Inför seriepremiären i sexan: Nermin Zulovic, Holm/Sidsjö-Böle

1 maj 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle drog sig ur Medelpadsallsvenskan på grund av spelarbrist och även Holm i sexan hade kort om folk och en nedläggning låg nära förestående.
Då tog klubbarna kontakt med varandra och kommer att köra ett lag gemensamt i division 6 Medelpad i år.
Lokalfotbollen träffade nytillträdde tränaren Nermin Zulovic för en intervju.

Hur känns det att serien startar upp idag för er?
– Jo tack, det känns bra. Jag har haft tre träningar med laget där vi har gått igenom lite teori hur jag tänker. Tiden är i knappaste laget men premiär är alltid premiär. Jag är lite osäker vart vi står, har ju precis börjat lära känna grabbarna. Hade önskat mig lite mer tid att bygga på men det är som det är just nu. Detta år tar vi som ett byggande av grunden inför nästa år och då kommer jag ha mer tid att träna på det sättet som jag vill att vi ska spela. Men nu står vi här inför premiären och vi kommer kämpa och ge varje motståndare en rejäl match. Vi har inga större förväntningar i år och att bygga på nytt och på så kort varsel är väldigt svårt. Men en sak vet jag och det är att under mitt ansvar som tränare så kommer vi att kämpa på varje meter på plan. Det är många nya ansikten och alla är inte synkade, allt sånt tar tid. Vi får se hur länge det räcker som det är.

Nöjd med spelartruppen inför säsongen?
– Jag är nöjd med spelartruppen vi har. Det finns både rutin och några yngre killar som jag kommer att jobba ned under säsongens gång.

Tillfreds med försäsongen?
– Kan varken säga att jag är nöjd eller inte då vi inte haft några 90 minuters träningsmatcher. Jag är emellertid nöjd med våra matcher i Söråker Cup där vi var och slog två division 5 lag. Det tar vi med oss inför dagens premiär.

Nyförvärv inför säsongen?
– Stommen är spelare från Holm och Sidsjö-Böle men vi har på den korta tiden hunnit med att värva Faton Basuku från Tallnäs united, Jasmin Muratovic, Oliver Edström, tvillingarna Sam, Tawich , Robin Cardegren alla från Söråkers FF. Vi har behövt fylla på med några spelare till men eftersom det är så nära på så valde vi att nöja oss med dessa. Men vi säger inte nej till bra spelare.

... och spelarförluster?
– Jag känner inte till några spelarförluster för tillfället men jag vet att Sidsjö-Böle tappat många spelare till Kuben och nån till Alnö.

Vad har ni för målsättning i år?
– Målsättningen är alltid att vinna, jag är en sån person. Spelar vi om en bajskorv så vill jag vinna den. Jag vill hålla i den och om jag sedan äter upp den eller slänger bort den är upp till mig.

Vad vet du om premiärmotståndarna Ånge 2?
– Jag vet inte så mycket om Ånge 2 mer än att de har ett bra lag i division 4 och de har möjlighet att förstärka sitt andra lag. Jag har inget emot det och att möta spelare i fyran. Bollen är rund och det är laget som ska göra jobbet.

Vad krävs för att få med er tre poäng från premiären?
– Det krävs att vi jobbar som ett lag och att alla lagdelar drar åt samma håll, hjälper varandra och tar fram hjärta. Fotboll är en lagsport och för att lyckas måste alla dra sitt strå till stacken för att lyckats.

Vilka lag tippar du topp 3 i serien?
– .Jag brukar normalt inte tippa men det går inte att inte att kringg111å Svartvik, Stöde och IFK Timrå. Division 6 är bättre än på många,många år och tror att den är bättre än femman.

Och vilka får det svårt?
– Alla matcher ska spelas och det finns inga lätta matcher för något lag i serien. Det svåraste är ändå att göra mål.

Någonting mer du tycker kan vara värt att nämna om ert lag och förening?
– Nä, vii är två föreningar men ett hjärta för vi kommer kämpa tillsammans.

Någonting du tycker Lokalfotbollen behöver förbättra?
– Nej utan jag vill passa på att berömma både dig och Pia för det fantastiska jobb ni gör för fotbollen i Medelpad.

Lokalfotbollen-TV:
•"Zulan" om Söråker Cup och sitt nya uppdrag som tränare

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer