Lika tre på Myggvallen där ledningen skiftade: "Rättvist"

8 sep 2021 Div. 5 Medelpad

3-3 slutade det svängiga mötet på Myggvallen mellan uppflyttningskandidaterna Fränsta och Kovland.
– Får väl ändå tycka att det kanske var rättvist, fanns bra lägen åt båda håll, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Fränsta och Kovland krigar om en plats i nästa års Medelpadsallsvenska och det blev också en välspelad och sevärd match på Myggvallen där det hände grejor redan tidigt i kampen.

I matchminut två fick en bortaspelaren Marcus Lindmark en fotbollssko i huvudet med efterföljande palaver där KIF propagerade för rött kort men domaren nöjde sig med att ge Nicklas Eriksson en "ostskiva".

Ett par minuter senare gav Nicklas broder Joel Eriksson hemmalaget ledningen men William Nilsson utjämnade nästan på direkten.

Strax innan mitten av halvleken hade KIF vänt genom Olle Nordberg men inom minuten replikerade Fränsta genom David Danielian.

Tidigt i andra hade Fränsta vänt tillbaka efter Rasmus Södermans nätkänning och ledningen stod sig till det återstod mindre än tio minuter. Då prickade William Nilsson in matchens sjätte mål. Unge Nilsson var därefter ytterst nära ett hattrick och tre poäng till sitt Kovland men hans skott tog i ribban och ut.

– Får väl ändå tycka att det kanske var rättvist, fanns bra lägen åt båda håll. Tycker vi spelar överlag bra. Blev lite lågt tempo ibland i första halvlek. Men överlag spelade vi en fin fotboll, hittade en variation mellan att hitta in bakom dem tidigt och att spela oss igenom, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Joel fortsätter:

– I andra halvlek var det lite mer hawaii åt båda håll. Men många fina räddningar från båda målvakterna höll nere siffrorna.

Joel Falk var inte helt överens med domarens bedömning i matchen.

– Jag måste återigen klaga lite på domarnas oförmåga att inte dela ut röda kort. Det verkar som det enda dem tar det för är målchansutvisning. Direkt i matchöppningen kommer en Fränstaspelare in med rak sula högt upp rätt i ansiktet på våran spelare som senare fick kliva av efter smällen. Det blev bara gult, och då sätter man ju en helt orimlig nivå. Jag vet att jag kan vara het under matcherna och jag har säkert många fel också. Men när man inte tar rött på sånt när fan ska man ta rött då? Sen fick vi ingenting annat heller med oss men så kan det vara ibland men just dem här röda korten som uteblir börjar bli fruktansvärt tröttsamt.

Av många duktiga i Kovland stack mittbacken Jakob Persson Erlandsson, som var en gigant i de bakre leden och som är på tok för bra för den här serien ut tillsammans med giftige anfallaren William uppe på topp som bara var ett par centimeter från ett hattrick.

(texten kan komma att uppdateras efter återkoppling från Fränstas ledare)

FRÄNSTA IK - KOVLANDS IF 3-3
1-0 Joel Eriksson (5)
1-1 William Nilsson (8)
1-2 Olle Nordberg (21)
2-2 David Danielian (25)
3-2 Rasmus Söderman (51)
3-3 William Nilsson (81)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 48
Arena: Myggvallen
Matchfakta

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer