Mohammed Dirawi matchhjälte i tätt och fränt derby – Sund fortsätter hänga med i toppstriden

Mohammed Dirawi blev derbyts enda målskytt när Sund vann över Östavall och fortsätter kriga i en synnerligen jämn toppstrid där man bara har ett Medelpadslag före sig, Lucksta, framför sig.
– Vi har snackat om det här med grabbarna att det är "90 +" minuter som vi ska göra jobbet och det gör vi i dag, därför vinner vi, säger Sunds tränare Göran Sundqvist till ST-sporten.

Sund och Östavall bjöd på ett jämt, tätt och fränt derby inför över 100 åskådare på ett jättefint Malands IP.
Hemmalaget tog ledningen i slutet av den första halvleken efter ett klassavslut av försvarsspelaren Mohammed Dirawi. Målet kom logiskt sedan Sund tagit över mer och mer i halvleken.

Ställningskriget fortsatte i andra men med övertag för Östavall som jagade poäng men närmare än en utebliven straffspark kom man aldrig och Sund fortsätter ta rygg på ledande Lucksta där bara målskillnad skiljer. Men märk väl att Sund har en match tillgodo.

– Vi försökte vara lite mer offensiva i dag än vi varit tidigare, fast inom det sätt vi vill spela på. Det gör vi bra i första halvlek. I andra trycker Östavall på för kvittering och vi hamnar lägre än vi tänkt oss. Men vi ligger ändå bra och de skapar inte superheta målchanser. Vi har snackat om det här med grabbarna att det är "90 +" minuter som vi ska göra jobbet och det gör vi i dag, därför vinner vi, säger Sunds tränare Göran Sundqvist till ST-sporten.

– Det är klasskillnad i första halvlek skulle jag säga, Sund var klart bättre och det var inget konstigt alls att de gjorde mål i slutet av första. De spelade fint och vi fick inte tag i dem. I andra är det mycket bättre. Vi blev mer aggressiva och spelet jämnade ut sig. Vi är svåra att göra mål på, det är vi bra på. Det vi inte är bra på just nu är att göra mål. Det är ett stort problem för oss, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

SUND IF - ÖSTAVALLS IF 1-0
1-0 Mohammed Dirawi (43)
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 101
Arena: Malands IP
Matchfakta

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer