Kan Lucksta stå emot Björnas "Luftwaffe"?

Både Lucksta och Björna kom från premiären med segrar i ryggen.
I eftermiddag ställs lagen emot varandra i en tuff envig.
- Det kommer att bli ett intressant möte mellan två helt olika sätt att spela fotboll på, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Lucksta tog hem premiären mot Friska Viljor Akademi med klara 4-0 på bortaplan.
Idag väntar Björna på Westhagen, ett nolaskogslag som vann med uddamålet av fem mot de på förhand topptippade nykomlingarna Dvärsätt.
Så det lär inte bli någon "walk in the park" mot Bromma Bombers, ett lag som lever på fysik och långa bollar, eller ett "rakt spel" om man vill vara snäll.

Luckstatränaren Paul Thompson fick några frågor av Lokalfotbollen inför den tuffa matchen.

Hur går tongångarna i laget efter den fina premiärsegern?
- Stämningen är på topp, tillfredsställd efter premiären men vi vet att det finns mer att ge från gruppen.

Vad säger du inför mötet med Björna?
- Björna är alltid en svår nöt att knäcka med tanke på deras fysiska spel och deras filosofi av fotboll. Det kommer att bli ett intressant möte mellan två helt olika sätt att spela fotboll på.

Vad vet du mer om dem? Någon spelare som ni behöver se upp med?
- Såg deras andra halvlek mot Dvärsätt förra helgen och de har i stort sett samma lag från ifjol och spelar på samma sätt. Deras viktiga spelare Folke Domeij, den store centerhalven med de långa inkasten, blev utvisad mot Dvärsätt och kommer att saknas för dem. Vi hittade ett par svagheter i deras lag, något som vi hoppas kunna utnyttja idag.

Läget i truppen? Någon/några som saknas? alternativt tillkommer?
- Dessvärre saknar vi viktiga bröderna Hamdan som tvingades utgå i premiären med sträckningar i baksida lår. Wisam är förhoppningsvis redan tillbaka nästa vecka medan Rabii blir borta minst åtta veckor. Vi har även ett par som inte kan vara med på grund av jobb men vi ser ändå ut att kunna ställa upp med ett starkt lag.

Hur går det och vem avgör för er?
- Om vårt fokus är rätt är jag övertygad om att vi kommer att ta vår andra raka seger. Ofta är det arbetsinsats och inställning som avgör matcherna mot Björna.

Lokalfotbollen tippar:
Som sagt, helt olika stilar som möts. Det gäller för Lucksta att få fart på passningsspelet och se upp med fasta situationer samt behålla sitt tålamod i spelet. Lyckas man med det kommer man att avgå med en 3-2-vinst. Men det kommer att kosta svett, blåmärken och ömma revben.

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitteerade på stolltid för Fränsta i Kramfors och Alnö ligger under i paus

Igår kväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victo...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer