Omgång 3: Dubbla västraderbyn där Östavall vann det ena med 14-0 och Wiskan det andra med 1-0

18 maj 2024 Div. 5 Medelpad

I omgång 3 bjöds det på dubbla västraderbyn! Johan Skog avgjorde för sitt Wiskan mot Stöde och i det andra körde Östavall över värdarna på Ljungalid med hela 14-0, tolv mål i andra halvlek! Den tredje matchen som spelades under lördagen var Ånge-Matfors 2 och där vann hemmalaget med klara 7-2 sedan 17-årige Jackson gjort hattrick. Under söndagen tog Hassel emot Indal på Hasselbacken där det blev en uddamålsseger för hemmalaget.

 

Hassel hade svårt att hänga av Indal trots massivt spelövertag - men vann till slut med uddamålet

Trots ett markant spelövertag lyckades aldrig Hassel döda matchen mot Indal utan den levde ända in på stopptid. Ledningsmålet dröjde till den första halvlekens sista minut då Janne Henriksson tryckte in en retur efter hörna.
Tidigt in i andra nickade Alexander Kflom Eyob in en ny hörna men sen var det stopp för hemmalagets målproduktion utan man fortsatte visa upp en provkarta hur man bränner lägen samtidigt som Indals debutant mellan stolparna, Pontus Vesterlund, var på bästa bollmotarhumör.
Med sju minuter kvar anföll Indal och Gabriel Landin blev nergjord bakifrån när han var på väg igenom - straff! Oliwer Hallberg stegade fram och satte bollen i nät bakom hemmalagets Mike Karinga Persson och det blev några nervösa minuter på Hasselbacken, speciellt när Abdisalam Shiik Dahir åkte ut efter en eftersläng. Men då var det för lite tid på klockan utan domaren blåste strax därpå av matchen.
- Vi hade ett kraftigt spelövertag hela matchen och borde stängt ner den redan före paus. Totalt i matchen hade vi två bollar i stolpen och lika många i ribban. Med normal utdelning hade vi vunnit med 7-1, säger Hassels team manager Seth Larsson.
- Ingen höjdarförstahalvlek från vår sida, vi låg fel i positionerna och gav bort bollen så fort vi fick tag i den. Ändå är vi bara sekunder från att gå till vila med 0-0. I andra ryckte vi upp oss och får till en reducering men förmådde inte hota tillräckligt för en utjämning, säger Indals tränare Anders Aspenrud.
Adam Gacsalyi vann och fördelade bollar på Hassels mittfält med låg felprocent medan Indals redan nämnde målman Pontus Vesterlund var klart bäst i sitt lag.

 
Hassels IF emblemIndals IF emblem 
Hassels IF - Indals IF 2-0
19 maj 2024 - 17:00 - Hasselbacken
1-0 Jan Henriksson (45)
2-0 Alexander Kflom Eyob (49)
2-1 Oliwer Hallberg (83)
Utvisning Hassel: Abdisalam Shiik Dahir (90)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 30
 

17-årige Jackson prickade in ett hattrick i Ånges 7-2-seger över Matfors 2

Matfors 2 kom rejält vingklippta till Ånge IP efter flera sena avhopp och med tränaren Tony Salthammer mellan stolparna mot sin moderklubb.
Redan i den tredje minuten kom Zakaria Ibrahim runt på högerkanten och serverade Kwizera Jackson Omekongo öppet mål.
Men efter två fina avslut från Masoud Jafari och Walle Lindfors Nordström hade Brukets Bilaga vänt på kuttingen men ledningen blev kortvarig då Zakaria Ibrahim snappade upp ett indianpass och utjämnade.
Efter en hands i den 34:e minuten såg spelande tränaren Joakim Andersson till att Ånge var tillbaka i ledning och precis innan pausvilan bredsidade Theo Evjen in lillebror Eltons hörna.
Med bara en avbytare mattades gästerna i den andra halvleken och strax innan timman spelad satte Vinzent Emanuelsson femman innan Jackson efter en stunds vila klev in på planen igen och 17-åringen nätade två gånger med skott i vardera kryssen med först vänstern och sedan högern fram till 7-2.
- Skönt att gå in med en 4-2-ledning i paus efter underläge. I andra blev det mer eller mindre en transportsträcka mot ett allt mer tröttnande Matfors. De hade bara en avbytare medan vi kunde gå runt på sex, säger Ångetränaren Gisle Grimstad.
- Så länge vi följde vår matchplan och fick spela på vårt sätt gjorde vi dem frustrerade och vi hade momentum då de gjorde 2-2. Då gick luften ur oss och med bara en avbytare orkade vi inte hitta tillbaka till vårt spel samtidigt som vår målvakt, jag, inte gjorde någon höjdarmatch med ovanan att använda händerna, säger Matforstränaren Tony Salthammer.
I Ånge höjde sig hattrickskytten Jackson och 14-årige debutanten Oskar Lovén som aldrig tvekade att utmana sina äldre motståndare en mot en, ofta med lyckat resultat.
I Matfors 2 var det jämnt överlag där alla gjorde vad de kunde men framförallt ställde de upp och lirade bortamatch.

Ånge IF  emblemMatfors IF 2 emblem 
Ånge IF - Matfors IF 2 7-2
18 maj 2024 - 16:00 - Ånge IP
1-0 Kwizera Jackson Omekongo (3)
1-1 Masoud Jafari (11)
1-2 Walle Lindfors Nordström (18)
2-2 Zakaria Ibrahim (21)
3-2 Joakim Andersson (34, straff)
4-2 Theo Evjen (45)
5-2 Vinzent Emanuelsson (57)
6-2 Kwizera Jackson Omekongo (64)
7-2 Kwizera Jackson Omekongo (90)
Domare: Farhad Taherian
Publik: 55
 

Östavall gjorde tolv mål i andra halvlek i derbyt på Ljungalid

Östavall hade det lite knepigt med hemmalaget på Ljungalid under den första halvleken och ledde bara med två bollar i paus.
I den andra kom gästerna ut med en helt annan inställning och med flera spelare med meriter från division 3 så sent som ifjol sablade man ner Ljunga och prickade in hela tolv bollar bakom den stackars hemmakeepern som släppte förbi sig allt.
- Vi var riktigt effektiva i andra och de flesta målen kom efter fina kombinationer och rejäla avslut där ett par satt i krysset, förklarar Östavalls tränare David Nordberg, som inte alls var nöjde med sitt lag efter den första fyrtiofemman.
- Vi fuskade med saker men vi talade ut i paus och kom ut påställda och fokuserade på ett helt annat sätt i andra, spelade som ett lag och lät bollen göra jobbet vilket gav resultat. Vill ge Ljungaspelarna en eloge för att de fortsatte kämpa och aldrig blev griniga och började spela fult vilket är lätt hänt när det blir många baklängesmål.
- Ja, vad säger man efter en sån här lektion? Kändes som vi var nöjda efter första och var inte alls på tå i andra och de får göra tre snabba. Sen vek vi ner oss och gav dem de ytor de ville ha och vi hängde inte alls med och det märktes att de har kvar många spelare som så sent som ifjol spelade division 3-fotboll. Vi tar med oss den första halvleken och glömmer den andra nen tar med oss lärdomarna, säger Björn Östgård i Ljunga.
 
Ljunga IF 1 emblemÖstavalls IF  emblem 
Ljunga IF - Östavalls IF 0-14
18 maj 2024 - 15:00 - Ljungalid
0-1Johan Tovar (19)
0-2 Martin Edlund (36)
0-3 Tobias Engström (46)
0-4 Martin Edlund (47)
0-5 Mathias Edlund (50)
0-6 Joshua Sundling (54)
0-7 Johan Tovar (56)
0-8 Tobias Engström (64)
0-9 Martin Edlund (69)
0-10 Tobias Engström (70)
0-11 Joshua Sundling (77)
0-12 Johan Tovar (81)
0-13 Martin Edlund (83)
0-14 Tobias Engström (90)
Domare: Robin Bergman
Publik: 135
 

Johan Skog matchhjälte när Wiskan vann derbyt mot Stöde hemma på IP

Det blev Wiskan som tog hem det emotsedda derbyt mot Stöde. Stor matchhjälte blev Johan Skog som rann igenom från halva planen i den 17:e minuten och avslutade med ett perfekt skott nära stolpen.
Skog var nära att utöka ledningen tio minuter in i den andra halvleken då han rundade målvakten men vinkeln blev för snäv.
Stöde var inte heller ofarliga men hemmakeepern Stefan Eriksson vägrade låta sig överlistas och det tidiga ledningsmålet höll hela vägen till tre poäng.
- Typiskt derby med mer kamp än finlir i en match som vi styr första delen innan Stöde jobbar sig in i matchen och har lägen och inleder även piggt i andra innan vi utjämnar spelet igen. Det var två trötta lag på slutet i värmen och det är skönt som fan att vinna derbyt, säger Wiskans tränare Sebastian Backlund och fortsätter:
- Niklas Wallsten skulle göra comeback idag men hälsenan brast på uppvärmningen när han hoppade upp och nickade och fick åka till akuten istället för att spela match så den här segern tillägnar vi honom.
Överbetyg till hela Wiskan med en extra blomma till David Blom som höll ihop försvarsspelet på ett föredömligt sätt.
(väntar på återkoppling från Stöde för kommentarer)
 
18 maj 2024 - 14:00 - Viskans IP
1-0 Johan Skog (17)
Domare: Alyaman Haj Rachid
Publik: ej räknad vilket var synd för det var rätt många på plats...
 

Statistik div 5 Medelpad, Västra

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer