Lucksta siktar på sin bästa placering någonsin - med en nybyggd trupp: "Ser bra ut"

Mitt under säsongen tappade Lucksta sex spelare plus att man drog på sig skador på viktiga pjäser och sjönk från toppstrid till mittens rike.
Nu har man sett om sitt hus rejält, inte minst med ett antal spelare från Sunds division 2-lag från ifjol.
- Kan inte vara annat än nöjd då vi fått ihop truppen på ett bra sätt på kort tid, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Det är ett revanschsuget Lucksta som kommer till spel den här säsongen.
Ifjol var man med och slogs i täten under våren men sedan tappade man sex spelare som flyttade från stan plus några längre skadefrånvaror på nyckelspelare. Något som gjorde den redan tunna truppen ännu tunnare.

Nu har man sett om sitt hus rejält med tretton nya spelare, varav åtta från fjolårets division 2-lag Sund, plus ett par comebackare efter långtidsskador.

Inför skärtorsdagens premiär ställde Lokalfotbollen några frågor till tränaren Paul Thompson, som tränar laget tillsammans med förre SDFF-keepern Jenny Nilsson.

Vad säger du om att det kör i gång fast vi bara är tidigt in i april?
- Det spännande för alla oss som är inblandade att "get down to business". Vi inledde vår försäsong i november så vi har väntat länge på den här dagen.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Kan inte vara annat än nöjd. Vi har känts stabila och imponerat även om vi till stora delar har ett nytt lag så har vi fått ihop det bra på kort tid. Vi har sett alla nya spelare i aktion tillsammans med fjolårets spelare och vi har flera olika alternativ till laguppställning lite beroende på motståndare.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Igen, väldigt nöjd med de nya grabbarna som visat rätt attityd och kommit med massor av talang till en redan hungrig trupp. Vi behövde förstärka truppen nominellt och jag känner att vi lyckats med det under försäsongen. Många starka karaktärer gör att vi ser fram emot årets säsong med tillförsikt.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi har många unga talangfulla spelare i vår trupp men om jag ska plocka fram en får det bli Abdulahi Turay som sticker ut lite extra. Vi såg redan ifjol glimtar av vad han är kapabel till men nu har han en hel försäsong med träning som grund och är mer bekant med både spelare och på det sätt vi spelar. Så jag ser verkligen fram emot att följa hans ytterligare framsteg på nära håll.

Nyförvärv?
- För många att nämna (skratt). Men låt mig fundera. Christofer Högbom, Samuel Keflit, Erik Granat, Dana Kaki, Abde Habte Eyes, Ahmed "Tempo" Ahmed, Badawi Mohamed och Meric Karadag (Sund IF), Francis Chidiebere (Kubikenborgs IF), Andreas Nilsson (Selånger SK), Ivar Edlund (Indals IF), Jimmie Elffors (comeback, senast Kovlands IF) samt Dennis Moberg (comeback efter långtidsskada). Dessutom har vi fått in Peter Lind, lagledare/materialförvaltare/busschaufför med mera (Indals IF).

...och spelarförluster:
- Hunter Lewis (IK Sirius), Bassim Nasir (Huddiksvalls FF), Yahie Shino (åter till Kubikenborgs IF och senare till Matfors IF), Ola Hagberg (Fränsta IK), Axel Engren (collagefotboll i USA, hemma maj-augusti), William Andreasen (collegefotboll i USA, hemma maj-augusti), Uros Kalember (är i Spanien men är skriven för LIF), Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire (flyttat till Stockholm, ny klubb ej klar), Kbrom Brhane (flyttat till Uppsala, ny klubb ej klar) samt Emil Svensson (långtidsskadad, väntar på knäoperation). Dessutom Jimmie Nordberg, Oliver Widahl och Rasmus Eriksson (som alla slutat men finns tillgänglig vid kris)

I korthet, hur kommer ni att spela i år?
- Nja, det är att ge bort vår spelhemlighet till motståndarna (skratt). Vi kommer i alla fall att fortsätta bygga på det som jag inlett sedan jag tog över som manager i Lucksta.

Många medelpadslag och massor av derbyn i år. Vad säger du om det?
- Det lag som lyckas vinna sparkar ihop hela 30 poäng, en otroligt massa poäng som står på spel om man bara räknar derbymatcherna alltså. Sett till detta tror jag det kommer att bli svårt för något Sundsvallslag att ta hem serien då man kan förlora många "givna poäng" i derbyn där det mesta kan komma att hända. Oavsett kommer det att bli en otroligt intressant serie med många härliga lokalderbyn.

Vilka tippar du topp 3 i tabellen?
- Svårt att svara på då jag inte sett alla lagen. Är i alla fall övertygad om att Kramfors kommer att vara med och utmana om titeln. Dvärsätt verkar ha ett intressant lag och Björna kan man aldrig räkna bort. Även Sundsvallslagen ser intressanta ut.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år att fixa nytt kontrakt?
- Tufft att säga även där men de Sundsvallslag som får det svårt i derbymatcherna kommer att få ett tuff säsong att hänga kvar.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vårt huvudmål är att nå vår bästa placering någonsin. Vi har även andra målsättningar och ambitioner både individuellt och med laget men då håller vi för oss själva.

Och avslutningsvis. Hur går det i premiären borta mot nykomlingarna Friska Viljor Akademi?
- Jag är övertygade om att vi kommer att åka hem från Ö-vik med tre poäng i bagaget även om Friska Viljor Akademi kommer att ge oss ett tufft motstånd.

Lokalfotbollen tippar:
Lucksta kommer topp 3 i år och kommer att utmanas om seriesegern av Kramfors-Alliansen och Dvärsätt samt utmanaren Kuben. Två nykomlingar alltså. Och en tredje möter Lucksta i premiären då man reser till Skyttis i Ö-vik för möte med nykomlingarna Friska Viljor Akademi. Ett gäng välutbildade ungdomar med god teknik och bra fart i benen. Men mot ett fysiskt Lucksta bör man inte orka stå upp i 90 minuter utan Medelpadingarna kommer att gå ifrån till en 3-0-vinst under matchens andra halva,

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer