Klar seger för Lucksta efter en "isig" avslutning

Lucksta avslutade säsongen med en 4-0-vinst borta över jumbon Mariehem på ett isigt underlag där Oliver Widahl målade dubbelt i sin sista match för klubben.
– I ärlighetens namn blev jag chockad att vi tvingades spela på detta underlag, säger Luckstatränaren Paul Thompson och skakar på huvudet.

På rena "isgatan" vann Lucksta sin serieavslutning uppe i Umeå mot jumbon Mariehem med klara 4-0 på Porsche Center Arena där dubbdäck hade varit en bättre utrustning än ett par fotbollsskor...

Trots segern var inte Paul Thompson helt nöjd.

– I ärlighetens namn blev jag chockad att vi tvingades spela på detta underlag. Planen var i sämre skick än parkeringen på Birsta City. Rena undret att ingen blev svårt skadad på denna "isgata", säger Luckstatränaren Paul Thompson och skakar på huvudet.

Han fortsätter:

– I den här matchen var resultatet av underordnad betydelse. Här gällde det att undvika svåra skador.

Oliver Widahl gav Lucksta ledningen i den 39:e minuten efter fint förarbete av Bassim Nassir och Siye Abera. De båda avslutade själva målskyttet för säsongen i slutet av matchen efter det att Oliver prickat in sitt andra mål för dagen efter dryga timman spelad.

– Oliver gick därmed förbi Samuel Keflit i den interna skytteligan, påpekar Paul Thompson, som även var full av beundran för Bassim Nassir.

– Han har gjort en fantastisk förstasäsong inom seniorfotbollen och jag är full av beundran.

Tack vare segern landar Lucksta på en fin fjärdeplats i div. 3 Mellersta Norrland.

Lite trist dock att konstatera att både Oliver Widahl och Jimmie Nordberg gjorde sina sista matcher i Luckstas dress.

– Kan inte uttrycka min högaktning nog för dessa två spelare som betytt otroligt mycket för föreningen både på och vid sidan av planen. Hatten av. Det kommer att bli saknade av samtliga inom Lucksta-familjen, säger Paul Thompson.

MARIEHEM SK - LUCKSTA IF 0-4
0-1 Oliver Widahl (39)
0-2 Oliver Widahl (63)
0-3 Bassim Nassir (83)
0-4 Siye Abera (89)
Domare: Jonathan Varli
Publik: 12
Arena: Porsche Center Umeå Arena
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer