Jesper Andersson tvåmålsskytt efter paus när Alnö vände hemma mot Östavall och tog en viktig trea i bottenstriden

Östavall tog ledningen i slutet av den första halvleken på Släda IP men via två mål efter pausvilan från Jesper Andersson tog Alnö hem tre "livsviktiga" poäng i nedflyttningsstriden.
- Vi fortsatte nöta på det vi är bra på vilket gav utdelning i andra, säger Alnös tränare Johnny Svelander.

Alnö kämpar för att undvika nedflyttning och tog idag i dimman på Släda emot Östavall och trots fördel i spelet hamnade man i underläge i den 38:e minuten sedan gästernas Jesper Proos Grip utnyttjat en "indianare" på mittplan av en hemmaspelare.

Alnö fick en välbehövlig start på den andra halvleken då Edvin Blom gav sig ut på en dribblingstur och sedan spelade in till Jesper Andersson som satte dit kvitteringen.

Hemmalaget fortsatte skapa chanser och i minut 78 gav det utdelning. Edvin Blom blev fälld på väg framåt och på den efterföljande frisparkslyftningen sprang en omarkerad Jesper Andersson in med bollen i mål.

Östavall flyttade upp för en kvittering och var på vippen att få till ett 2-2-mål på slutet men Alnös purfärske nytillskott mellan stolparna Theo McIntyre svarade för en avgörande räddning efter hörna och tre viktiga poäng in på kontot i bottenstriden för ö-laget.

- Var inte helt nöjd med vår första halvlek, mest ställningskrig, men vi fortsatte nöta på det vi är bra på vilket gav utdelning i andra, säger Alnös tränare Johnny Svelander.

Nye keepern Theo McIntyre gjorde bra ifrån sig i Alnömålet och på kanten var Edvin Blom rena yrvädret och på mittem visade Jesper Andersson näsa för målet.

 

Alnö IFÖstavalls IF

Alnö IF - Östavalls IF 2-1
9 september 2023 - 14:00 - Släda IP
0-1 Jesper Proos Grip (38)
1-1 Jesper Andersson (48)
2-1 Jesper Andersson (78)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 82
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer