Luckstaförlust på Frösön och tapp i kampen om att komma topp 2

Lucksta tappade i kampen om seriesegern och kvalplatsen efter 1-3 borta mot Frösö.
Detta efter tidigt underläge med 0-2.
Efter reducering i andra halvlekens öppning jagade man kvittering men men brände massor av lägen och istället gjorde Sami Talsi sitt andra mål och stängde matchen i slutminuterna.
– Vi dominerade totalt den andra halvleken och det är otroligt att vi inte får med oss någonting från den här matchen, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Mötet mellan Frösö och Lucksta inleddes i ett högt tempo och redan i den andra minuten gav gästerna bort en lite lättvindig frispark som Sami Talsi utnyttjade och satte i krysset, otagbart för Zacharias Svenlin.
– Bara att lyfta på hatten för en fantastisk prestation, kommenterar Luckstatränaren Paul Thompson.

Lucksta vaskade därefter fram ett par halvchanser genom Bassim Nassir och Kbron Brhane, dock inget som ledde till måljubel.
Det blev det istället för hemmalaget i minut 21 då Benjamin Lundbäck nickade in en hörna, helt avsaknad av markering.

Resultatet stod sig till halvtid och efter pausvilan kom Lucksta ut hungriga och mer hängivna och rev åt sig den där berömda taktpinnen och man fick en tidig kontakt då Rabii Hamdans frispark hittade in i nätet via en hemmaspelare.

Därefter radade bortalaget upp massor av chanser. Toupi har en nick som bara var centimetern från att resultera och Rabii Hamdan har ett skott i utsidan av stolpen. Det kändes som en tidsfråga innan kvitteringen var ett faktum. Men fler chanser fortsatte att brännas och då man inte gör mål, gör motståndarna det. Sami Talsi kontrade nämligen in 3-1 på slutet och det var game over.

– Vi dominerade totalt den andra halvleken och det är otroligt att vi inte får med oss någonting från den här matchen. Men jag är ändå stolt över grabbarna som höjer sig till den andra halvleken och spelar en fantastisk fotboll. Det var "bara" målen som saknades, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Paul fortsätter:

– Som vanligt saknade vi många spelare och reste till Frösön med bara två avbytare, varav en målvakt, och grabbarna står för en kollektiv kämpainsats och med lite tumme från fru Fortuna hade vi fått med oss minst en poäng idag.

.
Frösö IF emblemLucksta IF emblem

Frösö IF - Lucksta IF
27 augusti 2022 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
1-0 Sami Talsi (2) frispark rakt i mål.
2-0 Benjamin Lundbäck (21) nick
2-1 självmål (51)
3-1 Sami Talsi (88)
Domare: Andreas Olsson
Publik:
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer