Kuben 2 vann med hela 6-1 på Nedansjö IP: "De var fantastiskt bra"

8 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Nedansjö gör en riktig stark insats men förlorar ändå med 1-6 hemma mot Kuben 2.
– Vi möter ett fantastiskt bra Kuben som ställde upp med sitt bästa lag hittills i år och ändå räcker vi inte till, berömmer Nedansjös tränare Christer Söder.

 

Kuben kom med stora delar av sitt P19-lag och då räckte inte Nedansjö till trots att man gör en bra match efter sina förutsättningar.

Det dröjde emellertid till i mitten av halvleken innan Lo Hägerfelth kunde spräcka nollan och bara minuten senare dubblade Hussein Al-Hasan ledningen sedan man vunnit bollen högt i planen tack vare Leopold Silfers hårda press på bollhållaren.

Hussein Al-Hasan gjorde strax innan pausvilan sitt andra mål för kvällen och låg även bakom 0-4 tidigt i andra som dock kom att rubriceras som självmål sedan han och en försvarare nickat till på samma boll.

Hemmalaget fick lite tröst efter 63 minuters spel då Joakim Wickberg gjorde 1-4 men bara ett par minuter senare blev Lo Hägerfelth tvåmålsskytt och innan det hela var över skickade Leopold Silfer in "Tigerungarnas" sjätte mål. Ett mål man gjorde trots en man mindre efter Chidiebere Francis röda kort.

– Det var en riktigt bra insats av alla 14 inblandade spelare idag. Det var riktigt fint kombinationsspel där vi rör oss på mitten och löper i djupled på fronttrion och tar oss till farliga ytor. Nedansjö kämpar på bra men just idag rör vi oss väldigt bra utan boll. Hög kvalitet i sista tredjedelen och kanske var inte 1-6 talande för matchbilden då jag tyckte Nedansjö kämpade på hela matchen, all credd till dem. Men nog hade vi bollinnehavet rätt högt, även sista tio med tio man, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

– Alla var som sagt bra idag men Lo som gör två mål och Hussein som gör ett hattrick (även om sista registrerades som självmål) samt Leopold som i sin nya roll som falsk nia har kommit helt rätt, gör sina bästa insatser i år. Det gäller även Dawit som var överallt på mitten. Men frågar du Nedansjöspelarna så hade dom nog kunnat ösa beröm över någon annan i vårt lag likväl, vi var nog jobbiga att möta , fortsätter "Lagga".

– Vi möter ett fantastiskt bra Kuben som ställde upp med sitt bästa lag hittills i år och jag hoppas förbundet tar sitt förnuft till fånga och skickar upp dom här andra lagen till fyran, för de ska utvecklas i en högre division, vi gör en bra match men mot ett så bra lag räcker vi inte till och hade ingen chans trots att vi kämpade och slet och gör efter våra förutsättningar som sagt en bra match. Lite trist att inte Kuben ställer upp med lika bra lag i alla matcher utan ibland med reserver från sitt P16 vilket inte gör det helt rättvist, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

– Våra bästa spelare idag var backarna Jonatan Söder, Anton Mikkelsen och mittfältarna Patrik Nilsson och Jakob Hiltunen , vi hade idag också ett jättebra domarteam som höll en jämn och bra nivå, fortsätter Christer Söder.

Så här säger Kubens Hussein Al-Hasan själv om sina "två och ett halvt" mål:
– Första målet var när deras mittback bestämde sig för att driva upp bollen och då klev Leopold Silfer upp och pressade honom. Jag visste då att mittbacken skulle peta fram den så jag som högerytter sprang direkt upp när han petade och tog bollen och sedan sköt jag ett vristskott utanför straffområdet som satt perfekt i bortre hörnet. Andra målet kom efter att Leopold hade bollen tio meter utanför straffområdet och då såg jag en lucka igenom Nedansjös försvar och då löpte jag in mot straffpunkten och han chippade in en passning som jag avslutade med en lyftning på volley över målvakten. Tredje målet var en nickduell som både jag och mittbacken lyckades nicka in den alltså träffa vi bollen 50/50 men domaren ansåg att det var självmål. Synd att bli "rånad" på ett hattrick, skrattar Hussein Al-Hasan.

Nedansjö IKKubikenborgs IF 2

Nedansjö IK - Kubikenborgs IF 2 1-6
8 jun 2022 - 19:00 - Nedansjö IP
0-1 Lo Hägerfelth (23)
0-2 Hussein Al-Hasan (24)
0-3 Hussein Al-Hasan (43)
0-4 självmål (52)
1-4 Joakim Wickberg (63)
1-5 Lo Hägerfelth (65)
1-6 Leopold Silfer (85)
Utvisning Kuben: Chidiebere Francis (83)
Domare: Henrik Olsson (mycket bra)
Publik: 27
Matchfakta

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer