Kuben 2 på väg mot tredje raka seriesegern i Medelpadsfemman efter Hussein Al-Hasans dubbla fullträffar

4 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Kubens "Tigerungar" har spelat hem Medelpadsfemman två år på raken.
Nu är man på väg mot sin tredje efter att ha besegrat Sund 2 i seriefinalen med 2-1 efter Hussein Al-Hasans dubbla fullträffar tidigt i matchen.
– Ett lyft idag efter två mindre bra insatser och tar ett tidigt grepp tack vare två tidiga mål, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

I Kuben 2:s förra match, den mot Hassel, hamnade man i under läge i första minuten.
Idag hemma mot Sund 2 i seriefinalen tog man istället ledningen i samma minut efter att Hussein Al-Hasan löpt sig fri på Marcus Sandviks djupledsboll och nätat.

I den åttonde minuten kom även 2-0. Efter ett effektivt spel på kanten klackade Salmaan Anshur Mohamed bollen till Vilmer Strömgren som slog ett fantastiskt inlägg till Hussein som tog med bollen med bröstet likt Benzema och placerar kallt in sin andra fullträff på bara några minuter.

Därefter kom gästerna "ut från omklädningsrummet" och i den 25:e minuten kom också en reducering då Seied Mohammad Heidari "nickade" in en lång frispark från högerkanten med axeln.

Resten av matchen bjöd på öppen fotboll och båda lagen skapade chanser men några fler fullträffar blev det inte. Närmast var Absar Nurul med en frispark som träffade ribban, så nära en utjämning. Kubenledningen stod sig och kunde spela hem seriefinalen och därmed befästa sin serieledning i Medelpadsfemman.

– Ett lyft idag efter två mindre bra insatser och tar ett tidigt grepp tack vare två tidiga mål. Vi gör en bra första halvlek och en helt okej andra. Vår målvakt Jonathan Danielsson blev skadad efter en ful stämpling, men det blev inte ens frispark. Alfons Granström fick hoppa in mellan stolparna och höll nollan, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

– Vi sover i tio minuter och blir straffade med två mål men efter det tog vi över och var spelmässigt det bättre laget trots att vi tvingade till tidiga byten på grund av skador på båda mittbackarna. Hade vi haft mer tålamod och använt laget istället för att satsa på individuella prestationer hade vi nog vänt den här matchen till seger. Vi är ändå bara en ribbträff från att gå ikapp. Är lite besviken att inte domaren tillåter närkamper axel mot axel, det är ändå seniorfotboll vi spelar, säger Sundtränaren Armando Buzi.

De bästa i Kuben 2 var Gustav Gladh på mitten, Salmaan Anshur på topp plus att lagkaptenen Viktor Gladh var stabil där bak i vanlig ordning.
Absar Nurul hela tiden farlig i offensiven även om han överarbetar vissa moment. Mousavi Mohammad var stark i defensiven och stängde ner sin kant sedan han bytt från hb till vb.

.

Kubikenborgs IF 2 emblemSund IF 2 emblem

Kubikenborgs IF 2 - Sund IF 2 2-1
4 september 2022 - 13:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Hussein Al-Hasan (1)
2-0 Hussein Al-Hasan (8)
2-1 Seied Mohammad Heidari (25)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
Matchfakta

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer