"Intakt" Alnö tar sig an seriefavoriterna Kramfors-Alliansen i premiären

Alnö ställer i år upp med en i stort sett identiskt spelartupp från fjolåret.
Ändringarna finns på ledarsidan där rutinerade duom Patrik Nylund/Åke Andersson ersätter Johnny Svelander som bli ny sportchef.
- Ja, vi har en trupp byggd på egna Alnöspelare kryddat med några utifrån, säger Nylund inför premiären mot Kramfors-Alliansen på bortaplan.

Alnö var nykomlingar i trean ifjol och hade en säsong med både höjder och dalar. Efter en fin period på hösten när man säkrade kontraktet föll man tillbaka till en sjundeplats.

Andra året brukar av hävd vara ett svårt år och det är något som Alnö och nye tränaren Patrik Nylund kan få bli varse om. Det gäller att vinna "rätt" matcher och ta en hel del derbypoäng för att hamna topp 8 och undvika kvalspel eller direkt nedflyttning.

Kan fjolårets skytteligavinnare William Svelander konservera målformen från senaste säsongerna och att nyförvärvet Bleart Ugzmaijli kommer igång i gammalt gott slag kan man mycket väl hamna på övre halvan. Det lär även krävas ytterligare en fin säsong av målvaktsveteranen Joakim Grannas.
I genrepet mot division 2-laget Ytterhogdal (1-1) visade man i allafall bra driv så...

Lokalfotbollen tog ett snack med nye tränaren Patrik Nylund, som ersätter Johnny Svelander som numera är sportchef i Alnö IF.

Vad säger du om att det kör i gång fast vi bara är tidigt in i april?
- Det ska bli roligt att det drar igång nu, det blir en motivationshöjare för alla att vi nu går in och spelar om poäng.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Den har väl varit lite som den brukar vara det vill säga lite upp och ner. Vi har fått möjlighet att se många unga egna spelare i träning och i match, vilket varit nyttigt för alla parter.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har en trupp byggd på egna Alnöspelare kryddat med några utifrån.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi har några unga egna spännande spelare som gjort det bra på försäsongen & som vi hoppas blomma ut i år.

Nyförvärv?
- Bleart Ugzmaijli (Sund IF), som inte kommit igång riktigt ännu. Elias Friberg, korsband skadad ifjol, kör rehab nu men som jag hoppas är i spel i närtid och isåfall blir han som ett nyförvärv i år. Dessutom är jag och Åke Andersson nya som tränare.

...och spelarförluster:
- Vilgot Ahlsén (flytt, ny klubb ej klar) och Jonatan Marklund (gör lumpen och flytt till USA för studier i augusti). Båda spelade halva fjolåret men kommer inte till spel i år som det er ut nu. Emil Friberg (slutat). Tränaren Johnny Svelander är numera sportchef i klubben.

I korthet, hur kommer ni att spela i år?
- Vi vill vara ett spelande lag som jobbar över hela banan som ett kollektiv såväl i anfall och försvar.

Många medelpadslag och massor av derbyn i år. Vad säger du om det?
- Bara roligt med många derbyn. Blir en extra krydda för alla inblandade.

Vilka tippar du kommer topp 3 i tabellen?
- Många pratar om Lucksta och Kramfors , men jag tror det blir fler än så som gör upp om detta.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år att fixa nytt kontrakt?
- Ingen aning.

Hur lyde er målsättning i år?
- Utveckla egna unga spelare långsiktigt. Att vinna nästa match är våran kortsiktiga målsättning.

Och avslutningsvis. Hur går det i premiären borta mot tippade topplaget Kramfors-Alliansen och vad krävs för seger i premiären?
- - Klart vi åker upp till Kramfors för att gå för seger. Bra försvarspel av hela laget och vara effektiva i offensiva sista tredjedelen blir nyckeln.

Lokalfotbollen tippar:
Tuff premiär och möte med ett av favoritlagen Kramfors-Alliansen på bortaplan. Är rädd att ådalingarna blir för tuffa hemma på IP och avgår med en 2-0-vinst. Men Alnö, med i stort sett en identisk trupp från ifjol, kommer att vinna många matcher i år och en plats precis ovanför det negativa kvalstrecket blir mitt tips, åtta.

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer