Kick-off för div. 3 Mellersta Norrland idag - så tippar Lokalfotbollen hur serien slutar

Hälften av årets division 3 Mellersta Norrland består av lag från Medelpad.
Och det hade varit sju om inte Sund tagit sin Mats ur skolan...
Och hur slutar då årets trea?
Så här tippar i alla fall Lokalfotbollen hur det går.

1) Kramfors-Alliansen
- Det lag som står mellan Lucksta och division 2. Har både bredd och topp vilket kan komma att fälla avgörande en lång serie. Men det blir en strid på kniven fram till den sista omgången.

2) Lucksta IF
- Har byggt nytt, och smart, med flera spelare från Sunds division 2-lag plus att man fått behålla Ljuslinder-vallen och jag är övertygad om att Samuel Keflit kommer att få sitt riktiga genombrott i år, bara han får vara hel. Kan mycket väl ta hem serien på Kramfors-Alliansens bekostnad men är rädd att man kan tappa "onödiga" poäng i de många derbymatcherna. Tror duon kommer kommer att bli outstanding i år.

3) Kubikenborgs IF
- Nykomlingar men jag tror deras fotboll kommer att fira fina triumfer i trean. Saknar dock den där målskytten som kan pricka in de där viktiga bollarna när matcherna står och väger. Har ett ramstarkt försvar och kommer att släppa in få mål. Viktigt då man kanske inte kommer att spruta in fullträffar framåt.

4) Dvärsätts BK
- Även de nykomlingar men har flera erfarna spelare med meriter från spel i högre serier. Har en målfarlig herre i John-Henrik Eriksson med potential att vinna skytteligan.

5) Selånger SK
- en tredje nykomling som jag tippar högt upp i tabellen. Hänger lite på hur mycket ex-allsvenske Albin Palmlöf kan medverka. Kör han fullt ut kan man mycket väl komma topp 3. Ungt och äregirigt lag som kanske behövt fler rutinerade pjäser som stadga?

6) Alnö IF
- Gjorde en ojämn säsong ifjol men besitter en hög högstanivå. Ny tränare i Patrik Nylund och det ska bli spännande att se om han kan forma det talangfulla ö-laget ytterligare. Kan fjolårets skyttekung William Svelander upprepa sin fjolårssäsong är grunden lagd.

7) Björna IF
- Lär fortsätta med sin kompromisslösa "Drillo-fotboll" som är tunga att stå emot. Kan få problem med tekniska lag som sätter fart på bollen. Är kanske bäst i serien på fasta situationer. Kan slåss om både en positiv- och negativ kvalplats beroende på skador då truppen ser lite väl tunn ut.

8) Anundsjö IF
- Ett lag som man aldrig vet vad man har. Jobbar hårt för varandra och har ett par matchvinnare. Truppen ser inte bredast ut och lär hamna i mittens rike. Kan slå alla, men även förlora mot vilket lag som helst.

9) Matfors IF
- Kanske tippar mer med hjärtat än med hjärnan. Har haft stor omsättning i truppen och tappat nyttige Sebastian Koivisto Persson till Selånger och Jonas Richnau som slutat plus några andra som ännu inte bestämt sig. Var på jäsken ifjol och lär få kämpa hårt för att greja en plats ovanför kval- och nedflyttningsstreck.

10) Östavalls IF
- I skrivande stund ser det inget vidare ut. Många spelartapp, där ex-allsvenske Chidje Omeje ser tyngst ut, och de nya är ganska oskrivna kort även om Sebastian Kristiansson sägs vara ett "fynd". Jobbar ännu på förstärkningar men fixar man nytt kontrakt är det en bragd.

11) Friska Viljor FC Akademi
- Lär finnas mycket boll och löpstyrka i grabbarna men brist på erfordlig fysik och erfarenhet ligger dem i fatet. Kan inte heller "låna in" spelare från sitt division 2-lag hur som helst. Nä, det blir med all säkerhet respass tillbaka till Ångermanlandsfyran, men med en rejäl dos rutin.

12) Sollefteå GIF
- Fick den vakanta platsen efter Sund men har ett sämre lag på papperet än ifjol vilket gör att man inte annat kan tippa Nipgrabbarna jumbo. 35-årige Eugeniu Samson håller fortfarande hög klass och lär sätta dit en och annan boll. Kan blir några ströpoäng här och där men att undvika nedflyttning? Njet, den utmaningen blir för tuff!

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer