Matforstränaren: "Vi har fortfarande allt i våra egna händer"

Matfors kämpar med näbbar och klor för att hålla näsan ovanför kval- och nedflyttningsstreck.
Blott en seger på de elva senaste matcherna och i afton väntar en svår match mot topplaget Kramfors-Alliansen.
– Vi har fortfarande allt i egna händer, det är lätt att glömma bort trots att vi gått tungt på slutet, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Blott en seger på de elva senaste matcherna och en svag insats i derbyt, 1-3 mot Alnö.
Nu krävs det att Brukets Blå börjar vinna igen om det hela inte ska sluta med degradering till division 4.

Ännu har Matfors näsan ovanför vattenytan men differensen ner till laget på negativ kvalplats, Ljusdal, är blott på målskillnad. Under strecket ligger Järpen tre pinnar bakom.

– Vi har fortfarande allt i egna händer, det är lätt att glömma bort trots att vi gått tungt på slutet. Det som gäller nu är att vi kommer samman som grupp, knyter näven och slåss för vår egen och klubbens stolthet. Vi kommer inte att få något gratis under säsongen 2022, det har vi redan listat ut, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Någon lösning på "problemet"?
– Vi har haft ett bra snack i veckan där vi kommit överens om hur vi vill se ut resterande fyra omgångar och jag hoppas vi kan få effekt av det redan mot Kramfors.

Ni möter Kramfors-Alliansen i afton, ett lag ni föll med 0-1 emot men hade både ramträffar och utebliven straff på slutet. Revanschsugna?
– Vi möter ett duktigt lag som slåss om seriesegern så det kommer att bli en tuff match. Jag förväntar mig en match med mycket dueller och två lag som spelar en rak fotboll. Folk får kalla mig för dåre eller idiot men jag tror vi har goda chanser till poäng.

Hur är läget i truppen? Ni har haft ett rejält skadeelände i år, inte minst i försvaret.
– Läget är väl sådär. Vi har ett rejält utbrott av förkylning där Cosmo Roberts, Joel Molin, Alfred Boman, Gustav Lange, Filip Andersson Roos, Jonathan Sundin, Oliver Andersson och Adam Forsström samtliga är förkylda och missar matchen. Rasmus Portin är fortfarande skadad och duon Tony Salthammer och Jonas Richnau är bortresta och Yunus Tazell kom på att han skulle jobba så totalt saknar vi tolv spelare.

Oj, långt ifrån optimalt alltså med mer än ett helt lag borta. Inga "good news"?
– Jodå, Robin Bergström och Albin Grandin är tillbaka från skador och Osman Abdulla är tillbaka efter att ha spelat i Bollnäs Kurd över sommaren. Vi lyfter också upp några från Utvecklingslaget i femman inför denna match, avslutar Andreas Jonsson.

Lokalfotbollen tippar:
Många avbräck inför den viktiga matchen i Kramfors men ett tidigt ledningsmål höjer moralen och självförtroendet och man tar en halv revansch sedan hemmamötet och fixar poäng via 1-1 och studsar tillbaka efter den klena derbyinsatsen mot Alnö senast.

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog sjunde raka vinsten

Ikväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victoria"...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer