Matfors 2 vann en målrik match på Viskans IP: "Heroisk insats"

8 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 hamnade i dubbla underlägen men efter 16-årige Gustav Langes två fullträffar, en med högern och en med vänstern, vände man på tillställningen och kunde vinna med uddamålet av sju.
– Vi gjorde en heroisk insats med vårt unga lag mot ett spetsat Wiskan, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

et blev många mål- och händelserikt på Viskans IP när Matfors 2 kom på besök.

Hemmalaget kunde ställa upp med ett starkt manskap och kryddat detta med några lånespelare från Östavall.

De tog också ledningen i den nionde minuten då Filip Bergman sköt in 1-0 via ett försvarsben.

Jublet hann dock inte lägga sig innan Brukets Bilaga kom runt på kanten efter ett fint anfall som avslutades med att Vincent Jonsson satte kvitteringen mellan benen på Wiskankeepern.

Wiskan var det bättre laget under den första halvleken och i slutminuterna kunde Rasmus Mattsson återge laget ledningen, även det via ett försvarsben.

I den andra halvleken kom Matfors tillbaka och speciellt då genom Gustav Lange. I minut 52 satte han ett högerskott i bortre från straffområdeslinjen och fem minuter senare satte han, efter bolvinst, ett lågt vänsterskott i målvaktens vänstra hörn.

När det återstod tio minuter slog Albin Öberg en snabb frispark som Oskar Nilsson-Böös skar in på och avslutade i bortre burgaveln.

Med två minuter kvar reducerade Johan Skog på straff men närmare än 2-4 kom aldrig Wiskan.

– Vi gjorde en heroisk insats med vårt unga lag mot ett spetsat Wiskan och vi imponerade genom att stå emot i de tuffa närkamperna på ett bra sätt och även komma tillbaka från två underlägen, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

– Vi inleder starkt och visar vilja och är det bättre laget under den första halvleken. Vi hade s'äkert åtta till tio hörnor och flera mållägen och med det lag vi ställde upp med borde viredan då gjort fyra mål, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

Och fortsätter:

– I andra kommer vi ut helt fel, bjuder in dem i matchen igen på grund av några individuella misstag vilket gör att de äter sig in i matchen och vänder till 2-4. Sammanfattningsvis; Jag tycker grabbarna gör det bra i första, då finns inte jättemycket att klaga på. Andra är inte alls så bra. Överlag bjöd vi på en bra match och jag tror Matfors for därifrån med en lättnadens suck.

Gustav Lange var Matfors V.I.P. med sina två viktiga mål men hela laget ska ha en store eloge för sin insats av stora kämpamått.

Jämnt överlag i Wiskan.

WISKANS IF - MATFORS IF 2 3-4
1-0 Filip Bergman (9)
1-1 Vincent Johnson (10)
2-1 Rasmus Mattsson (43)
2-2 Gustav Lange (53)
2-3 Gustav Lange (57)
2-4 Oscar Nilsson-Böös (80)
3-4 Johan Skog (83, straff)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall
Publik: 39
Matchfakta

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer