GIF:s fina vinstsvit bröts i Jönköping: "Logiskt kryss"

14 okt 2021 Superettan

Fem raka segrar blev GIF Sundsvalls fina svit innan den bröts.
Ikväll hamnade man i underläge nere i Jönköping men tack vare Niklas Dahlströms nick efter hörna kunde man i alla fall åka hem fortsatt obesegrade senaste sex matcherna.
– Det är ett ganska logiskt kryss borta, säger GIF-trämaren Henrik Åhnstrand till ST-sporten.

Ikväll tog den fina sviten på fem raka segrar stopp.

GIF Sundsvall hade ett par fina lägen men hamnade i underläge på Stadsparksvallen i slutet av den första halvleken när en omarkerad Daniel Strandsäter behärskat placerade in 1-0 för Jönköpings Södra bakom em maktlös Andreas Andersson.

– Vi hade en plan att vi ville vinna bollar och vända på spelet. Vi får många lägen att kontra på dem. Vi har de farligaste lägena, men om man inte är på tårna så räcker det inte. Det kändes lite snopet att gå till paus och ligga under, säger GIF-tränaren Henrik Åhnstrand till ST-sporten.

I andra utjämnade emellertid Niklas Dahlström tidigt då han nickade in Pontus Silfvers hörna vilket även blev slutresultatet i en jämn och ganska välspelad historia.

– Vi sade att vi inte skulle lägga oss ned och dö och tycka synd om oss bara för att de tog ledningen. Och vi börjar bra i andra. Men vi saknar lite kvalitet i de sista passningarna. Sedan blir det en period som är väldigt öppen, det blir lite Hawaii och vi byter lägen. Men det är ett ganska logiskt kryss borta, säger Åhnstrand.

– Fick gå upp ganska ostört och nicka in den. Det är en jämn match, så 1-1 känns ändå OK", säger Giffarnas målnickare Niklas Dahlström till P4 Västernorrland.

 

JÖNKÖPINGS SÖDRA IF - GIF SUNDSVALL 1-1
1-0 Daniel Strandsäter (41)
1-1 Niklas Dahlström (52)
Domare: Richard Sundel
Publik: 1 482
Arena: Stadsparksvallen
Matchfakta

Linus Hallenius hoppade in och räddade GIF-poäng borta mot landskrona efter tvåmålsunderläge

3 okt 2023 Superettan

Mot Gefle senast tappade GIF Sundsvall en 2-0-ledning till 2-2 efter tvenne hörnor.Ikväll i Landskrona låg man under med 0-2 men jobbade till sig en p...

Läs mer

GIF Sundsvall hittar alltid ett sätt att skjuta sig själva i foten...

28 sep 2023 Superettan

Trots en man mer i en timme och 2-0-ledning med en dryg minut kvar hemma mot Gefle - ändå hittade GIF Sundsvall ett sätt att inte ta tre poäng...- Det...

Läs mer

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer