Joakim Wickberg tillbaka på planen – då vann Nedansjö igen

11 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Joakim Wickberg har haft skadeproblem mest hela säsongen.
Men idag var Nedansjömittfältaren tillbaka på planen och via två mål såg han till att det blev en bortaseger mot Sundsvalls FF med 3-1.
– Vi var det bättre laget matchen igenom och ledde redan med 2-0 när de drog på sig sin utvisning, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Nedansjö var på tå från avspark uppe på Balders konstgräs och i minut aderton tog man ledningen då Joakim Wickberg, tillbaka på planen efter skada, slog/sköt ett inlägg som gick in via en SFF-försvarare.

Men kanske hade matchen fått ett annat förlopp om hemmalaget uitnyttjat sitt friläge vid 0-0?

Marcus Jonsson dubblade ledningen i mitten av halvleken sedan han tagit emot ett pass i höjd med straffområdsgränsen och lyft bollen kyligt förbi hemmamålvakten.

Efter dryga halvtimman underlättade hemmalaget Najeeb Rezaie för gästerna sedan han först sparkat bort bollen vid en frispark (gult kort #1) och därefter protesterat och kallat domaren "för onämnbara saker" (gult kort #2) och därmed fick Sundsvalls FF genomföra de sista 55 minuterna med nio utespelare.

I den 65:e minuten avgjorde Nedansjö definitivt efter en hörnvariant. Istället för en hög boll in i straffområdet spelade man en markboll till Joakim Wickberg som mötte med en bredsida och bollen satt perfekt innanför stolpen.

Med tio minuter kvar stal Kim Eriksson en boll sedan en bortaförsvarare fibblat och fri spräckte han nollan men närmare kom inte Sundsvalls FF utan NIK kunde ta en ovanlig bortaseger.

– Vi var det bättre laget matchen igenom och ledde redan med 2-0 när de drog på sig sin utvisning. Stundtals var vi riktigt bra i första medan vi blev lite bekväma i andra med en man mer totalt sett en stabil och säker seger., säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

– Underläge 0-2 och vi drar på oss en idiotisk utvisning. Då är det inte lätt att vända en match. Vi har många nyckelspelare borta på grund av skador och jobb men de vi har på plan idag gjorde ett bra jobb och kämpade och slet och hade vi satt vårt friläge i början av matchen så vet man aldrig vart den tagit vägen?, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

Joakim Wickberg var bäst på plan från sin centrala mittfältsplats där även Joar Sjöström kompletterade på ett fullgott sätt. I Nedansjö plussar vi även för mittbacken Henrik Göthe.
I Sundsvalls FF var det jämnt överlag, ingen som stack ut det där extra.

.
Sundsvalls FF emblemNedansjö IK emblem

Sundsvalls FF - Nedansjö IK 1-3
11 september 2022 - 15:00 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Joakim Wickberg (18)
0-2 Marcus Jonsson (24)
0-3 Joakim Wickberg (65)
1-3 Kim Eriksson (80)
Utvisn ing SFF: Najeeb Rezaie (35)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ej räknad
Matchfakta

Omgång 2, V (13-15 maj): Johan Tovar Östavalls matchhjälte mot Stöde

13 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelas omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra raka ...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer

Inför seriestarten: Stöde IF herr

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol kom Stöde näst sist i Medelpadsfemman men då det inte finns någon sexa undvek man nedflyttning och under årets försäsong har det sett riktigt br...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer