Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, och dessutom utan förlust.
- Det blev en ny rolig säsong där vi vinner serien igen, går obesegrade och gör 110 mål, säger tränaren Carl Bergseije nöjd och stolt.

Svartvik har gått på i ullstrumporna sedan man började om i vår lägsta serie.

Ifjol vann man sexan i stor still och i år spelade man hem Medelpadsfemman, och det utan en enda förlust.

Hade man deltagit i Medelpadsallsvenskan i år med det lag man besitter hade man varit med och som sämst krigat om en kvalplats till trean. Något som skrivaren av dessa rader är övertygad om.

Efter att ha fått lite perspektiv på säsongen ställde Lokalfotbollen några frågor till lagets succétränare Carl Bergseije. Carl som lag högre upp i seriesystemet fått korn på.

- Jodå, jag har fått förfrågningar som har varit jättesvåra att tacka nej till men jag känner mig inte klar med Svartvik plus att vi ska få tillökning i familjen här hemma så om det inte dyker upp nåt som inte går att säga nej till kör jag på en säsong till åtminstone, säger 31-åringen som själv fick en lovande spelarkarriär förstörd av knäskador.

Vad säger du om er säsong som helhet? Kan tänka mig att du är klart nöjd?
- Det blev en ny rolig säsong där vi vinner serien igen, går obesegrade och gör 110 mål. Vi gör även ett fint DM där vi åker ut i kvartsfinal efter 1-3 mot ett Selånger som sen skulle visa sig ha hugg på division 2. Så det går inte att vara annat än nöjd.

Vad är du mest nöjd med?
- Det är jag nog med att vi lyckades behålla glöden hela vägen in trots att vi i praktiken säkrade seriesegern ett par omgångar in på hösten. Vi gick ner oss lite efter det men var ändå tillräckligt bra för att till exempel gå obesegrade vilket är speciellt oavsett nivå.

Konstig fråga kanske, men vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Det kan låta konstigt när man tittar i tabellen men spelmässigt hade vi kunnat få ut mer, zoomar man ut tycker jag att vi gör det bättre på hösten när vi spelar med en trebackslinje när vi har bollen men även med den strukturen har vi prestationer vi inte är nöjda med. Å andra sidan hittade vi sätt att ta poäng även när vi inte kom upp i nivå och matcherna blev jämna och det tyder väl på en hög lägstanivå.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- Jag skulle inte säga att nån överraskade utan jag hade bra koll på truppen, ska jag ändå nämna en får det bli att Hampus Andersson var så "överjävligt" bra som han var stundtals.

Några klara nyförvärv eller spelartapp?
- Vi har inget nyförvärv klart men många spännande spelare på gång som vi hoppas kunna presentera inom kort, kanske redan till helgen. Henrik Svanström lutar åt att lägga skorna på hyllan och Christoffer Nerkman flyttar till Umeå men det sa vi för ett år sen också så det får vi se, haha.

Det ryktas att ni kommer att ställa ett Utvecklingslag på benen i femman, stämmer det?
- Ja, vi har för avsikt att anmäla ett utvecklingslag till Division 5 där stommen kommer att vara det som var 06/07-laget den gångna säsongen och där vi kommer krydda med de ur division 4-truppen som inte får så mycket speltid.

Framtiden ser ljus ut uppe på Hemmanet efter att man för ett par år sedan tvingades dra sig ur division 3 på grund av spelarbrist och börja om i sexan. Vem vet, kanske är man tillbaka i trean 2025?

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Jocke Andersson tvåmålsskytt när Ånge vann - Östavall ledde med 3-1 men släppte in fem påsar efter paus

26 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Bara två av våra division 5-lag träningsspelade i helgen. I fredagskväll inledde Östavall bäst i den "obligatoriska" träningsmatchen mot Tandsbyn och ...

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer