Lucksta tappade segern i andra halvlek borta mot KB 65: "Den sämsta plan jag sett"

Vilket väger tyngst? Kampen om att ta hem serien och få spela division 2-fotboll nästa år eller att hänga kvar och undvika spel i de lokala serierna.

Om man ska gå efter mötet mellan KB 65 och Lucksta på Forsvallen är det jämnt skägg.

Topplaget Lucksta tog tidigt ledningen i den första halvleken efter ett snyggt mål av Oliver Widahl där upprinnelsen var ett fint samarbete mellan Eric Backlund och Joakim Leman.

– Men efter det målet föll vi platt till marken. Vi skapade visserligen några halvchanser som dock inte utmynnade i något nätrassel, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Ledningen stod sig ändå till dryga timman spelad då ett kämpande hemmalag jobbade sig fram till kvittering på "päråkern" och 1-1 stod sig sedan speltiden ut i en match där Lucksta tappade två poäng medan KB 65 vann en.

– Det här var en insats som vi gärna lämnar bakom oss. Att försöka sig på att spela fotboll på en plan som nog är den sämsta som jag sett sedan jag kom till Sverige var inte att tänka på. Men det är inte huvudorsaken till att vi inte vann! Att möta ett lag som krigar för överlevnad är alltid en tuff utmaning och de gjorde det otroligt svårt för oss vilket de ska ha full cred för, säger Paul Thompson.

Paul fortsätter:

– Plus till Jocke Leman och att de övriga lagen i toppen tappade poäng. Nästa vecka är vi spellediga men vi ser framemot vår nästa match som är derbyt mot Sund.

 

KÖPMANHOLMEN-BJÄSTA FF - LUCKSTA IF 1-1
0-1 Oliver Widahl (11)
1-1 Niklas Palm (62)
Domare: Fredrik Eriksson
Publik: 87
Arena: Forssvallen, naturgräs
Matchfakta

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer