Kramfors-Alliansen straffade tamt Matfors: "Inte förtjänta av poäng"

Matfors hamnade i ett tidigt underläge efter en straffspark och förmådde aldrig jobba sig ikapp trots en ribbträff, en i stolpen och en handssituation fram till straff långt in på stopptid.
– Vi gör en riktigt dålig match och är inte förtjänta av poäng idag, säger en besviken Andreas Jonsson, tränare i Matfors.

Matfors nådde inte alls upp i sin nivå i sin premiär hemma på Thulevallen mot Kramfors-Alliansen.
Redan i den sjunde minuten drog man på sig en straffspark som Serghei Mocanu säkert satte i nät.

Matfors hade några få framstötar och hade ett ribbskott som närmast. Annars rann de flesta anfallen ut i gräset på grund av för dåligt sistapass eller klen avslutning.
Då var gästernas mer fysiska och rakare spel mer effektivt fastävemn deäven hade svårt med spetsen sista tredjedelen.

Den andra halvleken påminde till mångt och mycket om den första innan Brukets Blå iscensatte en forcering sista tio minuterna där man hade en nick precis över (se bilden) plus träffade målramen två gånger om, dels med ett skott och dels med en språngnick.

En bra bit in på stopptid vrålade hemmalaget för straff då en Kramforsspelare fick bollen på armen vid ett inspel från kortlinjen men domaren tyckte inte att det var något att blåsa för. En given 70/30-situation som dock gick till Matfors nackdel. Och som en bortaspelare sade efter slutsignalen:

– Hade inte protesterat om det blivit straff där...

– En given straff, men vi gör en riktigt dålig match och är inte förtjänta av poäng idag, säger en besviken Andreas Jonsson, tränare i Matfors.

Lokalfotbollen-TV:
• En besviken Andreas Jonsson efter Matfors 0-1 hemma mot Kramfors-Alliansen

 

Matfors IF emblemKramfors-Alliansen emblem

Matfors IF - Kramfors-Alliansen 0-1
2022-05-26 - 14:00 - Thulevallen
0-1 Serghei Mocanu (7, straff)
Domare: Henoc Ekanga (inte så pjåkig som vissa ledare påstod)
Publik: 66
Matchfakta

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer