Marcus Sawert avgjorde toppmötet med matchens sista spark

29 aug 2021 Div. 4 Medelpad

Essvik tog hem toppmötet med Kuben efter raffel.
"Tigerränderna" hämtade upp Essviks 2-0-ledning och låg på för ett segermål.
Då kontrade gästerna in 2-3 och Marcus Sawert kunde avgöra med matchens sista spark.
– De pressar tillbaka oss rejält efter deras 2-2-mål innan vi kan avgöra med en kontring där vi kommer tre mot två, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Det blev både en välspelad match och raffel när Kuben och Essvik drabbade samman på Kubikenborgs IP inför en fin publiksiffra i solen.

Essvik gjorde första draget då Ludvig Leman Uppling gjorde 0-1 via ett Kubenben efter en tilltrasslad situation strax innan halvtimman spelad.

Tidigt i andra satte Danne Johansson 0-2 efter ett fint pass snett inåt bakåt från Mårten Gräntz.

Men "Tigerränderna", som mer eller mindre var tvungna att vinna för att utmana om seriesegern, kom tillbaka och tätade försprånget sedan man gått ner på en trebackslinje. Kim Eriksson skyfflade in en retur efter att Michel Sjödal gjort en jätteparad, till ingen nytta, och därefter passade Pontus Lundqvist till Christoffer Nerkman som skurvade in bollen i x-et och det var utjämnat på Kubikenborgs IP.

Kuben jagade nu ett segermål. Andreas Ottosson sköt över från en meter efter en hörna, Ahmad Khreis nickade över och när "Sigge" Hinestroza var på väg igenom föll han över ett försvarsben, dock utan efterföljande domarsignal.

Matchen skulle dock avgöras.

Och det med matchens sista spark.

Stor matchhjälte blev ingen "Kubare" utan Essviks Marcus Sawert då han satte matchems femte fullträff efter en jättekontring.

– Vi gjorde en stark första halvlek och leder rättvist med 2-0. I andra kom de tillbaka, kvitterar och pressar sedan tillbaka oss rejält innan vi kan avgöra med en kontring där vi kommer tre mot två, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

– Det var ett lag som ville spela fotboll och ett som inte ville, deras spelare kom fram till mig efter matchen och bad om ursäkt på det sätt de spelade. Det var bara eviga långbollar till deras forwards Danne och Mårten, säger Kubens tränare Emad Nademi.

Emad fortsätter:

– Vi var tvungna att vinna för att kunna haka på i toppen så vi flyttade fram allt på slutet och då kontrade de in vinstmålet så just nu känns det både surt och tomt, säger Kubens tränare Emad Nademi.

Alla spelare på planen ska ha överbetyg för sina prestationer och ytterligare ett bevis på att det är små marginaler i fotboll. Stort PLUS även till domaren Henoc Ekanga och hans assistenter för en fint genomförd match.

KUBIKENBORGS IF - ESSVIKS AIF 2-3
0-1 självmål (27)
0-2 Daniel Johansson (47)
1-2 Kim Eriksson (57)
2-2 Christoffer Nerkman (66)
2-3 Marcus Sawert (90+2)
Utvisning Kubikenborg: William Östman (90+3)
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 97
Arena: Kubikenborgs IP
Matchfakta

Omgång 1 (3-4 maj): Så gick det i premiären av Medelpadsallsvenskan

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i morgon lördag spelas den femte i premiäromgången, dock inga av dem på naturgräs...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer