Hattrick av William Nilsson när Kovland utnyttjade Torpshammars utvisningar

19 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Hemmalaget Torpshammar startade bäst, redan efter 17minuters spel nätade ”gamlingen” och kaptenen Magnus BoBo Eriksson efter en hörna.

Spelet böljade lite fram och tillbaka fram till den 29:e minuten då dagens blivande tremålsskytt William Nilsson gör sitt första till 1-1.

Strax därefter så var nog årets rökare på Torpshammars IP ett faktum. Nästintill från halva planen gör Anton Hallengren 1-2 till gästerna och därefter tar Kovland över mer och mer av spelet resterande del av halvleken. De sätter också in 1-3, men målet döms helt rätt bort för offside, av ett mycket bra domarteam för dagen.

I slutminuten av första så har hemmalaget en mycket fin chans att kvittera, men bollen tar i målställningen och lagen får en behövlig halvtidsvila.

När så andra halvlek startar sätter gästerna direkt tryck mot hemmalagets mål och radar upp chans efter chans, men när klockan visar 60 minuter är han där återigen William Nilsson och ökar på till 1-3.

Någon minut senare uppstår en tuff kamp på mittplanen, där en hemmaspelare tappar lite av kontrollen efter fått frispark men drar på sig ett rött kort – helt rättdömt. Med en man mindre blir Torpshammars anfall färre och kortare och det gynnar helt klart Kovland som startar ett tryck mot hemmamålet.

När en hemmaförsvarare fäller anstormande Kovlands forward på strafflinjen med ännu en utvisning som resultat. Då är det dags igen för Anton Hallengrens andra kanon för dagen. Med ett rungande skott skickar han bollen via ribban i mål och utan chans för hemmakeepern och 1-4 lyser på tavlan.

Men som nämnts tidigare så fick matchen en ”hattrick” skytt, William Nilsson sätter 1-5 i den 72:a minuten. Men direkt på avspark hamnar bollen hos Tomas Decker i hemmalaget som också skickar in en missil och reducerar till 2-5.

Med två man mer på planen hinner gästerna öka på till 2-7 innan för dagen perfekte matchledaren Petter Lindblom med assisterande blåser av matchen. Dessa målskyttar var 2-6 Olle Nordberg och 2-7 Johan Hagesjö.

Som tidigare nämnts så bör man nog vara fullt lag på planen mot Kovland, så vi ger de nio som kämpade klart godkänt trots att siffrorna rann iväg.

I Kovland måste ju hattrickskytten William Nilsson få ett extra plus, samt dagens ”dunderskytt” Anton Hallengren för sina två projektiler.

Dagens halvtidskorv hanns tyvärr inte med.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

 

TORPSHAMMARS IF - KOVLANDS IF 2-7
1-0 Magnus Eriksson (18)
1-1 William Nilsson (29)
1-2 Anton Hallengren (33)
1-3 William Nilsson (60)
1-4 Anton Hallengren (70) frispark
1-5 William Nilsson (72)
2-5 Tomas Decker (73)
2-6 Olle Nordberg (77)
2-7 Johan Hagesjö (86)
Utvisningar Torpshammar: Ali Rahimi (65) och Abozar Yaghobi (69).
Domare: Petter Lindbom
Publik: 26
Arena: Torpshammars IP
Matchfakta

Fler bilder kommer att läggas in under kvällen.

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer