Omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar inte vara någon underdrift. I premiären i lördags blåste man Björna av Skyttis med sanslösa 14-1 där prestigevärvningen Linus Hallenius prickade in fem bollar och spelade fram till ett par till. Nykomlingen Fränsta föll i sin premiär i söndags mot likaledes nykomlingarna Berg med 0-3 på Jämtkraft Arena. 

 

Kalfa Kargbo tvåmålsskytt i det uppskjutna premiärderbyt

I fredags snöade premiärderbyt mellan Alnö och Selånger bort.
Ikväll gjorde man ett nytt försök och där inledde Alnö bäst första kvarten, men fick ändå se sig ligga under med 0-1 sedan Kalfa Kargbo nätat i tom bur efter en målvaktsretur på skott från K-W Svedin efter en fin omställning i den femte minuten
Selånger spelade sig in med och mer i matchen och Kalfa Kargbo var ytterst när att nicka in 2-0 men Alnös unga keeper Theo McIntyre svarade för en grym parad.
Men Kalfa skulle överlista McIntyre i slutminuten av första. Oskar Erlandsson hittade in med ett instick men Alnökeepern halvräddade Kalfas avslut men SSK-yttern följde med och förlängde bollen in i mål till 2-0.
Den andra halvleken fortsatte likt den första med mycket Alnöboll och ett väl försvarande Selånger och efter 45 mållösa minuter kunde Selånger stämma upp i ett segerjubel. Alnös slutforcering sista kvarten blev resultatlös.
- En godkänd premiär där Alnö flera gånger ställer till oreda för oss med sitt långa djupledsspel. Efter lite korrigeringar får vi bättre kontroll på matchen och skapar tillräckligt med klara chanser för att vinna matchen. De får ett litet tryck med knappa kvarten kvar men saknar spets i avslutningsfasen. Egentligen hade dom inte något läge för än på slutet då Anders Frisendahl glidtacklar undan bollen nån meter innan mållinjen. En skön premiärvinst med hållen nolla, säger Selångers tränare Jesper Hellström.
- Vi kan spela mot elva man men det är tuffare mot tolv och vad jag menar med det får ni tolka som ni vill. Spelmässigt är jag nöjd med grabbarna, vi skapar chanser men får inte dit bollen. Och gör man inga mål är det svårt att vinna matcher, säger Alnös tränare Daryosh Hematian.
I Selånger stod Gustav Lindgren för ett stabilt mittbacksspel och vann många dueller och på mitten var Lukas Lindbäck bollvinnare och såg även till att laget kunde andas med boll. Kalfa Kargbo gjorde två mål med bud på ett hattrick och vållade mycken skada i Alnös defensiv.
Mittfältarna Philip Pallin, offensiv, och Emil Nylander, defensiv, var Alnös främsta där annars ingen föll ur ramen.
Alnö IF emblemSelånger SK emblem 
Alnö IF - Selånger SK 0-2
8 april 2024 - 20:30 - Westhagen
0-1 Kalfa Kargbo (5)
0-2 Kalfa Kargbo (45)
Domare: Santiago Bedoya
Publik: 53
 

Comebacken slutade i moll för Fränsta - föll i premiären med 0-3 i nykomlingsmötet med Berg

För första gången det här seklet skulle Fränsta IK spela division 3-fotboll.
Men i mötet med likaledes nykomlingarna Bergs IK verkade man sitta kvar i bussen den första halvleken och hemmalaget var betydligt hungrigare och kunde efter två bjudningar gå till pausvila med en 2-0-ledning, plus en man mindre då gästernas Kevin Henryson i den 45:e minuten dragit på sig sitt andra gula kort, snack och spelsabotage.
I paus gjorde tränaren Filip Filipovic fyra byten för att väcka laget och trots en man mindre tog man över matchen och hade flera fina lägen till en reducering men på en kontring i den 78:e minuten hamrade Niclas Schwartz in spiken i kistan och rullgardinen ner.
- Det såg bra ut innan matchen men när domaren blåste igång den var det som all attityd och inställning försvann. De spelade långt och kom ofta runt på kanterna medan vi i stort sett stod och tittade på. Med en man kort inför den andra gjorde vi några byten, gick ner på trebackslinje och tog över matchen. Vi brände ett par frilägen och skulle haft en straff när Haik (Danielian) blev upphakad inne i straffområdet men istället gör de 3-0. Alla deras mål kommer efter bjudningar från oss men de är duktiga att utnyttja dem så välkommen till division 3, säger Fränstas tränare Filip Filipovic, som fortsätter:
- Det blir en viktig match nästa helg då vi möter Björna, två revanschsugna lag som omgående vill studsa tillbaka.
Bäst i Fränsta var, trots de insläppta målen, Mykhailo Barabanov mellan stolparna. I övrigt slätstruket.
Bergs IK emblemFränsta IK emblem 
Bergs IK - Fränsta IK 3-0
7 april 2024 - 16:00 - Jämtkraft Arena, B-plan
1-0 Henrik Dillner (7)
2-0 William Woxlin (32)
3-0 Niclas Schwartz (78)
Utvisning Berg; Emil Wickman (65)
Utvisning Fränsta: Kevin Henryson (45)
Domare: Zana Alsari
Publik: 68
 

Real Kuben gjorde skäl för smeknamnet i premiären - krossade Björna med 14-1 efter fem mål av Linus Hallenius

I mitten av den första halvleken och ställningen 0-0 skadade sig Björnas målvakt Hugo Boman och ersättaren Hampus Gustafsson hann knappt få på sig handskarna innan Linus Hallenius satte sitt första seriemål för sin moderklubb.
Real Kuben varvade nu upp och tack vare sina djupledslöpningar och fina passningsspel rev man upp stora fåror i Björnas försvar och dem ena bollen efter den andra hittade in i nätet bakom mv-Hampus. Efter 6-1 i halvtid spädde man på med åtta sylar till i den andra halvleken fram till sanslösa 14-1! Och då ska man veta att "Tigerränderna" hade fyra bollar i ribban plus att Hampus Johansson gjorde flera fina parader.
Linus Hallenius skickade in fem bollar och några målpass och på det var han värst. Mehmed Hafizovic var inte långt efter med fyra och Linus Sahlin svarade för ett hattrick.
Till Björnas försvar måste sägas att man saknade flera ordinarie spelare på grund av skador, men att torska en premiär med 1-14? Nja...
- En historisk insats, kan inte vara ofta som något lag vinner en premiär med de här siffrorna. Kul att se att vi höll tempot uppe hela matchen och att vi aldrig blev mätta och att nästan alla fullträffarna kom efter fint spel. En gedigen laginsats helt enkelt, säger Kubens tränare Stefan "Lagga" Lagergren.
 
Björna IF emblemKubikenborgs IF emblem 
Björna IF - Kubikenborgs IF 1-14
6 april 2024 - 16:00 - Skyttis IP
0-1 Linus Hallenius (24)
0-2 Mehmed Hafizovic (26)
0-3 Linus Sahlin (30)
0-4 Mehmed Hafizovic (34)
1-4 Alexander Olovsson (36, straff)
1-5 Linus Hallenius (41)
1-6 Linus Hallenius (45)
1-7 Axel Näsholm (59)
1-8 Mehmed Hafizovic (65)
1-9 Linus Sahlin (66)
1-10 Linus Sahlin (78)
1-11 Linus Hallenius (82)
1-12 Linus Hallenius (88, straff)
1-13 Hannes Gidlund (90)
1-14 Mehmed Hafizovic (90)
Domare: Simon Svensson
Publik: ej räknad
 

Övriga matcher i omgång 1

 

IFK Umeå emblemOpe IF emblem 
IFK Umeå - Ope IF 1-1
7 april 2024 - 16:30 - Umeå Energi Arena SOL
 

Victor Lindfors premiärhjälte för Kramfors-Alliansen

Kramfors-Alliansens nye tränare Dacian Dacin, med förflutet i både iFK Timrå och Stöde, fick en fin start med seger direkt i premiären mot Anundsjö på Skyttis i Övik.
Matchhjälte blev Viktor Lindfors som tidigt i den andra halvleken stod för matchens enda fullträff på lagets blott andra riktiga chans.
Så här säger Anundsjös tränare Björn Moström på klubbens Instagram:
- En fantastisk prestation av oss där vi dominerar fullständigt spelmässigt och vi gör nog den bästa matchen på många år. Men som alla vet handlar det om att göra mål och vinna matcher. Kramfors försvarar sig bra och jämför man Obbola som vi mötte förra helgen är dem klasser bättre spelmässigt. Vi tar med oss allt utom oförmågan att göra mål.

5 april 2024 - 19:00 - Skyttis IP
 
 
Obbola IK emblemDvärsätts BK emblem 
Obbola IK - Dvärsätts BK 0-1
6 april 2024 - 14:00 - Umeå Energi Arena SOL

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer