Omgång 3; "Angen" fyramålsskytt när Selånger tog hem en storseger och uddamålsvinst för Timrå men kraftig förlust för Heffnersklubban 2 mot Ope

I omgång 3 visade Selångers altmeister Angelica Lindholm Forsell målformen och prickade in fyra av de sju fullträffarna mot Brunflo. Tella Åström sköt Timrås segermål, 2-1, mot Östersunds FK när bara fem minuter återstod. Däremot föll, lite överraskande, SDFF 2 borta mot Frösö med uddamålet av sju. Under söndagen spelar Heffnersklubban 2 borta mot Ope.

 

Kraftig bortaförlust mot topplaget Ope för Heffnersklubban 2

Trots en straffräddning av Ebba Larsson och att Emma Forssbeck gjorde mål igen (satte en i A-lagets match mot Bele Barkarby igår också) plus att Alice Hellman avslutade målskyttet i den 87:e minuten blev det en kraftig förlust borta mot topplaget Ope sedan Elin Bergqvist gjort hattrick, Emma Henriksson en dubbel och Nova Hägred gjort Opes sjätte mål.
- Visst var Ope bra, men inte 6-2-bra. Mestadels spelade vi jämnt med dem men vi hade även perioder när vi ställde till det lite för oss själva, något som de var duktiga att utnyttja, säger Heffnersklubbans tränare Mattias Svensson.
I Heffnersklubbans mål ska Ebba Larsson ha beröm trots de många målen och höll länge kvar sitt lag i matchen.
 
Ope IF emblemHeffnersklubban BK 2 emblem 
Ope IF - Heffnersklubban BK 2 6-2
19 maj 2024 - 13:00 - Åkreäng Konstgräs
1-0 Elin Bergqvist (12)
2-0 Elin Bergqvist (34)
3-0 Emma Henriksson (48)
4-0 Emma Henriksson (53)
4-1 Emma Forssbeck (58)
5-1 Elin Bergqvist (70)
6-1 Nova Hägred (71)
6-2 Alice Hellman (87)
Domare: Axel Bergström
Publik: 69

Frösös tyngd, rutin och effektivitet gav utslag mot ungt SDFF 2

Ett effektivt och fysiskt spelande Frösö blev för svåra för det ungdomliga SDFF 2 under lördagen på Lövsta.
Efter ledning både med 1-0 och 2-1 gjorde hemmalaget ett litet ryck fram till 4-2 mellan 81:a och 84:e minuten.
SDFF-tjejerna gav emellertid aldrig upp och med tre minuter kvar reducerade Emma Bergman med sitt andra mål för dagen.
- Och sedan blev vi rånade på en straff på stopptid. Olivia Edlund var på väg igenom men blev nerriven bakifrån utan åtgärd från domaren. Horribelt!, dundrar tränaren Mikael Byström.
"Bysses" tränarkollega Anette Bergman protesterade så högljutt att hon fick syna en "ostskiva" av rättskiparen.
- Det här blev en sur förlust. Vi borde avgjort den här matchen i första halvlek men vi förvaltade inte våra chanser. Frösö var lite tyngre, tuffare och mer rutinerade och våra unga tjejer fick verkligen känna på "damfotboll" vilket är en bra erfarenhet att ta med sig, säger Byström.
Yttern Emma Bergman gjorde en stark seniordebut och svarade även för två av målen. Duktig var även Tilde Bergman både som central mittfältare och ute på kanten.
 
Frösö IF emblemSundsvalls DFF 2 emblem 
Frösö IF - Sundsvalls DFF 2 4-3
18 maj 2024 - 17:00 - Länsförsäkringar AC
1-0 Ida Roos (12)
1-1 Emma Bergman (22)
2-1 Stina Nyberg (27)
2-2 Lovisa Aronsson (29)
3-2 Nathalie Olsson Algotsson (81)
4-2 Nathalie Olsson Algotsson (84)
4-3 Emma Bergman (87)
Domare: Mohammad Khedri
Publik: 36
 

Angen fyramålsskytt när Selånger vann med 7-0 över Brunflo

Angelica Lindholm Forsell, allom känd som "Angen", hade en framgångsrik eftermiddag när Brunflo gästade Selånger IP. Med sina ständiga löpningar rev hon stora fåror i motståndarförsvaret och av SSK:s sju mål svarade hon egenhändigt för fyra.
1-0 satte hon i minut 19 och därefter löppte hon och hennes lagkamrater ioffside ett tjogtal gånger mot Brunflos höga försvar innan de hittade tålamodet och satte två mål de avslutande minuterna av den första halvleken genom Emmie Björklund och just "Angen".
Den andra halvleken förlades uteslutande till Brunflos planhalva och bollarna trillade in i strid ström fram till 7-0. Vid 4-0 blev det inte lättare för jämtskorna sedan man fått sin målvakt utvisad sedan bollen studsat upp på hennes axel vid en utrusning utanför straffområdet och domaren bedömt det som hands.
- Men den utespelare som ställde sig i mål efteråt var riktigt bra och gjorde många fina räddningar, berömmer Selångers tränare Stefan Wickström som tyckte att det var en hård utvisning.
- Det blev en ganska ensidig match, tror de inte hade en enda farlighet under 90 minuter, och hade vi haft bättre koncentration och inte löpt så mycket offside hade vi gjort tvåsiffrigt, fortsätter Stefan Wickström.
Utöver "Angen" gjorde Emmie Björklund och Julia Holmlund insatser som höjde sig från en stark mängd i Selånger.

18 maj 2024 - 13:00 - Selånger IP
1-0 Angelica Lindholm Forsell (19)
2-0 Emmie Björklund (42)
3-0 Angelica Lindholm Forsell (44)
4-0 Angelica Lindholm Forsell (62)
5-0 Emmie Björklund (62, straff) blev själv fälld rundade mv
6-0 Angelica Lindholm Forsell (69)
7-0 Karolin Holmberg (76)
Domare: Bijan Yari Mivali
Publik: 30
 

Knapp seger för IFK Timrå trots markant övertag - Tella Åström sköt vinstmålet på straff i 85:e minuten

Efter förlusten förra helgen mot Ope styrde IFK Timrå kosan västerut för nappatag mot ännu ett Östersundslag,, jumbon ÖFK. Trots rejält spelövertag i värmen tog det ända till den 85:e minuten innan Tella Åström kunde säkra segern med en straffspark.
Dessförinnan hade Nomi Ljunggren satt 0-1 efter dryga timman och hemmalaget utjämnat via ett oturligt självmål sju minuter senare efter en av få framstötar.
- Vi åker upp till Östersund taggade på att studsa tillbaka. Vi inleder piggt och rullar runt bollen och skapar många fina lägen. Spelmässigt så äger vi matchen från början till slut, det enda som saknas är att vi sätter chanserna. En enorm styrka att vi hittar energi i värmen att växla upp sista 20 där vi är mer aggressiv i boxen och trycker in 2-1 på straff. En skön bussresa hem med 3 pinnar in på kontot, säger tränaren Malin Gröning.

Östersunds FK emblem
2
18 maj 2024 - 13:00 - Jämtkraft Arena B-plan
0-1 Nomi Ljunggren (61)
1-1 självmål (68)
1-2 Tella Åström (85, straff)
Domare: Jennie Löfgren
Publik: 47
 

Övriga matcher i omgång 3

 
IFK Östersund 2 emblemHärnösands SK emblem 
IFK Östersund 2 - Härnösands SK
19 maj 2024 - 16:00 - Jämtkraft Arena
 

Statistik div 2 Mellersta Norrland 2024

Omgång 8: Selånger vann derbyt över Timrå, SDFF 2 föll i Brunflo igår och idag vann HKBK 2 över Härnösand

Selånger avgjorde derbyt mot Timrå med tre mål på tretton minuter av den första halvleken, totalt 4-0. SDFF 2 lirade i Brunflo under onsdagen och föll...

Läs mer

Omgång 7: Selånger föll i seriefinalen, SDFF 2 tog död på Östersund 2:s förlustnolla och Klara Berglunds mål gav Timrå tre pinnar

Det bjöds på tidig seriefinal under lördagen på Torvallen mellan Ope och Selånger där vinnaren verkligen satte sig i förarsätet inför fortsättningen. ...

Läs mer

Omgång 6: SDFF 2 och Timrå vann i Jämtland men förlust för Heffnersklubban 2 medan Selångers rivstart gav 5-0-seger

Selånger vann över Härnösand med 5-0 på nationaldagen och fem olika målskyttar. Under lördag spelade Heffnersklubban 2 borta mot topplaget IFK Östersu...

Läs mer

Omgång 5: Timrå vann klart över SDFF 2 i kvällens derby - Angen frälste Selånger i onsdagens dito

Selånger jagar Ope i toppen av tabellen och bjöd under onsdagen in till derby på IP när Heffnersklubban 2 kom på besök i omgång 5 - och tack vare ett ...

Läs mer

Omgång 4: Angen fyramålsskytt för Selånger,6-ig vinst för Heffnersklubban 2, stortorsk för Timrå och SDFF föll mot serieledarna

Selånger bjöd på målkalas på Frösön och prickade in åtta bollar, hattrick av "Angen" Lindholm Forsell. IFK Timrå hade chansen att hänga med i toppen m...

Läs mer

Omgång 2: Selånger avgjorde sent i derbyt mot SDFF 2, klar vinst för Heffnersklubban 2 men förlust för IFK Timrå

Omgång 2 av Damtvåan inleddes med en match ur den 7:e omgången (!) där Heffnersklubban 2 tog hem en säker seger över Brunflo. Under onsdagskvällen lyc...

Läs mer