Lucksta stod emot i drygt 70 minuter mot allsvenska IFK Norrköping i Svenska Cupen...

Det skiljer fyra divisioner mellan Lucksta och IFK Norrköping.
Men division 3-laget höll ställningarna i drygt 70 minuter innan det allsvenska topplaget kunde gå från 2-0 till 6-0 inför 849 åskådare.
- Och hade Samuel Keflit satt sitt friläge och inte domaren tagit bort vår straff i slutet av första halvlek så vet man aldrig..., säger tränarduon Paul Thompson och Jenny Nilsson.

Det var bäddat för fotbollsfest under torsdagen då allsvenska storlaget tog en tripp till Sörforsvallen för möte med division 3-laget Lucksta i Svenska Cupen.

Och det märktes i inledning att det skiljde fyra divisioner mellan lagen och hemmalaget visade vördnad respekt för allsvenskarna.

Redan i den nionde minuten gjorde Carl Björk 0-1 sedan han rundat en tvekande Zacharias Svenlin i hemmamålet och rullat in bollen.

Det tog några minuter men sen verkade hemmagrabbarna inse att även Norrköpingsspelarna var av kött och blod och vågade kliva upp på dem på ett annat sätt och även gå till motattack. Och det var även efter en sådan som man fick en frispark i bra läge som var hårsmånen från att resultera.

Då, mitten i en bra Lucksta period, kom 0-2 efter en omställning där Norrköping sågade sig igenom på högerkanten innan Carl Björk avslutade med att sätta bollen högt förbi en maktlös Svenlin. Såg lite väl enkelt ut och att släppa in två billiga mål mot Norrköping var väl inte vad man hoppats på.

Men trots det branta motlutet gav inte Lucksta tappt utan fortsatte skapa lägen. Först var Samuel Keflit igenom men bortakeepern Wille Jakobsson svarade för en jätteräddning.

I den första halvlekens slutminut var Wille Jakobsson illa ute igen men den här gången kom han ut sent i en utrusning mot Abdulie Turay som petade bollen förbi honom ute till höger i straffområdet och därefter "klippte" honom och domaren Magnus Römo Mella flöjtade för straff. Men efter protester från Norrköpings tränare och konsultation av sin assisterande återkallade domaren sitt beslut och dömde inspark för bortalaget. Om han ansåg att målvakten först spelade på bollen borde det vara åtminstone hörna... Pratade med flera ur publiken som stod nära händelserna och ingen begrep varför det inte blev strafrf, "solklar och målchansutvisning" tyckte samtliga inklusive den förfördelade Turay. Utom just då den assisterande - och Norrköpings tränare.

Nåväl, efter lite misströstande i pausvilan kom ett taggat Lucksta ut till den andra halvleken och var det lag som skapade chanser, bland annat hade Oliwer Karlsson ett skott i stolpen.

Men i den 72:a minuten var det istället islänningen Isak Andri Sigurgeirsson som satte matchens nästa mål och därefter "dog" Lucksta och det allsvenska topplaget kunde pricka in tre bollar till innan Luckstas cupäventyr var över för den här gången.

Men som tränarduon Paul Thompson och Jenny Nilsson sade efter matchen:
- Hade Samuel Keflit satt sitt friläge och inte domaren tagit bort vår straff i slutet av första halvlek så vet man aldrig...

Lucksta hade hoppats på att slå sitt publikrekord från cupmötet med Elfsborg från 2002 på 1 180 åskådare men fick "nöja sig" med 849. Kanske regnskurarna under eftermiddagen skrämde iväg en del åskådare? Lucksta ska i alla fall ha all heder både för sin insats på planen och utanför densamma. Nu blir det GIF Sundsvall som blir vårt enda lokala lag i vinterns gruppspel i Svenska Cupen 2023/24.

Istället får man inrikta sig på serien och redan på söndag är det derby hemma på Sörforsvallen mot Kuben.

Lokalfotbollen-TV:
• Luckstas tränarduo Paul Thompson och Jenny Nilsson efter cupmötet: "Stolta över grabbarna"
• Abduille Turay om straffrånet: "Solklar straff"
• Norrköpings Yahya Kalley om cupmötet med division3-laget Lucksta: "De ska all cred"

 

Lucksta IFIFK Norrköping FK

Lucksta IF - IFK Norrköping FK 0-6
24 augusti 2023 - 18:00 - Sörforsvallen
0-1 Carl Björk (9)
0-2 Carl Björk (20)
0-3 Isak Andri Sigurgeirsson (72)
0-4 Vito Hammershoj-Mistrati (72)
0-5 Stephen Bolma (75)
0-6 Kevin Höög Jansson (87)
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 849
Matchfakta

Klicka på matchbilderna nedan för att göra dem större. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Div. 3, omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Div. 3, omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer