Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.
En start man aldrig riktigt hämntade sig från.
- Säsongen så klart underkänd från början till slut, säger tränarduon Andreas Jonsson och Rasmus Portin, som båda klev av sina uppdrag efter säsongen.

Ifjol hängde Brukets Blå kvar med ett tuppfjät.

Inför den här säsongen blev det stor omsättning av spelartruppen.
Nio spelare ut, bland annat rutinerade kvintetten Sebastian Koivisto Persson till Selånger och Andreas "Ante" Eriksson, Jonas Richnau, Rasmus Portin och Tony Salthammer som alla lade bollskorna på hyllan.
Istället fyllde man på med nästan en hel elva utifrån och flyttade upp egna produkter.

Då flera av de nya kom in sent hann man aldrig spela ihop laget och man inledde serien med fem raka förluster, 2-12 i målskillnad, och det var ingen trend man lyckades vända, om än med enstaka fina insatser. Och ju längre säsongen led ju fler spelare tappade man efter vägen och redan innan de sista omgångarna återstod var degraderingen till division 4 ett faktum.

Lokalfotbollen intervjuade tränarduon Andreas Jonsson och Rasmus Portin med lite distans till den tunga säsongen.

Vad säger ni om er säsong som helhet?
Andreas Jonsson:
- Som jag sagt tidigare så var det en stökig säsong där det inte fungerade på flera plan.
Rasmus Portin:
- Säsongen så klart underkänd från början till slut. Vi tappade halva laget innan säsongen och svårt att sätta ihop ett i princip nytt lag i denna serie. Blev inte bättre av att flertalet försvann under säsongens gång heller. Men som sagt tittar man på poängskörden så är vi för dåliga helt enkelt.

Någonting ni är nöjda med den här säsongen?
Andreas Jonsson:
- Envägskommunikationen från domarkåren (ironi).
Rasmus Portin:
- Är nog inte speciellt nöjd med något faktiskt. Jag tror ingen i laget är det heller efter en sådan här säsong.

Vad hade ni kunnat gjort bättre?
Andreas Jonsson:
- Nu när man sitter på facit så hade man såklart kunnat göra en hel del annorlunda och bättre, finns många faktorer och det är svårt att peka på enbart en sak.
Rasmus Portin:
- Det mesta hade vi kunnat göra bättre. Både vi som ledare och spelare. Allt ifrån att vara tydligare med vad vi vill få ut av alla spelare till hur vi vill spela. Bättre kontinuitet på träningarna och inte bara att några spelare tränar varje träning. Få ihop laget tidigare osv. Det finns ingen enskild anledning till varför det gick som det gick utan det är flera faktorer som kunde ha varit bättre.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
Andreas Jonsson:
- Ingen i vårt lag men Pontus Lundqvist i Selånger tycker jag hållit ihop deras backlinje på ett fantastiskt bra sätt och du tog ju också ut honom i treans All Star Team.
Rasmus Portin:
- Ingen spelare som jag skulle säga ha överraskat mig. Jag hoppas att de yngre spelarna kan fortsätta ta kliv framåt kommande säsong.

Kör du på en säsong till i klubben eller väntar en ny utmaning?
- Andreas Jonsson:
- Nej, och du har ju redan gått ut med att jag kommer att träna Järpens IF nästa år. (ler)
Rasmus Portin:
- Jag kommer också att kliva av då jag känner att tiden inte riktigt kommer finnas där. Vi ska få ett till barn i mars så det finns annat än fotboll också.

Klubben jobbar på att hitta lösningar på tränar- och ledarsidan men det verkar som att man får behålla större delen av truppen och de spelarna man vill inför omstarten av Medelpadsallsvenskan och andralaget i femman, som blev tvångsnedflyttade när A-laget rasade ur trean..

Div. 3, omgång 4 (26-28 april): bryter Alnö förlustnollan i derbyt mot Fränsta idagn? Kuben förlängde sin segerrad igår men Selånger föll av vinnarspåret i fredags.

Idag slipper Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge blir det i alla fall) men på papperet blir det årets första hemmamatch. Och där väntar Alnö i ett derb...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Div. 3, omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer