Inför El Fantastico: "Kontraktet långt ifrån säkrat"

I morgon spelas årets andra El Fantastico, d v s derbyt mellan Lucksta och Matfors, denna gång på Sörforsvallen.
Lucksta vann i våras och sett till tabellpositionen bör Matfors ta hem morgondagens möte för att känna sig säkrare i kampen kring kval- och nedflyttningsstreck.
– Vi förbättrade vårt utgångsläge förra helgen men är ödmjuka och fullt medvetna om att kontraktet är långt ifrån säkrat, säger Brukets Blås tränare Andreas Jonsson.
– Oturligt för Matfors kommer vi inte att bjuda på någonting när de kommer på besök i morgon, säger Luckstas tränare Paul Thommpson.

Det är inte ofta något av Matfors eller Lucksta som vinner årens båda El Fantastico.
Lucksta vann på Thulevallen på självaste Nationaldagen med 2-1 så det skulle smaka mumma för Brukets Blå om man fick sin revansch på Sörforsvallen under lördagseftermiddagen.

Så här säger lagens tränare inför El Fantastico 2.0.:

Paul Thompson, Lucksta:
– Ja, det är både El Fantastico och Oktoberfest i Lucksta i morgon. Det här är en måstematch för Matfors, de måste ta minst en poäng men hoppas på tre. Skulle inte vilja vara i Andreas Jonssons skor just nu. Först att spela mot oss i morgon och resa upp till Björna i den sista omgången. Det är en tuff uppgift och oturligt för Matfors kommer vi inte att bjuda på någonting när de kommer på besök i morgon. Vi vill nämligen ta maximala sex poäng på de två matcher som är kvar och sluta sämst topp 4.
– Jag vill se Matfors spela i trean även nästa år då El Fantastico är speciella matcher för spelare, ledare och fans och lätt den största matchen i Medelpad så det vore synd om Matfors skulle åka ur. Vi har ingen som helst press på oss i morgon utan vi kan gå ut och njuta och samtidigt vinna även årets andra El Fantastico.
– Linus och Fredrik Ljuslinder är åter tillbaka i spel och vi hälsar målvakten Zacharias Svenlin tillbaka mellan stolparna. Oliwer Karlsson, Osman Aksoy, Wisam Hamndan, Robin Nordin, Hakim Rouass, Kbrom Brhane, Faress Mohammed och Nedil Beyan är även de tillbaka i truppen så det ser bra ut. Tyvärr är Bassim Nassir och målvakten Hunter Lewis avstängda efter sina utvisningar mot Offerdal i den förra matchen.
– Vem som avgör? Jag har en stark känsla att en speciell spelare kommer att lysa upp derbyt lite extra. Men vem det är vill jag hålla för mig själv. Spelaren i fråga har sett fantastisk ut på de senaste träningarna så om han tar med sig den formen in på planen i morgon kommer vi att bjudas på en fotbollsshow.

Andreas Jonsson, Matfors:
– Vi förbättrade vårt utgångsläge förra helgen men är ödmjuka och fullt medvetna om att kontraktet är långt ifrån säkrat. Jag har en positiv känsla inför matchen & jag hoppas att vi kan bygga vidare på förra helgens seger. Känslan inför matchen är att det är två lag som är lite besvikna på sina säsonger. Vi hade som mål att ligga några placeringar upp & Lucksta var väl så gott som klara för division 2-spel redan innan säsongen drog igång.
– Jag tror på en tight match med mycket kamp på en relativt trött gräsmatta, jag hoppas det syns att vi har mera att spela för och att vi går segrande ur striden. Läget i truppen är bra, i stort sett full trupp och det har varit en härlig konkurrens med 20 gubbar på träningen hela veckan. Vem som avgör? Det spelar mindre roll men Filip Andersson Roos brukar ju alltid göra mål mot Lucksta så han är väl ett hett tips.

Lokalfotbollen tippar:
Motivation slår ofta klass, men i ett derby som El Fantastico gäller inga som helst regler. Det lär i vilket fall bli en känsloladdad batalj där tillfälligheter och indivuella prestationer kommer att bli avgörande. Efter en titt åter i tabellen ger jag ändå segern till Matfors, och det med 3-2. Väl mött på Sörforsvallen i morgon lördag!

Div. 3, omgång 4 (26-28 april): Fortsätter Kuben och Selånger på vinnarspåret och spräcker Alnö förlustnollan i Fränstas första hemmamatch för säsongen?

Dags för omgång 4 där "fullpottaren" Selånger tar emot försvarsstarka Kramfors-Alliansen under fredagen och ska försöka hålla sin fina svit intakt. De...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Div. 3, omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer