Magnus "Bobo" Eriksson Torpshammars hjälte igen med ett sent mål

18 aug 2021 Div. 5 Medelpad

I söndags nickade han in Torpshammars segermål i slutminuterna.
Ikväll ryggade Magnus "Bobo" Eriksson in 2-2 i slutminuterna och räddade därigenom en poäng på Balders konstgräs mot Sundsvalls FF.
– Vi fick till en hygglig forcering på slutet och det räckte till kryss även om vi sett till spel och chanser borde vunnit, säger Torpshammars spelande tränare Patrick Högdahl.

Matchen stod och vägde första halvtimman då hemmalaget Sundsvalls FF tog ledningen. Tayser Shiqwara fick skottläge från straffområdeslinjen och bollen gick in via en bortaförsvarare lite snöpligt. Målet kom att räknas som ett självmål i protokollet.

Målet triggade Torpshammar mer och inte som förväntat SFF och med mindre än tio minuter senare hittade ett inlägg i andravågen efter hörna Tomas Decker vid den bortre stolpen och 1-1 kommer upp på resultattavlan.

Gästerna hade därefter bud på ett ledningsmål, bland annat knep SFF-keepern Elias Håård en straffspark men krysset stod sig till en bit in i andra då hemmalagets William Persson fick tag i bollen, drog en försvarare och satte 2-1 med ett högt skott över målvakten.

Med kvarten kvar inledde Torpshammar en liten forcering men åkte på en kontring där Tayser Shiqwara fick tag i bollen på djupled efter en nickskarv, dribblade sig förbi bortamålvakten och rullade bollen mot tomt mål. Men på något mirakulöst sätt hann mittbacken Abozar Yaghobi tillbaka och fläkte sig och räddade målet från påhälsning med yttersta tåspetsen.

Istället, två minuter in på stopptid, kunde storvuxne Magnus "Bobo" Eriksson rygga (!) in en frisparkslyftning in i straffområdet, "Bobo" som i söndags nickade in Torpshammars segermål mot Nedansjö, på stopptid! En bra vecka således för TIF och "50-plussaren" Eriksson.

– Det såg bra ut i första halvlek och delar av andra innan vi blev trötta och vi fick det lite tufft i närkampsspelet med vårt unga orutinerade lag. När vi väl fick tag i bollen var vi duktiga på att skapa ytor och hade en jättechans till ett 3-1-mål. Kändes surt när de kvitterade då vi var så nära en seger. Det var ju ett tag sedan nu, säger Sundsvalls FF:s tränare Torbjörn Persson.

– Vi fick till en hygglig forcering på slutet och det räckte till kryss även om vi sett till spel och chanser borde vunnit, säger Torpshammars spelande tränare Patrick Högdahl.

I Sundsvalls FF ska kollektivet hyllas medan i Torpshammar mittbacken Abozar Yaghobi och målvakten Mattias Wikgholm ska nämnas.Mattias som klev in mellan stolparna när båda målvakterna saknades och svarade för en stabil insats utan misstag.

SUNDSVALLS FF - TORPSHAMMARS IF 2-2
1-0 självmål (30)
1-1 Tomas Decker (39)
2-1 William Persson (49)
2-2 Magnus Eriksson (90+2)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 13
Matchfakta

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer