Lucksta helt borta från toppstriden – tappade 2-0-ledning i Sollefteå efter en provkarta på missade målchanser

Lucksta brände tonvis med chanser på Nipvallen och då skulle inte Siye Aberas dubbel räcka till poäng.
Sollefteå inte bara reducerade utan även utjämnade Luckstas 2-0-ledning utan var på vippen att även vinna matchen.
– Anton Stadling svarade för en monsterräddning i slutminuten men det är sanslöst att vi inte vinner den här matchen med klara siffror med tanke på alla chanser vi skapade, säger Luckstatränaren Paul Thompson och skakar på huvudet.

Efter en trög start där inte mycket fungerade för Lucksta höjde man sig successivt och efter dryga halvtimman gav Siye Abera gästerna ledningen på Nipvallen.

Precis innan pausvilan satte Siye även tvåan med en välplacerad nick.

Trots ledningen var inte Luckstatränaren Paul Thompson helt nöjd, långtifrån.

– Våra första 20 minuter var nog de sämsta vi presterat sedan jag kom till klubben. Passningsspelet var under all kritik och tempot var obefintligt.

Paul fortsätter:

– Efterhand spelade vi upp oss och skapade massor av chanser utöver Siyes dubbel och borde haft en rejäl ledning i halvtid.

Lucksta fortsatte dominera den andra halvleken och det mesta av spelet förlades på Sollefteås planhalva. Men att få bollen i nät? Icke!

– Visst, deras målvakt (Adrian Tarberg, reds anm) gjorde sitt livs match men när vi hela tiden prickade honom måste man kunna ändra taktik, säger Paul Thompson.

Och en bra målvakt ska också ha tur och det kan man lugnt påstå när Siye var ett stolpskott från att fullborda sitt hattrick.

Istället kunde hemmalaget kontra in en reducering i mitten av halvleken där Igor Petsch avslutade anfallet med att nicka in bollen.

– Det kändes ändå lugnt på sidan då vi fortsatte skapa klara chanser och att trean snart måste komma, säger Paul Thompson.

Men trean kom aldrig...

– Det är en klyscha men gör man inte mål på sina chanser gör motståndarna mål. Och det var precis vad som skedde, säger Paul Thompson.

Med sju minuter kvar utjämnade nämligen Serhad Yousef. Inte ett dugg rättvist, men som så många gånger – det är målen som räknas.

Och i slutminuten var det ytterst nära att Sollefteå, som kämpar med näbbar och klor för att hänga kvar, rånade Lucksta på hela potten.

– Anton Stadling, som varit skadad hela säsongen, gjorde comeback i målet och svarade för en monsterräddning, berömmer Paul Thompson.

Paul Thompson fortsätter:

– Det här var vår andra 2-2-match på en vecka och att den här slutar med det resultatet är bortom mitt förstånd. Det är nästan pinsamt hur många hundraprocentiga målchanser som vi brände och det var ju också på vippen att vi fått lämna planen helt tomhänta...

Anton Stadling mellan stolparna ska ha överbetyg och det ska även Oliwer Karlsson ha som vikarierade på en ovan mittbacksplats.

Poängförlusten gör att Lucksta nu kan skrinlägga eventuella drömmar om division 2-spel nästa år samtidigt som Matfors får kämpa vidare mot Sollefteå om fortsatt spel i trean nästa år.

– Vi hade lovat Matfors att slå Sollefteå och de hade lovat att dänga Älgarna-Härnösand i morgon. Nu hoppas jag att Matfors vinner ändå och att vi kan se fram emot två nya El Fantastico nästa år, avslutar Paul Thompson.

Lokalfotbollen-TV:
• Klicka här för att se 0-1-målet (från @Csportsbloggen)
• Klicka här för att se 0-2-målet (från @Csportsbloggen)

SOLLEFTEÅ GIF - LUCKSTA IF 2-2
0-1 Siye Abera (31)
0-2 Siye Abera (43)
1-2 Igor Petsch (68)
2-2 Serhad Yousef (83)
Domare: Robin Albertsson
Publik: 35
Arena: Nipvallen
Matchfakta

 

Alla bilder från Crille Olofsson, @csportsbloggen

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog sjunde raka vinsten

Ikväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victoria"...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer