Irma Burman Heffnersklubbans stora matchhjälte i seriefinalen mot Ope – satte dit ett hattrick!

Heffnersklubban tog en härlig revansch i seriefinalen mot Ope.
Det blev seger med klara 3-0 på Torvallen.
Irma Burman satte två bollar före paus och i den andra fullbordade hon sitt hattrick och kan titulera sig "Stor Matchvinnare".
– Hon är het som en spis just nu, säger tränaren Jonas Prytz.

Hemma föll Heffnersklubban mot Ope med 1-3 så det var ett revanschsuget lag som tog bussen till Torvallen strax hitom Östersund för seriefinal.

Och mest på hugget verkade Irma Burman vara. 16-åringen satte 0-1 redan i minut elva då hon bröt in från kanten och satte bollen lågt vid den främre stolpen.

Tio minuter senare kopierade hon målet då hon hittade samma lucka i blötan.

Med den starten växte givetvis självförtroendet och även om inte Ope var ofarliga, men då klev säkre målvakten Frida Forslund fram och stängde igen samtidigt som hon hade fin hjälp av sitt uteförsvar.

När Irma Burman bara ett par minuter in i den andra halvleken snappade upp ett utkast från hemmamålvakten och satte 0-3 och fullbordade sitt hattrick kändes segern klar även om Ope gjorde vad de kunde för att täta till försprånget. Men idag var Heffnersklubban det bättre laget och vinner seriefinalen helt rättvist.

– Det kändes redan på uppvärmningen att den här matchen skulle Ope förlora för de här tre poängen skulle vi bara ha, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och fortsätter:

– Det var en sjukt svårspelad naturgräsplan i regnet och hela tiden släppte stora grästuvor. Mem det var lika för båda lagen men vi bemästrade underlaget bäst.

Jonas Prytz var mer än nöjd med tjejernas prestation.

– Vi gör kollektivt vår allra bästa match när det gällde som mest. Jag är sjukt stolt över tjejerna att de kunde ladda ur i årets viktigaste match.

I och med segern leder nu Heffnersklubban serien med en päng när blott två omgångar återstår.

Två matcher kvar och ni behöver bara vinna mot bottenlagen Långsele och Näsviken för att det ska bli division 1-spel för Heffnersklubban nästa år. Säkra papper?

– Sakta i backarna. Vi kommer att vara ödmjuka in i kaklet inför avslutningen och ta en match i taget. Vi kommer att förbereda oss minituöst och kommer inte att underskatta våra motståndare, avslutar Jonas Prytz.

Emelie Birgersson, Amanda Hamrin och hattrickskytten Irma Burman var de som stack ut ur ett mycket stark "Klubbankollektiv".

OPE IF - HEFFNERSKLUBBANS BK 0-3 (0-2)
0-1 Irma Burman (11)
0-2 Irma Burman (21)
0-3 Irma Burman (48)
Domare: Robert Rydén Fogelberg
Publik: 78
Arena: Torvallen
Matchfakta (går inte att gå in på SvFF:s hemsida och hämta fakta)

Omgång 2 (6-13 maj): Skadad SDFF-målvakt och sent segermål för Selånger

Omgång 2 av Damtvåan inleddes med en match ur den 7:e omgången (!) där Heffnersklubban 2 tog hem en säker seger över Brunflo. Under onsdagskvällen lyc...

Läs mer

Omgång 1: Seger för IFK Timrå, SDFF 2 vände mot Heffnersklubban 2 och Selånger fick "bara" kryss i premiären

Första paret ut i årets damtvåa var de unga andralagen i SDFF och Heffnersklubban under fredagskvällen där de förstnämndas Tilde Bergman blev tungan p...

Läs mer

Lokalfotbollens tips: Så slutar damernas div. 2 Mellersta Norrland

Premiär i afton så hög tid att åter tippa sluttabellen av damernas division 2 Mellersta Norrland.Ifjol hade jag inga problem att pricka in vinnaren (A...

Läs mer

Inför seriestarten: Heffnersklubban Utveckling

Heffnersklubbans andralag kom ifjol sjua fjärran från toppen men även långt från nedflyttning sedan man inlett lite tveksamt med många spelare som ald...

Läs mer

Inför seriestarten: Sundsvalls DFF Utveckling

SDFF Utveckling gjorde en rejäl spurt under hösten i fjolårets A-slutspel i Damtrean och knep seriesegern i den sista omgången och är nu tillbaka i di...

Läs mer

Inför seriestarten: Selånger SK

Stefan Wickström är tillbaka som tränare efter ett sabbatsår och som jag ser det är Selånger det lag att slå om man vill utmana om seriesegern. Ett ab...

Läs mer