Ny ketchuptömmning för Kuben - 7-0 över Östavall

Kuben tog en ny storseger i inledningen av årets serie och ånyo prickade man in fem bollar i den andra halvleken. Denna gång i derbyt mot Östavall när man efter 2-0 i paus ökade på till 7-0. Robin Bergman hoppade in i den andra halvleken och svarade för ett äkta hattrick på sex minuter.
- Vi har bra kontroll på matchen efter fem trevande minuter i början, säger Kubentränaren Stefan Lagergren.

Ett Kuben på spelhumör gav inte Östavall en sportkeps när lagen möttes under fredagskvällen på Ånge IP.
Redan innan Felix Lundberg gjorde sina två öppningsmål, en fläkning och lång tå och ett direktskott på ett snett inåt bakåt pass från William "Barry" Östman, hade man lägen till ett ledningsmål och även efter det. Hade det inte varit för hemmakeepern Mark Spotarenko hade det kunnat stå 5-0 efter de inledande 45 minuterna.

Östavall hade en chans, i slutet, men då svarade Arvid Öhman för en klassisk "Glenn Hysén-brytning" och formligen sög åt sig bollen med foten när en hemmaspelare var på väg igenom inne i straffområdet.

Men tömningen av ketchupflaskan kom, precis som mot Sollefteå i premiären, i den andra halvleken. Fem mål då, fem mål nu.

I den 55:e minuten ökade Tim Jonsson på innan det var dags för den gamle målräven Robin Bergman som på sex minuter, 77:e till 83:e spädde på med ett äkta hattrick innan junioren Vilhelm Söderström fastställde segersiffrorna till 7-0 i Kubenfavör.

Östavall då? Tja, det var inte sju mål sämre rent spelmässigt men det är jobbigt att mestadels jaga boll och sedan tappa den mot aggressiva Kubare.

- Faktum är att de överraskade på mig genom att spela ett försvarsspel med bra struktur, säger Kubentränaren Stefan "Lagga" Lagergren.

"Lagga" fortsätter:

- Är imponerad av hur vi tog oss an den här uppgiften. Vi har bra kontroll på matchen efter fem trevande minuter i början. Kul att nästan alla våra mål kom efter upprullningar, säger Kubentränaren Stefan Lagergren.

6-1 och 7-0 på de inledande två omgångarna. Vad säger du om den öppningen? Risk att ni bli kaxiga?

- Hade tagit det alla dagar året runt om jag fått frågan. Nu gäller det att inte lyfta från marken utan behålla vår ödmjukhet och ta en träning i taget, säger "Lagga" och kollegan Björn Jonsson.

När det gäller spelarkritik hos "Tigerränderna" får det bli en grannlaga uppgift. Givetvis ska alla i laget ha med beröm godkänt, fattas bara annat. Men kvartetten William Östman, Magnus Holst och Tim Johansson på mitten samt Felix Lundgren ute på vänsterkanten var 5+. Och vad säger man om "gamlingen" Robin Bergman som långt ifrån fulltränad kliver in från bänken och gör ett äkta hattrick på sex minuter. Klass!

I Östavall går priset som lagets bäste till målvakten Mark Spotarenko som sju insläppta ska ha en eloge för sin insats. Västralaget fortsätter att fylla på sin trupp, två nya till dagens match, men det tar sin tid att spela ihop laget och få en bra struktur.

 

Östavalls IFKubikenborgs IF

Östavalls IF - Kubikenborgs IF 0-7
14 april 2023 - 19:00 Ånge IP
0-1 Felix Lundberg (15) 
0-2 Felix Lundberg (20) 
0-3 Tim Jonsson (55)
0-4 Robin Bergman (77)
0-5 Robin Bergman (80)
0-6 Robin Bergman (83)
0-7 Vilhelm Söderström (89)
Domare: Thilip Nadarajah
Publik: 60
Matchfakta

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitteerade på stolltid för Fränsta i Kramfors och Alnö ligger under i paus

Igår kväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victo...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer