Nykomlingsmöte för Kuben i premiären: "Vi går för seger"

Vinster för Selånger och Lucksta, förluster för Östavall och Matfors.
Idag kliver Medelpads femte representant i serien, Kubikenborgs IF, in i handlingarna då "Tigerränderna" begår sin seriepremiär i nykomlingsmötet med Sollefteå.
- Vi går för seger, säger Kubentränaren Stefan "Lagga" Lagergren.

"Tigerränderna" är tillbaka i trean igen efter fjolårets övertygande säsong i Medelpadsallsvenskan.
Och man gör det med en ny tränarduo då Emad Nademi tackade för sig efter triumfen.
Assisterande Martin Forss är kvar och delar nu ansvaret med Stefan "Lagga" Lagergren från klubbens division 5-lag/P19 och Björn Jonsson, GIF Sundsvalls U-verksamhet.

Kuben har övertygat i såväl DM- som träningsmatcher och har av flera lag utpekats som ett av de tippade topplagen, detta trots att man som sagt är nykomlingar.

Lokalfotbollen kollade läget med Stefan "Lagga" Lagergren inför premiären mot Sollefteå GIF Annandag påsk.

Vad säger du om att det kör i gång fast vi bara är tidigt in i april?
- Det är roligare att planera träningsveckorna efter matcher samt vad som behöver tränas på.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Den har varit bra, vi har gjort det bästa av situationen och grabbarna har verkligen gjort det bästa av små träningsytor och oregelbundna träningstider/dagar. All heder till grabbarna.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har en bra mix av några äldre rävar, en stomme kring 22 års ålder som ska etablera sig på denna nivå och några yngre hungriga. Bra nyförvärv främst sett till karaktär och beteende på och utanför planen.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Tim "Timmu" Johansson.

Nyförvärv?
Arvid Öhman, Carl Axelsson och Felix Lundberg (GIF Sundsvall P19), Wiggo Rosendahl (Enskede IK ), Edvin Lund Borg (Tidaholms GIF), Marcus Pettersson, Ali Mahmoud och Carl Forslund (Sund IF) samt Tim Johansson och Leopold Silfver (egna produkter).

...och spelarförluster?
- Yaye Shino (Matfors IF) och Marcus Berglind (Kovlands IF)

I korthet, hur kommer ni att spela i år?
- Beror lite på motståndet från match till match men en "anfallsfotboll" , som ish alla andra lag i världen (skratt).

Fem medelpadslag och massor av derbyn i år? Vad säger du om det?
- Skönt med korta resor till match, dåligt för elitfotbollen i Medelpad men roligt för publiken.

Vilka tippar du topp 3 i årets trea?
- Jag känner till för lite om lagen i serien för att tippa men så som Lucksta har värvat borde de vara favoriter, tätt följt av ett storsatsande Selånger som profilerar sig med naprapater och annat. Favoritskap på dem, enligt mig.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år att fixa nytt kontrakt?
- Nej, faktiskt inte. 11. Som nykomling gäller det att etablera sig i serien och anpassa sig till det högre tempot, till en början. Sedan får vi se.

Hur lyder er målsättning i år?
- Som nykomling gäller det att etablera sig i serien och anpassa sig till det högre tempot, till en början. Sedan får vi se.

Och avslutningsvis. Hur går det i premiären mot Sollefteå för er - och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Vi går för seger.

Lokalfotbollen tippar:
Årets division 3 Mellersta Norrland ser jämnare ut än på länge och ett par olyckliga skador kan ge botten- istället för toppstrid.
Kuben har värvat intressant och fått in ett par rutinerade pjäser med rutin från spel högre upp. Och man har en aldrig sinande ström av talanger underifrån och kanske är det lag i distriktet som har bäst förutsättningar för framtida division 2-spel.
Men först seriepremiär där man tar sig an ett annat nykomlingslag, Sollefteå GIF. Spelplats Westhagen och inte det egna konstgräset faktiskt. Oavsett arena tror jag på hemmavinst och en ganska klar sådan, 3-0,.

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitteerade på stolltid för Fränsta i Kramfors och Alnö ligger under i paus

Igår kväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victo...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer