Omgång 2: Sent segermål för Kovland, 4-1-vinster för både Essvik och Matfors medan Tristan avgjorde mot moderklubben

11 maj 2024 Div. 4 Medelpad

I omgång 2 följde både Kovland och Svartvik upp sina premiärsegrar med nya trepoängare efter tuffa matcher mot Timrå respektive Kuben 2. Essvik och Matfors tog hem varsin 4-1-victoria medan Kraftfull och Selånger 2 bjöd på omgångens enda kryssmatch.

 

Matfors studsade tillbaka omgående efter premiärförlusten - gjorde 4-1 på IFK Sundsvall: "Satte försvarspelet"

Brukets Blå föll i premiären men studsade tillbaka omgående mot en av vinnarna i den första omgången, IFK Sundsvall. Och det med klara 4-1.
Med kvarten spelad vrickade William Edström bollen till Oliver Spjut som dundrade upp 1-0 rakt upp i nättaket.
Strax innan halvtid kom Felix Häggström runt på kanten och slog in den centralt där Alfred Boman trycke in bollen med vänstern i bortre hörnet.
Lite drygt tio minuter in i andra tilldöms IFK Sundsvall en straff efter fasthållning och den placerar August Ekenberg i mål via Max Petterssons händer.
IFK hinner inte mobilisera någon offensiv innan Abozar Yaghobi knäar in Alfred Bomans hörna och med kvarten kvar får IFK Sundsvalls Abbas Abdukadir Ibrahim syna sin andra ostskiva och får ta en tidig dusch.
Fyra minuter senare avlossar Oliver Andersson bössan och 4-1 sitter perfekt under ribban och de tre poängen till Brukets Blå är definitivt säkrade.
- Vi sätter försvarsspelet idag vilket gör att vi får en helt annan trygghet och då funkar även offensiven. Om man ska hitta något vi kan förbättra är att inte dra på oss så många fasta situationer bakåt, speciellt mot lag som IFK som är starka i offensivt straffområde. Men idag försvarade vi oss bra på även dem, säger Matfors tränare Jonny Hellström.
- Spelmässigt jämn match där Matfors var vassare och hade marginalerna med sig, säger IFK-tränaren Anders Strandlund..
Abozar Yaghobi var en klippa i försvaret och gjorde även mål. Planens bästa spelare i ett starkt Matfors. I IFK Sundsvall var det ingen som stack ut det där lilla extra.

Matfors IF emblemIFK Sundsvall emblem 
Matfors IF - IFK Sundsvall 4-1
11 maj 2024 - 18:15 - Westhagen
1-0 Oliver Spjut (16)
2-0 Alfred Boman (40)
2-1 August Ekenberg (57)
3-1 Abozar Yaghobi (67)
4-1 Oliver Andersson (79)
Domare: Azizullah Qasemi
Publik:
 

Trots dåligt spel - Essvik vann med 4-1 över Sund: "Kändes avslagna"

Trots att spelet inte flöt på ledde Essvik med 3-0 över Sund i paus. Robin Holmlund sköt ett "lobbskott" över målvakten fram till 1-0, 2-0 satte Tim Ström stolpe-stolpe-in och strax innan pausvilan satte Ström även trean.
Strax innan timman spelad lobbade Jonte Åhlin in 4-0 innan Absar Nurul tröstmålade för Sund i den 79:e minuten.
- Ingen välspelad match där vi kändes avslagna från start och slog bort onödigt många bollar. Trots det kunde vi gå till pausvila med 3-0 i ryggen! Vår andra halvlek blev om möjligt ännu sämre men spelade ändå 1-1 i den. I premiären mot Timrå spelade vi mycket bättre, men förlorade, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
- Vi skänker bort några mål till Essvik vilket gör det snudd på omöjligt att vinna matchen. Andra matchen i rad med samma problematik. Spelmässigt gör vi en hyfsad insats men Essvik vinner ändå rättvist, säger Sunds tränare Robin Runsvik
I Essvik plussar vi för tvåmålsskytten Tim Ström och rivige bollvinnaren Marcus Sawert på mitten. I Sund var det ingen som nådde upp till normal standard denna kväll.
 
Sund IF emblemEssviks AIF emblem 
Sund IF - Essviks AIF 1-4
11 maj 2024 - 18:00 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Robin Holmlund (17)
0-2 Tim Ström (20)
0-3 Tim Ström (41)
0-4 Jonathan Åhlin (57)
1-4 Absar Nurul (68)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 34
 

Andreas Strid frälste Kovland - satte segermålet mot Timrå i slutminuten

Publiken bjöds på många mål när två av de topptippade lagen nöttes på Timrås konstgräs.
Efter att precis bränt ett bra läge, nick över från nära håll. tog IFK Timrå ledningen i den 20:e minuten när Hakim Rouass löpte in i straffområdet till vänster och distinkt placerade in bollen bakom en maktlös Max Appelqvist i Kovlands mål.
Därefter brände KIF ett par gyllene lägen innan Oliver Widahl visade att krutet fortfarande är torrt trots ett par års frånvaro då han nätade i slutet av halvleken.
Den andra halvleken dominerades av hemmalaget men Kiffers försvarade sig väl men lite drygt tio minuter in tappade man bort Jocke Edström, även han comebackande efter ett par år och lagkompis med Widahl i Lucksta när det begav sig., och IFK Timrå hade återtagit ledningen.
Kvarten senare fick inte en hemmaförsvarare bort ett inspel från kanten utan mer eller mindre peggade upp för Christoffer Brännström och ett sånt läge från tio meter bränner inte "Bränna".
Timråkamraterna fortsatte föra spelet och i den 89:e minuten löpte sig Tayser Shiqwara fri men Max Appelqvist knyckte Taysers chans till matchhjälte med en skarp räddning.
Dryga minutens senare låg istället bollen bakom den egna målvakten, ditprickad av Andreas Strid sedan tryckt in bollen efter Christoffer Brännströms nernick.
Tre poäng till Kovland i en match där krysset varit mest rättvist och hemmalaget haft bäst och flest chanser till ett segermål. Är bollen rund eller?

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Tre glada målskyttar, Widahl, Strid & Brännström
⚽️ Kovlands tränare Joel Falk efter det sena avgörandet
⚽️ Grym förlust för nye Timeåtränaren Victor Selander: "Två bjudmål"

10 maj 2024 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
10 maj 2024 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Hakim Rouass (20)
1-1 Oliver Widahl (44)
2-1 Joakim Edström (56)
2-2 Christoffer Brännström (73)
2-3 21. Andreas Strid (90)
Utvisning Timrå: Andreas Jäder (90)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 110
 

Tristan Lindblom matchhjälte för Svartvik mot sina förra lagkamrater i Kuben 2

Kuben 2 och Svartvik kom med varsin premiärseger under västen inför kvällens möte på Kubens konstgräs. En match som var jämn och böljande i den första halvleken där gästerna tog ledningen. Efter en Kubenhörna i den 32:a minuten och offensivt ruff lade Svartvik en snabb frispark och spelade sig snabbt upp i planen efter vänsterkanten som avslutades med ett inspel som Tristan Lindblom, ifjol i just Kuben, rakade in i öppet mål.
"Tigerungarna" kom ut rejält taggade till den andra halvleken som man ägde med eftertryck och jagade utjämning men Svartviks låga försvar och emenenta sista utpost Marcus Stenman gav aldrig vika utan det blev Blackbay som fick resa den korta vägen söderut med full pott.
- Den första halvleken var helt jämn där lagen var bäst i olika perioder men där vi hade de vassaste chanserna. Direkt i andra kom de ut och tog över kraftigt och vi blev jättelåga i försvaret. Som tur var har vi seriens bästa keeper i Marcus. Med tolv spelare på skadelistan får vi acceptera att det kan se ut så här för oss. Poängen viktigare just nu än skönspelet, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.
- Under den första halvleken satte de hög press på oss och vi fick aldrig igång vårt spel med stort bollinnehav utan de chanser vi skapade kom efter vårt längre spel. Vi hade många hellägen som vi dock missade alla. Den andra halvleken blev helt ensidig och som vi dominerade med eftertryck men det var lögn att få in bollen bakom deras målvakt som svarade för en femstjärnig insats, säger Kubentränaren Marcus Westermark
Marcus Stenman mellan Svartviks stolpar visade sin höga klass oavsett om det gällde spelet med fötterna, luftrummet, utanför straffområdet eller själva motandet av bollen. I de bakre leden imponerade även Nikola Wikner som höll ihop fembackslinjen trots stukad fot och Daniel Åstrand slet hårt, vann boll och täckte ytor på mitten. Ett riktigt ankare!.
I Kuben visade ytterbacken Isak Lundin inställning och kvalitet i 90 minuter oavsett kant. Mycket bra var även inhopparen Mille Blomqvist som när han kom in visade högt energipåslag på det centrala mittfältet.
 
Kubikenborgs IF 2 emblemSvartviks IF emblem 
Kubikenborgs IF 2 - Svartviks IF 0-1
10 maj 2024 - 19:45 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Tristan Lindblom (33)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 54
 

Många målchanser och kryss när Kraftfull och Selånger 2 tog poäng efter sina premiärförluster

Kraftfull inledde bäst hemma på Camp Mitthem men det var gästande Selånger 2 som gjorde första målet när keepern missbedömde Totte Landars skott i den elfte minuten och trodde den skulle smita utanför stolpen, det gjorde den inte. "Målvaktsögat" brast...
Målet gav SSK energi och man tog över spelet och ett andra mål hängde i luften. Men så plötsligt i slutminuterna hände det något. I minut 44 fick Faton Buzuku ett inspel från kanten och satte dit foten och det var 1-1. Minuten senare satte Semir Salia 2-1 till Kraftfull på ett snarlikt sätt. Fem minuter in i andra var det emellertid utjämnat sedan Jonas Larsson hittat rätt.
Lagen jagade därefter ett segermål där SSK hade mest boll men Kraftfull kanske de vassaste chanserna. Men några fler fullträffar blev det aldrig och båda lagen är nu på papperet efter sina inledande premiärförluster.
- En match med många målchanser där Selånger växte in i matchen ju längre den led men det kändes ändå som vi låg närmast ett tredje mål och segern, säger Kraftfulls duktige Israel Kalenga efter matchen.
- Vi kommer helt fel in i matchen men jobbar oss in i den och i andra så försöker dem spela på resultatet medan vi söker efter ledningsmål sedan vi tidigt kvitterat. Vi har många bra lägen att sätta dit flera bollar men det ville sig inte idag tyvärr, säger Selångertränaren Juan Medina.
I Kraftfull imponerade tekniske dribblern Jafar Yakubi på mitten och bjöd på många sevärda dragningar under 90 minuter och var synnerligen svårfångad. Mellan konsterna levererade han även en och annan öppnande passning.
I Selånger 2 var det jämnt överlag.
 
          Selånger SK 2 emblem 
FC Kraftfull - Selånger SK 2 2-2
10 maj 2024 - 20:00 - Camp Mitthem
0-1 Totte Landar (11)
1-1 Faton Buzuku (44)
2-1 Semir Salia (45)
2-2 Jonas Larsson (50)
Domare: Jan Söderlund
Publik: 80
 

Omgång 9: Danne Johansson sexmålsskytt, hattrick av Gustav Åsell och två pytsar av Marcus Sawert och Semir Salia

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson sköt Sund i sank och gjorde sex mål på raken i Svartviks 8-0-seger. Selånger 2:s Gustav Åsell prickade in ett hattrick mot IFK Sundsva...

Läs mer

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå plus en match uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer