tack vare dagens vinster gör att Kovland och Sundsvalls FF gör redan klara Medskogsbron följe till A-slutspelet trots att det återstår en omgång. Om d...

Läs mer