Ex-allsvensk tar över som tränare i Selånger

Det blir förre GIF-backen Ola Persson som tillsammans med Marcus Dückhow som tar över som tränare i Selånger efter degraderingen till division 2.
Klubben behövde inte gå över ån efter vatten då duon ifjol hade hand om utvecklingslaget i trean. Något som borgar för kontinuitet.
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo, säger Ola Persson om hur laget ska spela i år.

Selångers damer har gjort klart med en ny tränare efter avgående Stefan Wickström.

Och man behövde inte gå över ån efter vatten.

Det blir nämligen Ola Persson och Marcus Dückhow, som ifjol tränade utvecklingslaget i division 3, som tar över efter fjolårets degradering till division 2.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till nye huvudtränaren Ola Persson.

Varför tog du över tränarsysslan?
– Det blev dezn bästa lösningen för föreningen. Jag har ju varit med och tränat 04:orna sedan begynnelsen och även haft hand om utvecklingslaget några år.

Ni har slagit ihop representationslaget och utvecklingslaget till en trupp i år. Hur fungerar det?.
– Ja, vi är 26-27 spelare i truppen just nu och vi har nu kört ett par veckor och det känns bra inom gruppen, både spelarna sinsemellan och med oss tränare.

Vad säger du om truppen?
– Det finns stor potential i den, grunden från damlaget finns kvar. Vi kommer att träna ännu tuffare i år när det gäller fys, teknik och spelövningar för att tjejerna ska kunna utvecklas ännu mer. Vi kommer även att ha individuell träning.

Blir det några ändringar i ert sätt att spela?
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet i tvåan och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo. Så ibland är det inte bara negativt att åka ur en serie.

Några ändringar i spelartruppen sedan ifjol?
– Inga nya är klara utan i första hand jobbar vi på att få behålla fjolårets spelare. Några har dock lämnat. Det är anfallaren Tilda Wärulf och målvakten Olivia Wallner till SDFF, Felicia Lindström till Alnö, Philippa Johansson har flyttat till Stockholm och Alva Jönsson har kommit in på college i USA. Plus frågetecken för Ella Zetterberg och Mikaela Jensen. Lägg därtill våra fem korsbandsskador där det är oklart om det blir något spel i år för dem.

Så här skriver klubben på sitt instagram:

"Vi är väldigt glada över att det är just de som tar över och det liknar mer och mer ett vinnande koncept för att jobba oss tillbaka mot division 1!
Tillsammans med detta lyfter vi även upp tjejerna från utvecklingslaget och vi alla slår ihop som en gemensam träningsgrupp. Den träningsgruppen är alltså de spelare som kommer täcka både division 2 & 3".

Omgång 2: Selånger avgjorde sent i derbyt mot SDFF 2, klar vinst för Heffnersklubban 2 men förlust för IFK Timrå

Omgång 2 av Damtvåan inleddes med en match ur den 7:e omgången (!) där Heffnersklubban 2 tog hem en säker seger över Brunflo. Under onsdagskvällen lyc...

Läs mer

Omgång 1: Seger för IFK Timrå, SDFF 2 vände mot Heffnersklubban 2 och Selånger fick "bara" kryss i premiären

Första paret ut i årets damtvåa var de unga andralagen i SDFF och Heffnersklubban under fredagskvällen där de förstnämndas Tilde Bergman blev tungan p...

Läs mer

Lokalfotbollens tips: Så slutar damernas div. 2 Mellersta Norrland

Premiär i afton så hög tid att åter tippa sluttabellen av damernas division 2 Mellersta Norrland.Ifjol hade jag inga problem att pricka in vinnaren (A...

Läs mer

Inför seriestarten: Heffnersklubban Utveckling

Heffnersklubbans andralag kom ifjol sjua fjärran från toppen men även långt från nedflyttning sedan man inlett lite tveksamt med många spelare som ald...

Läs mer

Inför seriestarten: Sundsvalls DFF Utveckling

SDFF Utveckling gjorde en rejäl spurt under hösten i fjolårets A-slutspel i Damtrean och knep seriesegern i den sista omgången och är nu tillbaka i di...

Läs mer

Inför seriestarten: Selånger SK

Stefan Wickström är tillbaka som tränare efter ett sabbatsår och som jag ser det är Selånger det lag att slå om man vill utmana om seriesegern. Ett ab...

Läs mer