Hassel vann seriefinalen över Kraftfull och tog hem Medelpadssexan inför storpublik

26 sep 2021 Div. 6 Medelpad

Närmare 250 åskådare hade sökt sig till Westhagen i höstsolen för att bevittna seriefinalen mellan FC Kraftfull och Hassels IF.

På förhand skulle det räcka med ett kryss för hemmalaget att säkra seriesegern. Bägge lagen var redan innan mötet klara att ta steget upp i femman.

Och lagen visade också på planen att de är seriens två bästa lag. Hassel förlitade sig på teknik och kortpassningsspel genom lagdelarna medan Kraftfull lade mycket kraft på fart, massor av djupledslöpningar via omställningar.

Två duktiga försvar och målvakter såg till att matchen länge var mållös men så med kvarten kvar drog en ivrig Israel Kalenga på sig sitt andra gula kort och fick lomma av planen. På den efterföljande frisparken satte inhopparen Oskar Sundvall med sin första bollberöring 0-1 när han vid den bortre stolpen dök upp och nätade.

Kraftfull satte in en kraftfull press på slutet trots en man kort men närmare än en stark enhandsräddning från Hasselkeepern Mike Karinga Persson kom man aldrig och med tre minuter kvar åkte man på en rejäl kontring där Denniz Ekman i vänsterinnerposition avslutade med ett välplacerat skott i den bortre burgaveln. Även Dennis tillhörde de inhoppandes skara och man kan med fog säga att inhopparna blev tungan på vågen för Hassel.

– Grabbarna har gjort det bra hela hösten och tränat två gånger i veckan och orkar spela i 90 minuter plus eventuella tillägg. Något som det har varit lite si och så med senaste åren. Och då vi ofta haft många avbytare har vi även orkat hålla ett högt tempo, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Larsson som redan innan seirestarten påpekade att i år skulle de gå upp för man ville inte spela i sexan fler år.

– Men sexan i år är säkert den bästa på många många år där det spelats betydligt bättre fotboll än i femman tycker jag. Till och med Indal som kommer sist hade klarat sig bra i femman. Nu hoppas jag att vi får behålla det här laget och kanske krydda med en och annan förstärkning.

Vad säger du om dagens match?

– En riktigt bra fotbollsmatch. Kraftfull är ett mycket bra lag, det bästa vi mött i år, och så fort de erövrade bollen stack de i väg offensivt. Men jag tycker vi tämjer deras omställningar perfekt idag och vinner rättvist. Kul att två av våra "doldisar" får komma in och avgöra.

Så här sade Kraftfulls lagkapten Israel Kalenga, med division 2-meriter i IFK Timrå och spel i Sund så sent som ifjol, om sin utvisning och avancemanget till ST-sporten:

– Jag var för taggad, det var lite synd. Det här var inte det vi hoppades på, men vi går ändå upp. Målet från början var att vi bara skulle köra, sedan fick vi in några spelare efter uppehållet och då sade vi att vi skulle gå för det. Trots dagens förlust har säsongen varit mycket roligare än jag hade trott från början.

Som kuriosa är värt att nämna att ett segervisst Kraftfull hade köpt guldhattar men då Hassel smet förbi i tabellen och tog guldet förhandlade Hasselveteranen Kenneth Jansson till sig kartongen med hattarna efter matchen.

 

FC KRAFTFULL - HASSELS IF 0-2
0-1 Oskar Sundvall (76)
0-2 Denniz Ekman (87)
Utvisning Kraftfull: Israel Kalenga (75)
Domare: Jesper Löf, Sundsvall
Publik: 250
Arena: Wessthagen
Matchfakta

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer