Inför Alnö-Ljusdal: "Självklart ska vi hjälpa Matfors"

Ett formstarkt Alnö kan idag hjälpa Matfors i kampen om att spela division 3-fotboll även nästa år vid vinst hemma på Släda IP över Ljusdal.
– Självklart ska vi hjälpa Matfors till ett bättre läge, säger Alnös tränare Johnny Svelander.

Alnö har en fin höstform. På de fyra senaste matcherna har man tre segrar och ett kryss och har nu sex poäng ner till det negativa kvalstrecket.
Idag har man Ljusdal på menyn hemma på Släda IP och vid vinst ger man även Matfors en hjälpande hand kring nedflyttningsstrecket.

– Självklart ska vi hjälpa Matfors till ett bättre läge men i första hand har vi fokus på vårt och vinner vi är det en positiv bieffekt. Vi vill fortsätta vinna och ta poäng. Vi har en bra känsla i gruppen och jag tycker att vi spelat bättre och bättre på senare tid, säger Alnös tränare Johnny Svelander.

Standardfrågan. Hur är läget i truppen inför dagens match?
– Läget i truppen är okej. Någon småskada och lite förkylningar, men vi har spelare så att vi kan matcha ett bra lag. Vi har hittills haft 27 olika startspelare så det löser sig nog.

Vad säger du om dagens motståndare?
– Ljusdal påminner en del om oss. De har ett ungt lag och spelar efter marken. Vi slog dem borta utan att göra en bra insats så jag hoppas och tror att vi kan upprepa den bedriften.

Lokalfotbollen tippar:
Ljusdal spelar en fin offensiv fotboll men kan ibland bli lite för "framtunga" och med de kontringsstarka anfallare som Alnö har, bland annat skytteligaledaren William Svelander, kan det bli förödande. Tror på hemmavinst med 4-2 och ger Matfors en hjälpande hand i striden om nytt kontrakt samtidigt som man befäster sin egen plats på säker mark.

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog sjunde raka vinsten

Ikväll inleddes den 7:e omgången där Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka victoria"...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer