Heffnersklubban tillbaka på vinnarspåret - gjorde 2-0 på Sollentuna: "Skönt"

11 jun 2023 Div. 1 Norra

Anfallsduon Linnea Sahlin och Amanda Sevefjord hittade rätt med varsitt skott första halvtimman och Heffnersklubban kunde sedan rida på den ledningen resten av matchen och ta hem tre fina poäng mot seriefyran Sollentuna.
- Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret efter en solid insats, säger tränaren Jonas Prytz..

Heffnersklubban kom till spel mot seriefyran Sollentuna efter två raka förluster, en i serien (borta mot Sandviken) och en i Svenska Cupen (borta mot Kramfors-Alliansen).
Så det var ett revanschsuget hemmalag som klev ut på HK-vallen och redan i inledningen var man nära 1-0 men Joanna Wallgrens avslut reflexräddades på mållinjen.

Ledningsmålet kom i stället i minut 17. Olivia Strand kom loss på kanten, drev ner mot kortlinjen innan hon spelade snett inåt bakåt till Linnea Sahlin som mötte på ett.

Strax innan halvtimman slog Amanda Hamrén in en frisparkslyra som hamnade framför fötterna på namnen Sevefjord och 2-0 var ett faktum.
Amanda Sevefjord var därefter nära att nicka in trean på hörna.

Med kvarten kvar gick Sollentuna ner på en trebackslinje för att få med sig något men mer än en ribbträff i den 85:e minuten kom man inte.

- Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret efter en solid insats där vi har initiativet större delen av matchen. De var farliga när de ställde om i djupled men jag tycker vi har bra kontroll på dem utöver sista kvarten då vi blir trötta och sjunker ner i planen och de får lite tryck på oss, säger tränaren Jonas Prytz.

Idag är det kollektivet som ska hyllas, en för alla, alla för en var parollen.

 

Heffnersklubbans BKSollentuna FK

Heffnersklubbans BK - Sollentuna FK 2-0 (tips: 1-1)
11 juni 2023 - 15:00 - HK Vallen
1-0 Linnea Sahlin (17)
2-0 Amanda Sevefjord (28)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 69
Matchfakta

Omgång 4: Heffnersklubbans första nolla och Alnö tappade 3-1-ledning till förlust

27 apr 2024 Div. 1 Norra

I helgen reste våra lokala lag åt varsitt väderstreck, och kom hem tomhänta. Heffnersklubban åkte ner till Enskede söder om Stockholm där man fick ink...

Läs mer

Omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer