Det var inte Heffnersklubbans dag i seriefinalen mot ett effektivt Ope: "Marginalerna emot"

Heffnersklubban svarade för en riktigt bra prestation hemma på Nya HK-vallen när det vankades seriefinal när Ope kom på besök.
Men hemmalaget föll med 1-3 sedan gästerna haft full utdelning på sina chanser medan Heffnersklubban inte utnyttjat sitt markanta spelövertag i den andra halvleken och nu skiljer det hela fem poäng lagen emellan.
Som tur är serien lång och lagen ska även mötas uppe i Jämtland.
– Idag hade vi verkligen inte marginalerna med oss men vi ska ta revansch när vi möts igen och vi ger sannerligen inte upp kampen om seriesegern, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Den första halvleken i toppmötet mellan Heffnersklubban och Ope var lite som när två tungviktsboxare möts. Lagen kände på varandra med några jabbar första 40 minuterna och det blev mest spel mellan straffområdena och det närmaste man kom var ett antal hörnsparkar, men inte heller de blev särskilt farliga.

Men i slutet av halvleken bröt Ope mönstret och efter en snabb kontring kunde Karin Jonasson avsluta med ett kliniskt skott och kunde bryta dödläget.

En kalldusch för de 50-årsjubilerande hemmatjejerna som emellertid kom ut efter paus och formligen ägde den andra halvleken och skapade en hel del chanser men dessvärre var det mest knallpulver i avsluten.

Men så i mitten av den andra halvleken kom den rättmätiga kvitteringen. Och det var snyggt. Efter lite trixande på vänsterkanten slog Emma Sjölén ett perfekt tajmat inlägg och mitt i boxen dök Amanda Sevefjord upp och nickade in kvitteringen med schwung.

Målet gav Heffnersklubban en hel dos energi, eller råg i ryggen som man sade förr i tiden, och Amanda Sevefjord hade en lobb över målvakten som tog i ribban, och ner på mållinjen. Men inne? Nix!

När man så väntade på ett ledningsmål för hemmalaget kontrade Ope och Karin Jonasson blev fälld precis inne i straffområdet. Karin lade själv straffen. Frida Forslund gick åt rätt håll men straffen var för bra slagen och Ope åter i ledning.

Heffnersklubban fortsatte sin forcering men tio minuter senare hittade Opes Ellen Sjölund luckan med ett fin skott ur högerinnerposition och Frida Forslund var maktlös när bollen vred sig in i den bortre gaveln. Frida som bara släppt in tre bollar på hela säsongen tvingades nu vittja nätet lika många gånger i en enda match.

Efter det gick luften ur hemmalaget och de resterande minuterna spelades mer eller mindre av även om hemmalaget nog skulle haft en straff när Hanna Ekdahl var på väg igenom men fick en rejäl knuff i ryggen. Men domaren nöp igen ögonen. Ett reduceringsmål hade gett matchen en rejäl nerv på slutet.

Istället kunde Ope reda ut det hela och rycka ifrån Heffnersklubban med fem poäng.

– Idag hade vi verkligen inte marginalerna med oss men vi ska ta revansch när vi möts igen och vi ger sannerligen inte upp kampen om seriesegern, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Lokalfotbollen-TV:
• Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz: "Idag var inte marginalerna med oss"
• Opes tränare Marcus Englund efter 3-1 i seriefinalen: "Spelmässigt det bästa laget vi mött"

HEFFNERSKLUBBANS BK - OPE IF 1-3
0-1 Karin Jonasson (42)
1-1 Amanda Sevefjord (68)1
1-2 Karin Jonasson (75, straff)
1-3 Ellen Sjölund (83)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 83
Arena: Nya HK-vallen
Matchfakta

(fler bilder kommer att läggas in under söndagen)

Div. 2 dam, omgång 1: Fyra av de tio lagen kommer från Medelpad

Den 2 maj är det avspark för damernas division 2 Mellersta Norrland. Av de tio lagen är fyra från Medelpad och de övriga från Jämtland/Härjedalen (5) ...

Läs mer

Träningsmatch: Selånger gjorde tre mål och höll nollan mot Timrå

Selånger visade sig starkast när man under den sena torsdagskvällen mötte division 2-kollegan IFK Timrå. Segersiffrorna skrevs till 3-0 sedan SDFF-för...

Läs mer

Träningsmatch: Emmie Björklund tvåmålsskytt när Selånger gjorde en fem-etta på Ope

Efter 1-1 i halvtid gjorde Selånger ett ryck efter pausvilan och slog tillbaka seriekonkurrenten Ope med klara 5-1 i träningsmatchen på Westhagen seda...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtvåan - program, resultat & målgörare

Heffnersklubban 2 spelade 1-1 igår lördag mot KB65 och idag lirade IFK Timrå bortamatch mot seriekollegan Härnösands SK på Högslättens konstgräs där d...

Läs mer

Domsjö fick inte ihop lag mot Selånger - då ställde Timrå upp med kort varsel

Domsjö tackade nej till träningsmötet med Selånger.Då ställde IFK Timrå upp på kort varsel - och fick som "tack" stryk med 0-3.- De ska ha en stor elo...

Läs mer

Mittback från Alnö klar för Heffnersklubban 2

Heffnersklubban 2 har gjort klart med Tindra Andersson från Alnö.- Tindra är en kraftfull mittback med ett stort lugn och mod i sig och kommer ge oss ...

Läs mer