Johan Bengtsson nätade mot pappas gäng när GIF Sundsvall tog andra raka segern

31 maj 2023 Superettan

Johan Bengtsson gjorde ett av GIF Sundsvalls mål i 3-1-segern över pappa Micaels Gefle på Gavlevallen.
- Det var som vilken match som helst, mer som ett miniderby än ett möte mellan mig och min far men det var jäkligt skönt att få vinna en fotbollsmatch bara, säger Johan själv till ST-sporten.

GIF Sundsvall fick en bra inledning på "Norrlandsderbyt" på Gavlevallen när Pontus Engblom nickade in Erik Anderssons hörna.
Moonga Simba hade därefter ett tungt skott strax över innan Johan Bengtsson fick tag i en lös boll efter en Geflespelares misstag och sköt in 0-2 i minut 13.

Gefle var inte helt fromma framåt men de bollar som slank igenom var Oscar Jonsson i målet alert på.
Och med fem minuter före pausvilan ökade Moonga Simba på med trean via en hemmaförsvarare efter en retur.

I öppningen av den andra halvleken var Pontus Engblom ytterst nära ett fjörde GIF-mål efter en dubbel tunnel men efter det tog det andra GIF-laget över men Oscar Jonsson i bortamålet fortsatte visa att han ville hålla nollan igen med några fina parader.
Men i den 65:e minuten spräckte förre GIF-spelaren Leo Englund Oscars nolla med en välplacerad frispark från gränsen till straffområdet.

Hemmapubliken vädrade morgonluft trots klockslaget men närmare än så kom inte Gefle och GIF Sundsvall kunde åka hem med tre välbehövliga poäng.
Och extra sköna måste det ha varit för Johan Bengtsson som inte bara vann matchen i matchen mot pappa Micael utan även gjorde mål.

- Det är klart att det var farsans lag jag mötte och i morse pratade vi om hur det kändes. Men jag sa att det var som vilken match som helst. Det är mer ett miniderby än ett möte mellan mig och min far. Det var jäkligt skönt att få vinna en fotbollsmatch bara, säger Johan Bengtsson.

Johan fortsätter:
- Man ska ha respekt för de som förlorat. Jag har lika stor respekt för pappa som en spelare i Örgryte. Jag skulle inte gå in till honom nu och hålla på. Jag förstår att han inte är glad och jag hade också varit skitsur om jag förlorat.

Gefletränaren och pappa Michael Bengtsson till ST:sporten:
- Jag pratar med våra spelare först och lägger inget värde vid att just han gjorde målet. Vi förlorade med 3-1 och jag är jättebesviken. Jag är känslomässigt påverkad naturligtvis, men det gjorde mig väldigt frustrerad att vi förlorade när jag tycker att vi var det bättre fotbollslaget.

 

Gefle IF FFGIF Sundsvall

Gefle IF FF - GIF Sundsvall 1-3
31 maj 2023 - 19:00 - Gavlevallen
0-1 Pontus Engblom (8) nick
0-2 Johan Bengtsson (13)
0-3 Moonga Simba (40)
1-3 Leo Englund (65) frispark
Domare: Andreas Dufva-Johansson
Publik: 2 137
Matchfakta

Linus Hallenius hoppade in och räddade GIF-poäng borta mot landskrona efter tvåmålsunderläge

3 okt 2023 Superettan

Mot Gefle senast tappade GIF Sundsvall en 2-0-ledning till 2-2 efter tvenne hörnor.Ikväll i Landskrona låg man under med 0-2 men jobbade till sig en p...

Läs mer

GIF Sundsvall hittar alltid ett sätt att skjuta sig själva i foten...

28 sep 2023 Superettan

Trots en man mer i en timme och 2-0-ledning med en dryg minut kvar hemma mot Gefle - ändå hittade GIF Sundsvall ett sätt att inte ta tre poäng...- Det...

Läs mer

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer