Alnö luftade ner till nedflyttningsstrecket efter derbysegern på Thulevallen – ett mål och två ass av skytteligaledaren William Svelander

Ett beslutsamt Alnö besegrade ett "spretigt" Matfors i derbyt på Thulevallen med 3-1 sedan William Svelander gjort sitt 17:e mål och spelat fram till dagens två övriga fullträffar.
– Vore kul att vinna skytteligan men ännu viktigare är att laget vinner, säger den ödmjuke 20-åringen.

Både Matfors och Alnö krigar om att undvika negativt kvalspel.
Efter derbyt på Thulevallen kan Alnö se uppåt i tabellen medan Matfors, nu med elva raka matcher utan seger, känna flåset av nedflyttningsspöket.

Alnö vann komfortabelt med 3-1 sedan skytteligaledaren William Svelander spelat in till de två första målen och själv hamrat in spiken 3-0 tjugo minuter in i den andra halvleken.

– Vore kul att vinna skytteligan men ännu viktigare är att laget vinner, säger den ödmjuke 20-åringen Svelander efter matchen.

Redan från start kom gästerna i den ena anfallsvågen efter den andra genom ett "spretigt" Matforsmittfält som inte alls satt ihop och det tog bara fyra minuter innan William Svelander kom runt på vänsterkanten och spelade in till Haris Hadzic som satte bollen i nät och direkt bjöd på en hjulning.

2-0-målet efter dryga halvtimman var snarlikt med den skillnaden att det var unge Edvin Blom som avslutade inne i boxen.
Och i den 65:e minuten satte alltså William sitt 17:e mål i årets trea efter att löpt sig fri, skottfintat och placerat in bollen vid den första stolpen.

Matfors då? Nja, man kämpade en mer en och en och inte som ett lag. Phaniel Kakopande reducerade med tio minuter kvar och därefter hade Brukets Blå sin bästa period i matchen men någon ytterligare reducering för att ge nerv åstadkom man inte.

Lokalfotbollen-TV:
• Alnös tre målskyttar berättar om sina fullträffar
• Alnötränaren Johnny Svelander: "Vi gör en bra första halvlek"
• Matforstränaren efter 1-3 mot Alnö: "Besviken, förbannad och ledsen"

 

Matfors IF emblemAlnö IF emblem

Matfors IF - Alnö IF 1-3
3 september 2022 - 14:00 - Thulevallen
0-1 Haris Hadzic (4)
0-2 Edvin Blom (31)
0-3 William Svelander (65)
1-3 Phaniel Kakopande (80)
Domare: Fredrik Eriksson
Publik: 67
Matchfakta

Alla foton nedan: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

(klicka på bilderna för att göra dem större)

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer