Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Superettan till den här DM-semifinalen. Men  Linus Hallenius och de övriga i Kuben antog utmaningen denna annandagpåsk och slog ut Giffarna efter straffar och möter nu Lucksta i finalen.

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final efter straffar

Kuben stod för en präktig överraskning i DM-semifinalen och besegrade ett GIF Sundsvall med en startelva från A-truppen.
Linus Hallenius (givetvis) gav "Tigerränderna" en tidig ledning på sin 35:e födelsedag efter en flygande omställning där ex-Giffaren placerade in bollen i vänstra gaveln tätt intill stolpen efter pass från Axel Näsholm.. Ett försprång som såg ut att räcka hela vägen. Då utjämnade Johan Bengtsson på nick efter hörna låmgt in på stopptid och tog semifinalen till straffar. Men väl där visade division 3-laget bäst nerver och tog hem segern med 4-2 sedan målvaktsbjässen Christofer Högbom knipit tre av de fyra stramarna inför den 400-hövdade publiken på Westhagen.
- En bra match med mycket känslor och inställning där vi gör en famtastisk insats som lag och med många fina induviduella prestationer. Faktum är att Axel Näsholm hade två kanonlägen att avgöra matchen med ett 2-0-mål, säger Kubens tränare Stefan Bjertung.
- Först får vi gratulera Kuben till finalplatsen, de har många fina spelare. Vi hade svårt att omsätta övertaget till några målchanser, mot ett försvarsstarkt Kuben. Matchen hade inte så många chanser, så 1-1 var kanske logiskt vid full tid, säger.GIF Sundsvalls ass. tränare Benny Matsson.

Inför: Rejäl utmaning för Kuben i DM-semifinalen - GIF Sundsvall kommer med en startelva från A-truppen

I dag är en annandag, påsk, och den andra DM-semifinalen går mellan GIF Sundsvall och Kuben. Och det blir inget dåligt lag som "Tigerränderna" ställs emot. Normalt brukar vårt elitlag ställa upp med lag från P19- eller P17 men då de själva matchar denna dag så får det bli bänkspelarna från Superettans premiärmatch mot Östersunds FK. Eller vad sägs om följande lirare: Daniel Henareh mellan stolparna, Jesper Carström, Johan Bengtsson, Marcelo Palomino, Oliver Grenholm, Ahmed During, Hugo Aviander, Amaro Bahtijar och Oliver Stojanović Fredin.
- Sedan fyller vi på med någon spelare som ej är med i U19-matchtruppen och från P17, säger tränaren Benny Matsson
Med andra ord kommer Linus Hallenius & Co. i Kuben att ställas mot ett lag av mycket god division 1-klass! Så utsikterna att få möta klara Lucksta i finalen ter sig mikroskåpiska - men det kommer att bli en otroligt intressant match att se hur pass starkt "Real Kuben" ska stå emot? Vad är det man brukar säga om ett mission impossible? Jo, utmaning!

Kubikenborgs IF emblemGIF Sundsvall emblem 
 Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall 1-1 (4-2 efter straffar)
1 april 2024 - 14:45 - Westhagen
1-0 Linus Hallenius (5)
1-1 Johan Bengtsson (90+1)
Domare: Omar Meqbil
Publik: ca 400
Matchfakta
 

Abdulie Turay gjorde två av de fem målen när Lucksta blev klara för DM-final

Ett mål efter 50 sekunder och en dublering islutet av den första halvleken lade grunden tillLuckstas 5-0-seger över Alnö i den första semifinalen i herrarnas DM. Dubbel målskytt blev Abdulie Turay (1-0 och 3-0) där hans första sedan han kommit fri sedan laget vunnit boll efter en hög press direkt i matchöppningen.
- En komfortabel seger där vi uppträdde kontrollerat och inte släpper till något bakåt och håller nollan. Framåt gör vi fyra mål och bränner även en straff. Vill ge Alnö en eloge då de hela tiden försöker hålla bollen inom laget och spelar modigt. Lite trist att vi fick en utvisning på Bassim Nassir som gav igen efter ruff och blir nu avstängd i finalen, säger Luckstas tränare Paul Thompson.
- Vi försökte hela tiden ta oss fram i planen via passningsspel trots att vi knappt haft möjlighet att träna på det få träningarna som vi haft. Men vi tror på vårt spel och försökte spela det även mot ett så pass bra lag som Lucksta även om vi blev straffade ibland. När de hade boll gjorde vi det svårt för dem i mitten och de fick försöka jobba sig förbi på ytterkanterna. Är stolt över grabbarna för insatsen och jag hoppas och tror att det kommer att gå bra för Lucksta i tvåan. Det är viktigt för fotbollen i Medelpad, säger Alnös tränare Daryosh Hematian.

27 mars 2024 - 19:45 - Nordichallen
0-1 Abdulie Turay (1)
0-2 Siye Abera (44)
0-3 Abdulie Turay (63)
0-4 Andreas Escobar (självmål enligt domaren) (64)
0-5 Granit Buzuku (88)
Utvisning Alnö: Sven Eklund (60)
Utvisning Lucksta: Bassim Nassir (60)
Utvisning Alnö: Sven Eklund (60)
Utvisning Lucksta: Bassim Nassir (60)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik:
Matchfakta
 
Vinnarna möts i final på Westhagen den 17 april.

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer

Så spelas kvartsfinalerna i herrarnas DM

5 mar 2024 DM, herrar

Speldatum för årets DM-kvartsfinaler är spikade och spelas mellan den 11 mars och den 21 mars, samtliga på Westhagen och i samtliga blir det lite "Dav...

Läs mer