Effektivt Fränsta tog en storseger på Balders mot IFK Sundsvall: "Vi blir bättre och bättre"

31 maj 2022 Div. 4 Medelpad

Redan innan halvtimman spelad ledde Fränsta med 4-0 på Balders konstgräs över IFK Sundsvall i en match som till slut slöt 6-1 i bortafavör.
– En stabil seger och vi börjar spela bättre och bättre ju längre vi kommer in på säsongen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic nöjt.

En märklig match utspelade sig på Balders konstgräs.
Den första halvtimman var spelmässigt ganska jämn men på den obefintliga resultattavlan stod det IFK Sundsvall 0, Fränsta IK 4. Adam Kerfstedt, två gånger Oskar Nordlund och Valerik Danielian nätade för gästerna.

I slutminuterna reducerade Abbas Abukar Culusow på straff och IFK fick med sig en liten livlina med sig in till pausvillan.
Linann skulle dock visa sig skör för i den andra halvlekens första minut satte Valerik Danielian 1-5 och all kamp om poängen dog.

Det enda som återstod var matchens vackraste mål och det kom kring halvtimman kvar då Bogdan Smishko slog ett perfekt inlägg till Jordan Gidhammar som lika smyggt avslutade med huvudet.

– En stabil seger och vi börjar spela bättre och bättre ju längre vi kommer in på säsongen. IFK satte hög press på oss i början men vi lyckades spela oss ur den och få till många fina anfall. Idag hade vi fullt lag och en bänk som kan komma in och leverera, säger Fränstas tränare Filip Filipovic nöjt.

– I spelet mitt på planen är vi nästan bättre än Fränsta men de var vassare sista tredjedelen, både framåt och bakåt. De har Oskar Nordlund, han gör visserligen bara två mål idag, men han öppnar för sina lagkamrater. Tycker inte 1-6 talar sanning om hur matchen var. Bara att försöka ta lärdom av den här förlusten, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Matchens lirare var vänsterbacken David Danielian som var helt pricfri i defensiven och ofta följde med upp i anfallen. I övrigt var det ingen som faller ur ramen.
I IFK Sundsvall var det ingen som nådde upp till godkänt denna gång.

 

IFK Sundsvall emblemFränsta IK emblem

IFK Sundsvall - Fränsta IK 1-6
31 maj 2022 - 19:00 - Baldershovs IP
0-1 Adam Kerfstedt (14)
0-2 Oskar Nordlund (17)
0-3 Oskar Nordlund (25)
0-4 Valerik Danielian (28)
1-4 Abbas Abukar Culusow (42, straff)
1-5 Valerik Danielian (46)
1-6 Jordan Gidhammar (58)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 9
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer