Heffnersklubban nöp poäng igen av suveräna seriesegrarna Sunnanå - trots målvaktsutvisning

22 okt 2023 Div. 1 Norra

Trots tidiga baklängesmål i vardera halvleken och utvisning på målvakten med tjugan kvar lyckades Heffnersklubban kryssa för andra gången i år mot suveräna seriesegrarna Sunnanå.
- Med en dam kort spelade vi äckligt disciplinerat och höll 2-2 till slutet, säger tränaren Jonas Prytz.

I juni spelade Heffnersklubban 1-1 hemma mot Sunnanå.
Ett resultat som inte Skellefteålaget var speciellt nöjda med och idag skulle revansch utkrävas och redan i den sjätte minuten satte Lova Andersson en välavvägd lobb från drygt 20 meter.

- Men vi gnagde oss in i matchen och fick även till en utjämning, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Ja, i minut 37 lobbsköt Joanna Wallgren snyggt in utjämningen.

Sunnanå fick dock en drömöppning även i den andra halvleken och redan i den första minuten löpte sig Klara Lindbäck fri på en nickskarv och placerade in 2-1 utom räckhåll för Frida Svensson som fick chansen mellan stolparna i den här matchen.

Men åter jobbade sig Heffnersklubban ikapp och efter ett fint anfall i minut 63 spelade Olivia Strand fram Linnéa Sahlin till 2-2.

Med 20 minuter kvar kom Frida Svensson ut sent i en utrusning och fällde en anstormande hemmaspelare utanför sitt straffområde och åkte på en målchansutvisning.

In med en kall Frida Forslund men med spel en dam kort tryckte Sunnanå på och det krävdes en frilägesräddning av forslundskan och fortsatt imponerande försvarsspel för att säkra poängen.

- Vi spelade äckligt disciplinerat i defensiven och höll 2-2 till slutet och fick beröm av deras tränare efter att ha luggat dem på poäng i båda våra möten, säger tränaren Jonas Prytz.

Olivia Strand gjorde en formidabel kämpainsats i en otacksam roll som ensam forward. I övrigt en stark kollektiv insats.

 

Sunnanå SKHeffnersklubbans BK

Sunnanå SK - Heffnersklubbans BK 2-2
22 oktober 2023 - 15:00 - Electrolux Home Arena
1-0 Lova Andersson (5) 
1-1 Joanna Wallgren (37)
2-1 Klara Lindbäck (46)
2-2 Linnéa Sahlin (63) 
Domare: Kaisa Kokkarinen
Publik:
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 4 (27-28 april): Heffnersklubbans första förlust och Alnö tappade 3-1 till 3-4

27 apr 2024 Div. 1 Norra

I helgen reste våra lokala lag åt varsitt väderstreck, och kom hem tomhänta. Heffnersklubban åkte ner till Enskede söder om Stockholm där man fick ink...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer