Kovland tog död på "Tigerungarnas" förlustnolla: "Proppen ur sista tre minuterna"

25 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Det blev Kovland som i regnet på Ånäsvallen ändade serieledarna Kuben 2:s rad utan förluster.
Vid ställningen 1-1 med bara tre minuter kvar skickade hemmalaget in tre bollar bakom "Tigerrändernas" utespelare mellan stolparna.
– Det blev lite proppen ur, skönt med lite stolpe in för en gångs skull, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Så kom den då.

Kuben 2:s första förlust.

Och det var Kovland som stod för bedriften att radera ut förlustnollan hemma på ett vått Ånäsvallen.

Anton Hallengren nickskarvade in Philip Forsbergs frispark till 1-0 men Kuben 2 replikerade genom Gafari Yasin innan pausvilan.

Fem minuter in i den andra halvleken skadades Kubenkeepern Jonathan Danielsson, inlånad från P16, och tvingades utgå.
– Deras spelare kom in sent i duellen och satte dobbarna i knät på honom, säger Kubentränaren Kieran Danagher som coachade laget denna kväll.

Den andra halvleken var lik den första med mycket bollinnehav från Kuben men man var ack så uddlösa. Då var Kovland vassare på sina omställningar och inte minst på liggande boll.

I den 87:e minuten återgav Philip Forsberg hemmalaget ledningen sedan man vunnit boll högt upp i planen efter en fin press och minuten senare säkrade William Nilsson segern sedan han drivit förbi fyra motståndare från mittllinjen innan han avslutade med ett perfekt skott fram till 3-1.

På slutet han även Olle Nordberg löpa sig fri och via en försvarare skjuta in fyran med ett vinkelskott och Kuben 2:s första förlust i Medelpadsfemman denna säsong var som nämnts ett faktum.

– Vi gör en jättebra första halvlek. I andra blev vi lite långa i laget men sista tre minuterna blev det lite proppen urr med tre mål. Skönt med lite stolpe in för en gångs skull, säger Kovlands tränare Joel Falk.

– Det är mycket matchande för våra unga spelare just nu och då vi har Friska Viljor i morgon i P19-serien valde vi att vila en hel del spelare. Ser man till det fotbollsmässiga i kvällens match är vi det bättre spelande laget men de försvarar sig bra och lyckas i sitt raka spel och i fasta situationer där det väger många kilo mer än våra spelare, säger Kieran Danagher som coachade laget i afton.

I Kovland hyllar vi kollektivet men ger en extra bolmma till högeryttermittfältaren Lukas Gillström, löpte kopiöst mellan hörnstolparna, och på mitten vann Anton Hallengren massor av dueller och var trygg med bollen samt till anfallsduon Olle Nordberg och William Nilsson som hela tiden hotade.

I Kuben var "P16-målvakten" Jonathan Danielsson duktig fram till sin skada. Inhoppande utespelaren mellan stolparna, William Häglund, gjorde det också bra och ska inte lastas för baklängesmålen. Viktor Gladh och Elias Holmsten i försvaret skötte sig med dem äram och plus även för Emil Nyberg, Gafari Yasin och Elvin Jasari på mitten.

KOVLANDS IF - KUBIKENBORGS IF 2 4-1
1-0 Anton Hallengren (33)
1-1 Gafari Yasin (38)
-1 Philip Forsberg (87)
3-1 William Nilsson (88)
4-1 Olle Nordberg (90)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 25
Arena: Ånäsvallen
Matchfakta

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer